Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας"
  • [02] Σύλληψη απαγωγέων Μυλωνά

  • [01] "Εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας"

    "Το μήνυμα από όλες τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας, της Κορινθίας, της Μεσσηνίας, της Λακωνίας και της Ευβοίας τις οποίες επισκέφτηκα ήταν: Μην μας ξεχάσετε όταν φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Σήμερα λέμε δεν σας ξεχάσαμε και είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας και το χρέος μας" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου στην εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, κατά την διάρκεια της οποίας παραδόθηκε επιταγή ύψους 1,2 εκατομμυρίων Ευρώ στο Νομάρχη Ηλείας, ποσό που ισοδυναμεί με το ένα τρίτο της εκλογικής επιχορήγησης του ΠΑΣΟΚ από το κρατικό προϋπολογισμό.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την κίνηση αυτή πράξη ευθύνης και συνέπειας, η οποία επενδύει στην αναγέννηση της ελπίδας και ακόμα πιο συγκεκριμένα σε υποτροφίες σπουδών για τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών που έχουν ανάγκη, σε πρότυπες δράσεις για το περιβάλλον με αναδασώσεις, αντιπλημμυρικά έργα και πρότυπα πάρκα με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τρίτον, στις προοπτικές με στοιχεία οραματικά και ρεαλιστικά που εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των περιοχών που θα συζητηθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι θα δημιουργηθεί από το ΠΑΣΟΚ φορέας ο οποίος θα κάνει διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση της πρότασης του κινήματος για την ανασυγκρότηση των περιοχών, με την κινητοποίηση επιστημόνων και πνευματικών ανθρώπων από όλο τον κόσμο.

    "Θα γυρίσουμε σελίδα στην Ηλεία και την Ελλάδα γιατί ο λόγος μας είναι λόγος τιμής" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    Την επιταγή του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στον Νομάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφίρα ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης.

    Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισκεφθεί τον οικισμό Αρτέμιδας του Νομού Ηλείας, ο οποίος υπέστη μεγάλες καταστροφές, όπως, άλλωστε κι η ευρύτερη περιοχή από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά. Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τους κατοικους του χωριού και ενημερώθηκε για την κατάσταση την οποία βρίσκονται ένα χρόνο μετά τις φωτιές.

    Ο Γ. Παπανδρέου εναπόθεσε από ένα λευκό τριαντάφυλλο στο σημείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο δώδεκα συνάνθρωποι μας, λόγω των πυρκαγιών και αργότερα επισκέφθηκε το σπίτι του αστυνομικού Χάρη Κάρτα, ο οποίος υπηρετούσε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και του οποίου η αδελφή βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με τα τρία παιδιά της στην Αρτέμιδα.

    Το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου θα παρακαθήσει σε δείπνο με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αμαλιάδα.

    [02] Σύλληψη απαγωγέων Μυλωνά

    Με τη φράση «παραδέχομαι την ήττα μου» αντέδρασε ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας στη θέα των πάνοπλων αστυνομικών κατά την έφοδό τους στο κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην περιοχή της Σουρωτής Θεσσαλονίκης όπου κρατούσαν επί 13 ημέρες όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

    Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Β. Παλαιοκώστας αιφνιδιάστηκε βλέποντας τους άνδρες των δυνάμεων των ΕΚΑΜ και της Αστυνομίας να εισβάλλουν στη διώροφη μονοκατοικία, όπου βρισκόταν μαζί με έναν συνεργό του, αλλά παραδόθηκε χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση της απαγωγής τού πρώην προέδρου του ΣΒΒΕ, μέσα στο κρησφύγετο βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο και ειδικότερα, ένα αντιαρματικό, πέντε καλάζνικοφ, πέντε χειροβομβίδες, πέντε πιστόλια , τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 3.700 σφαίρες και διάφορα άλλα εκρηκτικά. Ακόμη βρέθηκε μέρος από το σύνολο των περίπου 13 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν δοθεί ως λύτρα για την απελευθέρωση του 49χρονου επιχειρηματία.

    Χωρίς να θέλει να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι της σύλληψης του Παλαιοκώστα, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν μέχρι στιγμής για την υπόθεση είναι οι βασικοί δράστες της απαγωγής, ενώ ερευνάται η πιθανή εμπλοκή κι άλλων ατόμων που είχαν περιφερειακούς ρόλους. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι οι συγκεκριμένοι δράστες -με δεδομένο τον βαρύ οπλισμό που είχαν στην κατοχή τους- «σχεδίαζαν την τέλεση κι άλλων παρανόμων πράξεων».

    Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επιβεβαίωσε ότι ο επιχειρηματίας, έπειτα από επιθυμία του, μετέβη το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης όπου είδε τους απαγωγείς του. Μάλιστα, φέρεται από τις φωνές τους να τούς αναγνώρισε ως δράστες τις απαγωγής του.

    Δήλωση Π. Χηνοφώτη

    Τα εύσημα στην ηγεσία και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για το σύνολο των ενεργειών τους οι οποίες οδήγησαν στην «πλήρη εξιχνίαση» της υπόθεσης απαγωγής του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά και στη σύλληψη του διαβόητου δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, που φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της επιχείρησης απαγωγής, απένειμε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτης Χηνοφώτης.

    Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Χηνοφώτης στην ειδική ομάδα σχεδίασης και επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. που από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν να φέρουν την υπόθεση σε πέρας, ονοματίζοντας μάλιστα τον επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας, διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχο Δημήτρη Παπαδόπουλο.

    Σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη κι έχοντας στο πλευρό του τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα, εξήρε τον επαγγελματισμό και τη μεθοδικότητα της ΕΛ.ΑΣ. στο χειρισμό της υπόθεσης και στο σύνολο των επιχειρήσεων που έγιναν από την πρώτη στιγμή της απαγωγής -στις 9 Ιουνίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης- σβ όλη την επικράτεια μέχρι τη σύλληψη των δραστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2008 - 16:30:20 UTC