Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Μείωση τιμών"
  • [02] "Χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών"

  • [01] ΠΑΣΟΚ: "Μείωση τιμών"

    Την άμεση μείωση των τιμών των τιμολογίων των ΔΕΚΟ αλλά και γενικότερα των τιμών των προϊόντων των επιχειρήσεων με την εφαρμογή του νόμου για τον ανταγωνισμό, ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, με συνέντευξη Τύπου του πολιτικού εκπρόσωπου του κόμματος για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη,του εισηγητή του ΚΤΕ Ανάπτυξης Απόστολου Κατσιφάρα και του Γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππου Σαχινίδη.

    Ο κ.Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι "από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι σήμερα παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη ραγδαία επιδείνωση κρίσιμων θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας", επισημαίνοντας ότι "είναι προφανές ακόμη και για τον πλέον καλοπροαίρετο πολίτη ότι τα 41 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο για την πάταξη της ακρίβειας απέτυχαν παταγωδώς".

    "Ο απολογισμός του επταμήνου σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ίδια η ΕΣΥΕ μας φέρνει πληθωρισμό 4,54% έναντι 2,6% την αντίστοιχη περίοδο του 2007 με δομικό πληθωρισμό 3,66% έναντι 2,6% την αντίστοιχη περίοδο του 2007", ανέφερε ο κ.Χρυσοχοϊδης, υπογραμμίζοντας ότι αυτές οι επιδόσεις καθιστούν την Ελλάδα αρνητική πρωταγωνίστρια στις χώρες του ΟΟΣΑ στο μέτωπο του πληθωρισμού.

    Ο κ.Χρυσοχοϊδης έδωσε μεταξύ άλλων αναλυτικά στοιχεία για τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ επισημαίνοντας ότι στη ΔΕΗ σημειώθηκε την τελευταία τετραετία αύξηση στα τιμολόγια 25% και στα πάγια από 60,5% μέχρι 126%, στο ΟΤΕ αύξηση 50% στο πάγιο, στα ΕΛΤΑ αύξηση 48% στο βασικό τέλος και στην ΕΥΔΑΠ αύξηση 80% στα πάγια. Στα ΔΙΟΔΙΑ αύξηση έως και 120% στη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη, στα ταξί αύξηση 75%.

    Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκαν αναλυτικά στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση καθώς και στην ραγδαία επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

    [02] "Χρειάζεται αλλαγή συσχετισμών"

    Στην Αργολίδα βρίσκεται από το πρωί σήμερα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέπτεται την περιοχή με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου με την οποία δεν εγκρίνεται η αναγνώριση σωματείου με την επωνυμία "Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας".

    Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η κα Παπαρήγα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας, δήλωσε πως για το κόμμα δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά αν θα υπάρξει αλλαγή των συσχετισμών από το εκλογικό αποτέλεσμα

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ανέφερε ότι η ΝΔ θα εκτιμήσει πότε την συμφέρει να κάνει εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, μπορεί να θέλει εκλογές, λόγω των ποσοστών που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και ανέφερε ότι είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με κοινά στοιχεία με το ΠΑΣΟΚ.

    Και σημείωσε ότι είναι μια εύκολη επιλογή που, όμως, δεν αλλάζει τα πράγματα, αλλά για το ΚΚΕ δεν έχει σημασία πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά αν θα υπάρξει αλλαγή των συσχετισμών από το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στην απόφαση του Πρωτοδικείου Ναυπλίου να μην εγκρίνει την αναγνώριση αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου, βασιζόμενη σε παλιό νόμο και είπε ότι αυτό μας πηγαίνει χρόνια πίσω. Δεν είναι δημοκρατικό και δεν μπορεί να μην δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να συσπειρωθούν, είπε.

    Για δε τους αγροτικούς συνεταιρισμούς επεσήμανε ότι δεν λειτουργούν προς όφελος των αγροτών, αλλά ως ιδιωτικές επιχειρήσεις με κέρδη.

    Η κα Παπαρήγα ρωτήθηκε για το ζήτημα του νερού και την διαχείρισή του, που απασχολεί την Αργολίδα και υπογράμμισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν με έργα από κρατικά κονδύλια κι όχι με ιδιωτικά.

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ επισκέφθηκε το πρωί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας και το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου όπου συναντήθηκε με την διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου και το Σωματείο των δικαστικών υπαλλήλων κι ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου κ. Θοδωρής Καζάς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επίμαχη απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Ναυπλίου, όπου δεν αναγνωρίστηκε ο αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος και είπε ότι η απόφαση στηρίζεται σε (δεδικασμένο) απόφαση του 1985 του πρωτοδικείου Ιωαννίνων και εκείνη σε προγενέστερη και χαρακτήρισε την απόφαση αναχρονιστική.

    Ο κ. Καζάς εξέφρασε την άποψη ότι το εφετείο Ναυπλίου θα ακυρώσει την απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου και θα αναγνωριστεί το σωματείο.

    Τέλος ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ναυπλίου ανέφερε ότι συζήτησε με την κα Παπαρήγα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της δικαιοσύνης στο νομό.

  • ** Το απόγευμα η κα Παπαρήγα θα συναντηθεί με την προσωρινή διοίκηση του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Αργολίδας και το βράδυ θα μιλήσει συγκέντρωση στην Μιδέα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 August 2008 - 14:30:20 UTC