Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνετρίβη ελικόπτερο του στρατού ξηράς
  • [02] Προτάσεις εξόδου από την κρίση

  • [01] Συνετρίβη ελικόπτερο του στρατού ξηράς

    Ελικόπτερο τύπου Απάτσι του στρατού ξηράς με διμελές πλήρωμα το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη αποστολή χάθηκε από τα ραντάρ στις 20:14 ενώ πετούσε κοντά στην Κύμη.

    'Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην περιοχή ακούστηκαν εκρήξεις και έχει εκδηλωθεί φωτιά. Επί τόπου έχουν σπεύσει Αστυνομικές και Πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ έχουν απογειωθεί δύο ελικόπτερα σούπερ πούμα και ένα αεροσκάφος C - 130.

    Στην περιοχή κινούνται και πεζοπόρα τμήματα.

    [02] Προτάσεις εξόδου από την κρίση

    Πέντε προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών.

    Οι προτάσεις αυτές είναι:

    - Ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδημάτων και για ουσιαστική κοινωνική πολιτική.

    - Μια στρατηγική που θα προστατεύει την σταθερή και μόνιμη απασχόληση και θα στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις.

    - Οριστικό τέλος στην τραπεζική αυθαιρεσία. Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, περιορισμό του ανατοκισμού, άμεση κατάργηση των καταχρηστικών πρακτικών.

    - Παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα, μέσω μιας τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο. Που θα κινείται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι την απόδοση υπερκερδών στους μετόχους. Θα μπορούσε να προωθηθεί κάτι τέτοιο με πολύ λιγότερα από τα 28 δισ. ευρώ, που προσφέρει ο κ. Αλογοσκούφης στους τραπεζίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    - Ανάληψη κάθε αναγκαίας πρωτοβουλίας για την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην κρίση ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχει επενδύσει πολλά σε αυτή. Βρήκε ευκαιρία να πετάξει την μπάλα έξω από το γήπεδο της καθημερινής πολιτικής, να ξεφύγει από μια ατμόσφαιρα αδιεξόδων».

    Για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «προσπαθεί να φορτώσει την παγκόσμια κρίση στη Δεξιά και τη συντήρηση, λες και η σοσιαλδημοκρατία δεν στήριξε με νύχια και με δόντια το καθεστώς των ανεξέλεγκτων αγορών. Λες και δεν κυβέρνησαν τα δέκα από τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι».

    Ως προς την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία με την Αριστερά, σε ζητήματα που θεωρεί ότι υπάρχουν κοινές θέσεις, παρατήρησε: «Αναρωτιόμαστε: Δεν ήταν η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που διέλυσε μεθοδικά και συστηματικά το κοινωνικό κράτος; Δεν ήταν η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εκχώρησε τα δημόσια αγαθά, που δρομολόγησε το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων, που προώθησε με τον πιο σκανδαλώδη τρόπο τα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα, τους μεγαλοεργολάβους και τους τραπεζίτες; Τώρα όλα αυτά ξεχάστηκαν; Και πρέπει η Αριστερά, που τόσα χρόνια αγωνίστηκε για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος και κατηγορήθηκε για ξεπερασμένες εμμονές, να επιδείξει σήμερα μνήμη χρυσόψαρου με αντάλλαγμα ένα κομμάτι εξουσίας;»

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η διέξοδος είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς και απευθυνόμενος στους κατοίκους των Σερρών υπογράμμισε: «Σήμερα οι πάντες μιλάνε για την οικονομική κρίση. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να μιλήσεις γι αυτό, εδώ στις Σέρρες. Με την ανεργία των νέων να ξεπερνάει το 25%. Με τη μαύρη εργασία να αγγίζει το 40%, αφού οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ζητάνε δεύτερη δουλειά για να ζήσουν».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 November 2008 - 19:30:21 UTC