Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρέμβαση για την καταπολέμηση της ακρίβειας
  • [02] "Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση"

  • [01] Παρέμβαση για την καταπολέμηση της ακρίβειας

    Θέματα του Υπουργείου Οικονομίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κυβερνητικής που συνεδριάζει, υπό τον πρωθυπουργό στις 11.00. Νωρίτερα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

    Την άμεση προώθηση των νομοσχεδίων που προβλέπουν την εύρυθμη λειτουργία και τον έλεγχο της αγοράς, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στην αγορά.

    Ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του τόνισε ότι ζήτησε την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση της υπηρεσίας εποπτείας της αγοράς και την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Ζήτησε επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης τη μέγιστη δυνατή εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και την εξάντληση της αυστηρότητας στις ποινές για τις βεβαιωμένες παραβάσεις σε θέματα αισχροκέρδειας.

    Πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Ανέφερε ακόμη ότι ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που καταβάλει το υπουργείο Ανάπτυξης στην κατεύθυνση του ελέγχου της ακρίβειας και ζήτησε επιτάχυνση των κυβερνητικών δράσεων με μεγαλύτερη τόλμη και αποτελεσματικότητα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί διεθνώς, έκανε λόγο για κλυδωνισμό οικονομιών και πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός δέχεται έντονες πιέσεις.

    Τόνισε επίσης ότι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά, διευρύνουν την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά.

    "Ξέρω καλά, πολύ καλά, ότι οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και γενικά τα χαμηλά εισοδήματα τα φέρνουν πέρα δύσκολα", είπε ο κ. Καραμανλής.

    Χαρακτήρισε δύσκολο και σύνθετο πρόβλημα την ακρίβεια και τόνισε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών στην αγορά από την οικονομική κρίση.

    Ο πρωθυπουργός θα κάνει κι άλλες αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε υπουργεία αιχμής για τα προβλήματα της καθημερινότητας.

    Στις 100000 ευρώη εγγύηση

    Στις 100.000 ευρώ προτίθεται να αυξήσει τη νομική προστασία εγγύησης των καταθέσεων η Ελλάδα, για χρονική περίοδο τουλάχιστον ενός έτους, έναντι 50.000 ευρώ που αποφασίστηκε ως ελάχιστο όριο εγγύησης καταθέσεων στην ΕΕ, ανακοίνωσε από το Λουξεμβούργο ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Ecofin.

    "Προτιθέμεθα άμεσα, μάλιστα πολύ σύντομα σκοπεύουμε να καταθέσουμε τη σχετική τροποποίηση στη Βουλή, να αυξήσουμε το όριο από τις 20.000 που είναι σήμερα στις 100.000", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομίας. Σημείωσε, ακόμη ότι ισχύει η πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης, ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να διασφαλίσει όλες τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων. Είναι μία πολιτική δέσμευση, την οποία ρητά έχουμε αναλάβει από την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας της ΕΕ, ο Γ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι οι 27 Υπουργοί κατέληξαν ότι αυτό που προέχει είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και της ορθής λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού τομέα. "Συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που υπόκεινται σε συστηματικό κίνδυνο και δεσμευόμαστε να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη βελτίωση της ακεραιότητας και της σταθερότητας του τραπεζικού μας συστήματος και να προστατεύσουμε τις καταθέσεις των ιδιωτών αποταμιευτών", δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός σημείωσε, επίσης, ότι οι αρχές της ΕΕ και τα κράτη μέλη θα παραμείνουν σε καθημερινή επαφή, μέσω της Οικονομικής και Δημοσιονομικής Επιτροπής, έτσι ώστε να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να διασφαλίσουν μία συνεκτική και συντονισμένη απάντηση στην τρέχουσα κρίση. Ανέφερε, ακόμη ότι το Συμβούλιο καλωσορίζει τις δράσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι Εθνικές Τράπεζες για την εξασφάλιση της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη.

    Ωστόσο, ο Γ. Αλογοσκούφης, σημείωσε ότι το Συμβούλιο προτρέπει τα ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να έχουν πλήρη διαφάνεια, ενώ οι αρμόδιες κοινοτικές και εθνικές αρχές θα παρακολουθούν στενά την πρόοδο που επιτυγχάνεται στον τομέα αυτό. Συνεχίζοντας ο υπουργός ανέφερε ότι τα κράτη μέλη συμφώνησαν να λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν κάποιες αποφάσεις που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο, σε άλλες χώρες μέλη.

    Εξάλλου, ο υπουργός οικονομίας σημείωσε τη σημασία του εκσυγχρονισμού των ευρωπαϊκών λογιστικών κανόνων που αφορούν το τραπεζικό σύστημα, κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση σε βάρος των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Ο Γ. Αλογοσκούφης, δήλωσε ικανοποιημένος για τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δρα άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και να επιδεικνύει ευελιξία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για τις κρατικές ενισχύσεις.

    Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο υπουργός σημείωσε ότι θα πρέπει να αντανακλά τις τρέχουσες εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες. Ερωτηθείς για το τι προτίθεται να πράξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη διαπίστωση ότι το 2007 η Ελλάδα εμφάνισε έλλειμμα μεγαλύτερο του 3%, ο Γ. Αλογσκούφης απάντησε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει πρόβλημα, δεδομένου ότι από το 2007 και μετά η Ελλάδα τηρεί και θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις που υπέχει από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Καταλήγοντας, ο υπουργός συνόψισε τα κρίσιμα σημεία της σημερινής απόφασης του Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι κρατικές παρεμβάσεις για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα πρέπει να έχουν προσωπικό χαρακτήρα και να μεριμνούν για τη διασφάλιση των συμφερόντων των φορολογουμένων. Σημείωσε, επίσης, ότι οι κυβερνήσεις θα μπορούν να επιφέρουν αλλαγή της διοίκησης σε τράπεζες που δεν διοικούνται με τον ορθό τρόπο, αλλά και να παρεμβαίνουν στις αποδοχές των διευθυντικών στελεχών τους. Ανέφερε, τέλος, ότι οι μέτοχοι θα υφίστανται τις επιπτώσεις της κρατικής παρέμβασης, όπου αυτή κρίνεται αναγκαία.

    Ε.Ε.: Στα 50.000 ευρώ το ελάχιστο όριο

    Οι χώρες της ΕΕ αποφάσισαν να υπερδιπλασιάσουν, από 20.000 σε τουλάχιστον 50.000, το ελάχιστο ύψος των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών σε περίπτωση πτώχευσης της τράπεζάς τους, στο πρώτο κοινό και συγκεκριμένο μέτρο που λαμβάνουν για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

    "Συμφωνήσαμε ότι για αρχική περίοδο τουλάχιστον ενός έτους όλα τα κράτη μέλη θα δώσουν εγγύηση για την προστασία των καταθέσεων των ιδιωτών για συνολικό ποσό τουλάχιστον 50.000 ευρώ", υπογραμμίζεται σε κοινή δήλωση που υιοθετήθηκε σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών των 27 χωρών μελών της ΕΕ έπειτα από τη σύνοδό τους στο Λουξεμβούργο.

    Στο κείμενο επισημαίνεται ωστόσο ότι "πολλά κράτη" της ΕΕ επιθυμούν να προχωρήσουν περισσότερο, ανεβάζοντας το ελάχιστο ύψος των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών "σε τουλάχιστον 100.000 ευρώ".

    Η συμφωνία που επετεύχθη στο Λουξεμβούργο είναι λιγότερο φιλόδοξη από τον αρχικό στόχο που ήταν να αυξηθεί το ελάχιστο ύψος των εγγυημένων τραπεζικών καταθέσεων ιδιωτών στα 100.000 ευρώ για όλους. Όμως πολλές χώρες της ΕΕ, κυρίως νέα κράτη μελη της ΕΕ από την ανατολική Ευρώπη, όπως και η Δανία ή η Φινλανδία, γνωστοποίησαν ότι ένα τέτοιο ποσό θα ήταν πολύ βαρύ για τους προϋπολογισμούς τους.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να παρουσιάσει τις ερχόμενες ημέρες, έως τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 15 και 16 Οκτωβρίου, μια πρόταση νόμου που θα θέτει σε ισχύ τις αρχές που αποδέχθηκαν οι κυβερνήσεις.

    [02] "Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση"

    Για "πρωτοφανή κρίση" η οποία δεν οφείλεται στις επιτπώσεις της διεθνούς κρίσης, αλλά στον τρόπο διακυβέρνησης της Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.

    «Μπροστά σε αυτή την κρίση, την κρίση θεσμών, την κρίση αξιοπιστίας, την κρίση που αγγίζει την τσέπη των πολιτών, μπροστά σε αυτή την κρίση οι πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στο ΠΑΣΟΚ. Είναι η ώρα που προσβλέπουν στο δικό μας σχέδιο για έξοδο από την κρίση, στο σχέδιο που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο κ.Παπανδρέου.

    Η κυβέρνηση έχει χάσει την ουσιαστική εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και με το ζόρι διατηρεί την δεδηλωμένη στη Βουλή, ανέφερε και πρόσθεσε πως «βώνουμε μία παρωδία της κυβέρνησης, η οποία ευτελίζει την έννοια της δημοκρατικής διακυβέρνησης».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι προσπαθεί να καλύψει τα προβλήματα, που δημιούργησε η πολιτική της,κάτω από το χαλί της διεθνούς κρίσης.

    Η χώρα, πρόσθεσε, βιώνει την πιο μεγάλη κρίση από την μεταπολίτευση, η οποία παράχθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ και δεν έχει σχέση με την διεθνή οικονομική κρίση, η οποία δεν έχει αγγίξει ακόμα τη μέση ελληνική οικογένεια.

    Αναφερόμενος, πάντως, στη διεθνή κρίση, ο κ. Παπανδρέου δεν αμφισβήτησε την πολιτική εγγύηση της κυβέρνησης για τις καταθέσεις, ενώ πρόσθεσε ότι θα στηρίξει και οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία πάρει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

    Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, όταν, όπως είπε, χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων ο πολλαπλασιασμός του εγγυημένου ποσού καταθέσεων των 20 χιλιάδων ευρώ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, την οποία απέδωσε σε πέντε παράγοντες:

    Πρώτον, στον εντοπισμό του χαρακτήρα της κρίσης από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν φοβήθηκε τις ευθύνες του και είπε τα πράγματα με το όνομά τους, να τελειώνει, όπως είπε, μια εποχή με τους υπουργούς να κάνουν δουλειές και ταυτόχρονα να δίνουν τηλεοπτικά μαθήματα φοροδιαφυγής, την ώρα που η κυβέρνηση κάνει νέα φοροεπιδρομή.

    Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, τόνισε ότι ενώ θα έπρεπε να ήταν ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, είναι προϋπολογισμός φόρων και ανέχειας. Αφαιρεί αντί να προσθέτει εισοδήματα. Και αναρωτήθηκε πού πηγαίνουν τα χρήματα, όταν μειώνονται οι δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, μειώνονται οι δημόσιες επενδύσεις, οι μισθοί και οι συντάξεις.

    Σημείωσε ότι η ηγεσία της κυβέρνησης παριστάνει την θυμωμένη, αλλά όχι με τους υπουργούς που πλουτίζουν, ή εκείνους που έφτιαξαν τα ομόλογα, εκείνους που ασχολήθηκαν με τις υποκλοπές, συντόνισαν την υπόθεση του Βατοπαιδίου και εκείνους που ξεπουλούν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Είναι θυμωμένη, πρόσθεσε, με όσους διαμαρτύρονται για όλα αυτά και λένε δεν πάει άλλο.

    Η ηγεσία της κυβέρνησης παριστάνοντας τη θυμωμένη, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, λέει ότι δεν δέχεται πιέσεις, όταν πρόκειται για το επίδομα θέρμανσης, αλλά αποδέχεται τις πιέσεις για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

    Ως δεύτερο παράγοντα ανέφερε την κατάθεση προτάσεων από το ΠΑΣΟΚ. Καταθέσαμε ,είπε, δέσμη μέτρων για τη στήριξη των χαμηλότερων και μεσαίων εισοδηματικά τάξεων.

    Τρίτος παράγοντας, πρόσθεσε, είναι η αξιοπιστία των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. Έχουμε, είπε, συγκεκριμένο και ρεαλιστικό σχέδιο. Ξέρουμε τους στόχους, ξέρουμε πού θα βρούμε τους πόρους και ποιους θα στηρίξουμε. Αυτοί είναι οι δικοί μας πολιτικοί στόχοι και επιλογές, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, επιλογή της οποίας είναι η παροχή ασυλίας στα καρτέλ της αγοράς, η αποσάθρωση της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας, το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων σε συγκεκριμένα συμφέροντα και η δραματική μείωση των δημοσίων επενδύσεων.

    Τέταρτος παράγοντας, όπως ανέφερε ο κ.Παπανδρέου, είναι η σιγουριά του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του βούληση. Είμαστε, τόνισε, αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και πρόσθεσε ότι ο λόγος μας δεν είναι προεκλογικές εξαγγελίες, είναι δεσμεύσεις.

    Ο πέμπτος παράγοντας, όπως τόνισε ο κ.Παπανδρέου, είναι η βαθιά αίσθηση μιας κοινωνίας δικαίου, ένα ευνομούμενο κράτος που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα έχει τη βούληση να προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να κρύψει τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική της κάτω από το χαλί της διεθνούς κρίσης. Όμως, πρόσθεσε, η διεθνής κρίση δεν φταίει για τα σκάνδαλα των υπουργών, δεν φταίει για την άνοδο των τιμών στην Ελλάδα περισσότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν φταίει για τη μείωση των δαπανών στην παιδεία και στην υγεία.

    Ο κ.Παπανδρέου ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχασε την αξιοπιστία της και παραπαίει, ασχολούμενη με τα δικά της αδιέξοδα.

    Ακόμη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να βγει ο ελληνικός λαός αλώβητος από την οικονομική κρίση, αν αυτή χτυπήσει την πόρτα μας. Είναι, πρόσθεσε, εθνικό καθήκον για το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε μία κρίση.

    Πρέπει, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, να καθησυχάσουμε τους καταθέτες και επίσης δεν πρέπει να αφεθεί καμία τράπεζα να καταρρεύσει.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και πέντε προτάσεις για την ενίσχυση το χρηματοπιστωτικού συστήματος.

    1. Δημιουργία πλαισίου για την ενιαία λειτουργία όλων των εποπτικών αρχών.

    2. Δημιουργία πλαισίου με ενιαίους κανόνες για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

    3. Κύρωση από τη Βουλή για ενίσχυση της επιτροπής χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

    4. Πιο αποτελεσματική διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

    5. Δημιουργία πλαισίου εποπτείας για την διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας και της προστασίας των καταθετών.

    Όλα αυτά, πρόσθεσε, πολύ σύντομα θα κατατεθούν στη Βουλή με τη μορφή νομοσχεδίου.

    Αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων, ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι εάν δεν είχε αποκαλύψει την υπόθεση αυτή, σήμερα το ασφαλιστικό σύστημα θα ήταν σε κατάρρευση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι χρειάζονται και πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, καθώς τον λογαριασμό δεν μπορούν να τον πληρώσουν οι απλοί πολίτες, Έλληνες, Ευρωπαίοι ή άλλοι. Δεν μπορούν, είπε, να φεύγουν οι μάνατζερ με δισεκατομμύρια στις τσέπες τους και να διευρύνεται η φτώχεια στον κόσμο. Είναι ώρα, πρόσθεσε, να διαμορφωθεί μια ευρύτατη προοδευτική φωνή στην Ευρώπη για την προώθηση αλλαγών.

    Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της ενίσχυσης του εποπτικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των θεσμικών αλλαγών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ενός ανανεωμένου Συμφώνου Σταθερότητας. Είναι ώρα, πρόσθεσε, να ξεπεράσουμε τις φοβίες των συντηρητικών για μια πολιτική Ευρώπη, η οποία αν υπήρχε σήμερα θα μπορούσε να αντισταθεί αποτελεσματικά στην κρίση.

    Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην προσπαθήσει να ρίξει τα βάρη και πάλι στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δίπλα τους σε αυτό τον αγώνα και ότι μπορούν να υπολογίζουν στη στήριξή του.

    Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, ο κ.Παπανδρέου τόνισε η πολιτική ανατροπή που συντελείται στη χώρα είναι το αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης του κόσμου ότι η χώρα αξίζει μια καλύτερη πορεία.

    Για τη ΝΔ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψάχνει αποστάτες στο κόμμα αυτό, καθώς τους θεωρεί όλους συνυπεύθυνους. Απέναντι σε αυτούς, πρόσθεσε, και στα συμφέροντα που εκπροσωπούν, αγωνιζόμαστε γιατί θέλουμε τη θετική ψήφο των πολιτών.

    Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη αλλά και από όλο το Κίνημα να είναι παρόντες παντού, πρωτοπόροι στους αγώνες για τα δικαιώματα των πολιτών και αυτό αποτελεί και προειδοποίηση προς την κυβέρνηση ότι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική θα βρίσκει μπροστά της το ΠΑΣΟΚ.

    Ο αγώνας μας, πρόσθεσε ο κ.Παπανδρέου, είναι αγώνας για τη νίκη, για την αυτοδυναμία, ενώ υποσχέθηκε ότι ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει με ευρύτερες συναινέσεις. Και ζήτησε από τους βουλευτές του Κινήματος να σηκώσουν τα μανίκια για υπεύθυνη δουλειά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 2008 - 4:30:20 UTC