Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή πορείας"
  • [02] Βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ

  • [01] "Οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή πορείας"

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΒ είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο των επαφών του ενόψει της επίσκεψής του στη ΔΕΘ. Αυτή την ώρα ο κ.Παπανδρέου συναντάται με τον γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λουίς Αγιάλα.

    "Μεγάλη αναδιανομή του εισοδήματος, επιπέδου 1981, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, προστασία της κοινωνικής ασφάλισης και του δημόσιου τομέα", συνιστούν τους άξονες οικονομικής πολιτικής που πρότεινε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    "Από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη ΔΕΘ το δεδομένο είναι ότι δεν αλλάζουν οι πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση, υποβάθμισαν το βιοτικό επίπεδο εργαζομένων, μισθωτών και συνταξιούχων και κατά την γνώμη μας οι πολιτικές αυτές δε μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση", δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος μετά τη συνάντηση του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπασπύρος είπε ότι "η λύση των προβλημάτων μας βρίσκεται στους συνδικαλιστικούς αγώνες που θα πρέπει το επόμενο διάστημα να διευρυνθούν" και πρόσθεσε ότι απαιτείται και η εκπόνηση εναλλακτικής πρότασης από τα πολιτικά κόμματα.

    "Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και συμφώνησε την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και την επαναφορά του αφορολόγητου αποθεματικού" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Ασημακόπουλος, μετά την συνάντηση της Συνομοσπονδίας με τον κ. Παπανδρέου, και προανήγγειλε το γενικό κλείσιμο των επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, στις 13 Οκτωβρίου.

    "Με τον κ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του συζητήσαμε τα συσσωρευμένα προβλήματα της οικονομίας που έφερε στο προσκήνιο η παγκόσμια κρίση. Το αντίδοτο σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι οι φόροι γιατί επιβαρύνουν μια ήδη βεβαρημένη κατάσταση με κίνδυνο να πληγεί η παραγωγή, η αγορά και η απασχόληση. Μόνη διέξοδος είναι η ανάπτυξη και χωρίς την επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να υπάρξει", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    Συνέντευξη Τύπου για την κοινωνική και οικονομική πολιτική

    Οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, για θέματα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής Εύη Χριστοφιλοπούλου, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα δώσουν το απόγευμα συνέντευξη Τύπου για την κοινωνική και οικονομική πολιτική μετά την παρουσία του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή στην ΔΕΘ.

    Γ.Παπανδρέου: Οι πολίτες απαιτούν ριζική αλλαγή πορείας

    «Σήμερα το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα κληθεί ξανά να σώσει την ελληνική οικονομία από την κατάρρευση. Με ένα νέο σχέδιο ανάταξης και ανάπτυξης της οικονομίας, που θα θέτει διαφορετικές προτεραιότητες», τονίζει ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής, ενώ απέρριψε τα σενάρια συνεργασίας με τη ΝΔ και χαρακτήρισε επωφελή για το λαό μια συνεργασία με την Αριστερά.

    «Τα αδιέξοδα για τη χώρα συνολικά αλλά και για τη μέση οικογένεια είναι πια ανυπέρβλητα. Οι πολίτες δεν ελπίζουν πια τίποτα από μια κυβέρνηση της ΝΔ», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθετει: «Εμείς κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Θέλουμε ο έλληνας πολίτης να νιώθει την ασφάλεια και σιγουριά που δικαιούται για το μέλλον του. Αυτό σημαίνει ένα κοινωνικό κράτος που εγγυάται υπηρεσίες παιδείας, υγείας, πρόνοιας αντάξιες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας. Ένα κράτος που ανοίγει ευκαιρίες και δυνατότητες, που συμμετέχει στην ανάπτυξη. Αποκεντρωμένο, κοντά στον πολίτη, πάντα με διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία».

    [02] Βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ

    Βλάβη στους ζυγούς μέσης τάσης, παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Αργυρούπολη, με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας.

    Όπως ανακοινώθηκε από την επιχείρηση, η διαδικασία αποκατάστασης της βλάβης άρχισε σταδιακά, αμέσως μετά την εκδήλωση του προβλήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 8 September 2008 - 14:30:20 UTC