Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Αποσύρετε τα μέτρα"
  • [02] "Οχι στην κατάργηση των ΒΑΕ"

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Αποσύρετε τα μέτρα"

    "Η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντί της την κοινωνία και, σε περίοδο κρίσης, αντί να στηρίζει το εισόδημα και την οικονομική δραστηριότητα βάζει φόρους" δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καλώντας, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι "αυτή η κατάσταση δεν ήλθε ως έκπληξη, αλλά είναι αποτέλεσμα των ενεργειών που ξεκίνησε η ΝΔ από τον πρώτο κιόλας μήνα της διακυβέρνησής της το 2004".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για "διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών με κομματικές τοποθετήσεις, αποστροφή υπουργού για "μίζες με μέτρο" στους τελωνειακούς, αποποινικοποίηση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, μείωση φορολογίας διανεμομένων κερδών, αύξηση του ΦΠΑ και στέρηση εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού με την κατάργηση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και κληρονομιάς".

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την κυβέρνηση "αναξιόπιστη", επικαλούμενος δύο δηλώσεις του κ. Γ.Αλογοσκούφη για τον αποκλεισμό της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων και πρόσθεσε ότι "σήμερα με το νέο νομοσχέδιο έχουμε περαίωση και τον εκβιασμό μικρών επιχειρηματιών που θα αναγκαστούν να πληρώσουν μέχρι και 3500 ευρώ για να "κλείσουν" τα βιβλία τους".

    "Ο Γιώργος Αλογοσκούφης έχει το θράσος να εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ ως υποστηρικτή των φοροφυγάδων", δήλωσε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρέπεμψε τον υπουργό Οικονομίας στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και στις προτάσεις του για το φορολογικό σύστημα.

    "Επίσης, ο κ. Αλογοσκούφης εγκαλεί το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως είναι υποστηρικτής των μετόχων", είπε ο εκπρόσωπος του Κινήματος, προσθέτοντας ότι "το ΠΑΣΟΚ είναι υποστηρικτής όλων όσοι δικαίως έχουν εισοδήματα και δουλεύουν σκληρά γι' αυτά" και επισημαίνοντας ότι "με την αλλαγή που κάνει ο κ. Αλογοσκούφης στην φορολογία των μερισμάτων,στην πράξη ρίχνει τα βάρη στους μικρομετόχους,ευνοώντας και πάλι κάποιους".

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι "τα διανεμόμενα κέρδη, τα μερίσματα,να φορολογούνται ως εισόδημα φυσικών προσώπων".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης και στην "σαφέστατη επιβράδυνση σε σχέση με το 2007 του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στο λιανικό εμπόριο και στην σαφέστατη επιτάχυνση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού στην βιομηχανία", λέγοντας πως "σε απλά ελληνικά η οικονομική δραστηριότητα πέφτει,οι τιμές ανεβαίνουν και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και μια κυβέρνηση που βάζει φόρους".

    Για Ολυμπιακή Αεροπορία

    «Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό η κυβέρνηση μεθοδεύει την συρρίκνωση και το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και σήμερα ο κ. Κ. Χατζηδάκης εξίσωσε την έννοια της επένδυσης σε μια επιχείρηση με μεταφυσικές πρακτικές», δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με τον πρωθυπουργό.

    «Όταν μια εταιρεία χάνει πελατεία, χάνει δρομολόγια και ακυρώνονται πτήσεις εξαιτίας της έλλειψης αεροσκαφών, τότε αυτή η εταιρεία πρέπει να επενδύσει για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Είναι προφανές ότι αυτό η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Και επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για «ανοιχτή, βιώσιμη ΟΑ, ανταγωνιστική και την απόλυτη αντίθεσή του στο κλείσιμό της και την δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου».

    Για ΔΕΗ

    «Αποτυχία» καταλόγισε με δηλώσεις του στην διοίκηση της ΔΕΗ, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης για το α' εξάμηνο του 2008, όπου, «σύμφωνα με την ΔΕΗ, έχουμε ζημιές περίπου 112 εκατ.ευρώ, παρά την αύξηση των τιμολογίων της και ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων της κατά 12% περίπου».

    «Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΗ το 2004 είχε ετήσια κερδοφορία 550 εκατ. ευρώ και το α' εξάμηνο του 2008 καταγράφει ζημιές 112 εκατ. ευρώ. Οι πολίτες κρίνουν ποιος γνωρίζει να διαχειρίζεται σωστά τις δημόσιες επιχειρήσεις και βλέπουν την κατάρρευση αυτών των επιχειρήσεων επί ΝΔ», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    [02] "Οχι στην κατάργηση των ΒΑΕ"

    «Η κατάργηση των ΒΑΕ αποτελεί βασικό στόχο των βιομηχάνων και των άλλων τμημάτων της πλουτοκρατίας, της κυβέρνησης της ΝΔ, που συνεχίζει τις απόπειρες που έχουν κάνει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Είναι συστατικό στοιχείο της συνεχιζόμενης επίθεσης στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων», εκφράζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    «Η εργατική τάξη είναι ανάγκη να αντιπαλέψει αποφασιστικά και να εμποδίσει την κατάργηση των ΒΑΕ γιατί πληρώνει με το αίμα της και με δεκάδες επαγγελματικές ασθένειες την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ελαστικά ωράρια και τις γενικότερες εκμεταλλευτικές εργασιακές σχέσεις, την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους», υποστηρίζει το ΚΚΕ και τονίζει πως «μονόδρομος για την εργατική τάξη σήμερα είναι να απορρίψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και παλεύοντας για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει:

    Να μην αποχαρακτηριστούν τα ΒΑΕ. Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε παλαιούς και νέους εργαζόμενους. Να διευρυνθεί ο θεσμός. Για τα ΒΑΕ 6ωρη δουλειά, 5μερο, 30ωρο. Μείωση ορίου συνταξιοδότησης 55 για τους άνδρες, 50 για τις γυναίκες. Απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία. Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη των επαγγελματικών ασθενειών και των εργατικών ατυχημάτων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 August 2008 - 14:30:18 UTC