Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων"

  • [01] "Ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων"

    Στο καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας αναφέρθηκαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών Κώστας Καραμανλής και Χάαρντε Γκέιλ, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν εξαιρετικές σχέσεις και άριστη συνεργασία, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

    Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην οικονομία, στις επενδύσεις και στον τουρισμό. Ανέφερε ότι η Ισλανδία έχει πολλά ενεργειακά αποθέματα και είναι πρωτοπόρος στην γνώση για την αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

    Οι δυο πρωθυπουργοί μίλησαν για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο χωρών στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη γεωθερμία.

    Στη συνάντησή τους οι δυο πρωθυπουργοί συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το ΝΑΤΟ, στις εξελίξεις στη Γεωργία και τα δυτικά Βαλκάνια.

    Τέλος, ο Κ. Καραμανλής ευχαρίστησε τον Ισλανδό ομόλογό του για την υποστήριξη που έχει παράσχει στη χώρα μας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας ανέφερε ότι στις σχέσεις των δύο χωρών δεν υπάρχουν προβλήματα, αντίθετα υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν.

    Σημείωσε ότι ήταν σημαντική για τη βελτίωση των οικονομικών σχέσεων η συμφωνία για την αποφυγή της διπλής φορολογίας και ζήτησε από τη χώρα μας την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Ισλανδίας να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Συνεργασία με τον Λ.Ζαγορίτη

    Τα οικονομικά μέτρα ήταν αναγκαία και γι' αυτό τα αποφάσισε η κυβέρνηση, δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ κ.Λευτέρης Ζαγορίτης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ηταν η πρώτη συνάντηση του γραμματέα με τον πρωθυπουργό μετά το καλοκαίρι. Ηταν τακτική συνάντηση, δήλωσε ο κ.Ζαγορίτης και συζητήθηκαν θέματα δράσης του κόμματος και οι πολιτικές που θα αναπτυχθούν.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ.Ζαγορίτης αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης και ανέφερε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά τους καθώς επίσης και την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η πολιτική της χωρίς να επιβαρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

    Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου

    Ο υπουργός Επικρατείας Θ.Ρουσόπουλος αναφερόμενος στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση κι ανακοινώθηκαν χθες, δήλωσε πως η ελληνική οικονομία χάρη στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται σταθερά, παρουσιάζει μεγαλύτερες αντιστάσεις από τις οικονομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη διεθνή κρίση και αυτό αντανακλάται στους ρυθμούς ανάπτυξης και στη μείωση της ανεργίας.

    Σημείωσε ότι η πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να συνεχιστεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και δεν αλλάζουν οι στόχοι του προϋπολογισμού, που είναι η μείωση των ελλειμμάτων και η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

    Είπε ότι βασικοί στόχοι είναι:

  • Η ενίσχυση της διαφάνειας στα δημόσια οικονομικά

  • Η συγκράτηση των δημοσίων δαπανών

  • Η φορολογική δικαιοσύνη με τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

    "Η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά και με συνέπεια τη στρατηγική της. Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είχαν αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε πως μη μισθωτοί κατέληγαν να δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από το μισό των εισοδημάτων που δήλωναν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Ανέφερε ως παράδειγμα ότι το 2006 το μέσο δηλωθέν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις ήταν 15.000 ευρώ ετησίως, ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα από ελεύθερα επαγγέλματα ήταν 9.947 ευρώ ετησίως, που είναι χαμηλότερο και γύρω στα 7300 ευρώ ετησίως, αν αφαιρέσει κανείς τις ασφαλιστικές εισφορές.

    Τόνισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η φορολογική ελάφρυνση μισθωτών και συνταξιούχων και σημείωσε ότι η φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από το 25% το 2009 θα φτάσει στο 20% το 2014.

    Ερωτηθείς πώς δεν θα πληγούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αφού μεταξύ των μέτρων είναι και η αύξηση 20% στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες φοροαπαλλαγές για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι, όπως είπε, δεν μπορεί μόνιμα να είναι το υποζύγιο του προϋπολογισμού.

    "Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δουλεύουν με συνέπεια απέναντι στην εφορία κι άλλοι που δεν επιδεικνύουν την ίδια συνέπεια", πρόσθεσε, αναφερόμενος δε στο αφορολόγητο των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε πως στην πλειοψηφία τους δήλωναν ποσά χαμηλότερα των 10.500 ευρώ το χρόνο.

    "Δημιουργείται νέα κλίμακα από 0 έως 10500 ευρώ με φόρο 10%. Αν κάποιος έχει έσοδα 4000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει 400 ευρώ το χρόνο", συμπλήρωσε και ανέφερε ότι υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες - όχι όλοι - που δηλώνουν εισόδημα 400 - 500 ευρώ το μήνα.

    Είπε επίσης ότι αυτό μπορεί να ελεγχθεί με φορολογικούς ελέγχους και με δικαιότερη κατανομή των φόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 28 August 2008 - 14:30:18 UTC