Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτακτη σύνοδος της ΕΕ για την κρίση στον Καύκασο
  • [02] Στη Βουλή το ν/σ για ντόπινγκ

  • [01] Εκτακτη σύνοδος της ΕΕ για την κρίση στον Καύκασο

    Η κρίση στον Καύκασο θα βρεθεί στο επίκεντρο της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, που θα διεξαχθεί σήμερα στις Βρυξέλλες, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών. Οι ηγέτες θα συζητήσουν το "Σχέδιο των 6 Σημείων" και το γενικότερο πλαίσιο των σχέσεων με τη Ρωσία.

    "Πρέπει να βρούμε την ισορροπία στίς σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας τονίζει η κ.Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και υπογραμμίζει ότι ακόμη και με εξαντλητικό διάλογο πρέπει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή θέση.

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι αυτό που ενδιαφέρει την Ελλάδα είναι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας των κρατών και στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα δεν αναγνώρισε το Κόσοβο, ούτε τις περιοχές της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας.

    Η κρίση στον Καύκασο θα συζητηθεί την Πέμπτη στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό την προεδρία της κ. Μπακογιάννη.

    Δηλώσεις Σολάνα

    Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα την αποστολή ευρωπαίων παρατηρητών που θα επιτηρήσουν την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Γεωργία, ελπίζοντας ότι θα γίνει δυνατή η ανάπτυξή τους μέχρι την επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ενωσης Χαβιέρ Σολάνα.

    "Εχουμε ήδη αναπτύξει επί τόπου μια διερευνητική αποστολή αποτελούμενη από 40 άτομα και θα θέλαμε να αναπτύξουμε σύντομα και νέα αποστολή. Ελπίζω ότι μέχρι το επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο στα μέσα Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί οι διαδικασίες λήψεως αποφάσεων και η αποστολή θα έχει αναπτυχθεί", δήλωσε ο Χαβιέρ Σολάνα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Λάντο Γκουργκενιτζέ.

    Η αποστολή αυτή των ευρωπαίων παρατηρητών θα αναπτυχθεί σε πολλές φάσεις, αρχικά στο κέντρο της Γεωργίας (εκτός της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας) για να επαληθευθεί η εφαρμογή της ρωσο-γεωργιανής ειρηνευτικής συμφωνίας έξι σημείων και επίσης στις περιοχές των συνόρων, είπε.

    Σε ερώτηση σχετικά με το αν είναι πιθανόν η Ευρωπαϊκή Ενωση να διακόψει τις συνομιλίες με τη Ρωσία για την επίτευξη νέας συμφωνίας σύμπραξης Ρωσίας-ΕΕ ο Χαβιέρ Σολάνα απάντησε: "Δεν γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι θα υπάρξει μια σύνοδος κορυφής ΕΕ-Ρωσίας τον Νοέμβριο και ότι είναι σημαντικό οι συνομιλίες να διεξαχθούν μέχρι τότε", διευκρινίζοντας ότι το θέμα θα απασχολήσει και τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Παρασκευή και το Σάββατο στην Αβινιόν της Γαλλίας.

    [02] Στη Βουλή το ν/σ για ντόπινγκ

    Ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης και ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, κατέθεσαν σήμερα στην Βουλή τα σχέδια Νόμου για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

    «Αποτελεί εθνική υπόθεση η αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Η Πολιτεία θέλει καθαρούς αθλητές με διακρίσεις και μετάλλια. Γίνεται μία σοβαρή θεσμική παρέμβαση για την εξυγίναση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε ο κ.Λιάπης μετά την συνεργασία που είχε σήμερα με τον κ. Ιωαννίδη στην ΓΓΑ για το θέμα.

    «Πρόκειται για ένα αυστηρό νομοσχέδιο. Θα έλθουμε σε μετωπική σύγκρουση. Θέλουμε μετάλλια με ιδρώτα και κόπο», σημείωσε από την πλευρά του ο κ.Ιωαννίδης, ενώ και οι δύο, ζήτησαν την συνεργασία και την συναίνεση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ και της βίας στα γήπεδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 September 2008 - 10:30:19 UTC