Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για εξομάλυνση της αγοράς καυσίμων

  • [01] Μέτρα για εξομάλυνση της αγοράς καυσίμων

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για τις επαφές που θα γίνουν με τους κοινωνικούς εταίρους και τις παραγωγικές τάξεις, καθώς και για την πορεία του θέματος των καυσίμων.

    «Παρακολουθούμε το θέμα των καυσίμων σοβαρά και καθημερινά κι η προσπάθεια που κάνουμε για το νοικοκύρεμα της αγοράς των καυσίμων είναι συνεχής και αδιάλλακτη», τόνισε ο κ. Φώλιας σε δηλώσεις το μετά τη συνάντηση.

    Ο υπουργός χαιρέτισε ως απόφαση ωριμότητας την απόφαση των βενζινοπωλών της Κρήτης να αναστείλουν τις όποιες κινητοποιήσεις τους, σημειώνοντας ότι όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης της αγοράς των καυσίμων.

    Σίγουρα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά με τη συμβολή και τη συμμετοχή όλων θα βρούμε τη χρυσή τομή και θα κινηθούμε στη σωστή κατεύθυνση και κυρίως θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τον Ελληνα καταναλωτή.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Α. Παυλίδης, ο κ.Φώλιας παρέπεμψε σε δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, με τις οποίες, όπως είπε, συμφωνεί.

    Συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

    Χθές υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα των υπουργείων Εξωτερικών και Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για θέματα τουρισμού, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ήταν γενική διαπίστωση πως ο ελληνικός τουρισμός κάτω από αυτές τις αντίξοες σε διεθνές οικονομικό επίπεδο συγκυρίες άντεξε και έχει όλες τις δυνατότητες μεγαλύτερης προοπτικής για τα επόμενα χρόνια.

    Ο κ.Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι έγινε ανασκόπηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και το κυριότερο είναι ότι από τώρα έχουμε την οδηγία να προετοιμαστούμε σωστά για το 2009, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάμψη, που, ίσως,υπάρξει στις παραδοσιακές αγορές,με αύξηση της διείσδυσης μας στις νέες αναδυόμενες αγορές.

    Τα μέχρι τώρα στοιχεία, είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Η αύξηση για το πρώτο εξάμηνο ήταν του 3%, για τον Ιούλιο είμαστε στα περυσινά επίπεδα, ενώ το εισόδημα έχει αυξηθεί γύρω στο 8,5% από τον τουρισμό.

    Όλα αυτά δείχνουν ότι με σωστή δουλειά και εξωστρέφεια, ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να ανταπεξέλθει και να βγει κερδισμένος από αυτή την αρνητική σε διεθνές οικονομικό επίπεδο συγκυρία.

    Απαντώντας σε ερώτηση, σύμφωνα με την οποία έχει εκφράσει παράπονα ότι ορισμένοι συναρμόδιοι υπουργοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι "είδαμε σήμερα από κοινού ζητήματα, τα οποία μπορούμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε. Η δική μας δουλειά δεν είναι να εκφράζουμε παράπονα. Άλλωστε, ουδέποτε έχουμε εκφράσει παράπονα για συναδέλφους. Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι προτάσεις για να αναλάβουμε από κοινού με άλλα συναρμόδια υπουργεία και φορείς περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αισχροκέρδεια,τους ελέγχους, είναι ζητήματα που αφορούν και άλλους αρμόδιους φορείς. Άρα, εκ των πραγμάτων, εμείς κάνουμε προτάσεις,για να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες από κοινού στην κατεύθυνση αυτή.Κι υπάρχει πράγματι προθυμία για να ανάληψη αυτών των πρωτοβουλιών".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Παυλίδη, ο κ.Σπηλιωτόπουλος είπε ότι "αυτά δεν είναι της αρμοδιότητάς μου".

    Ενημέρωση για την κρίση στον Καύκασο

    Η υπουργός των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για την κρίση στον Καύκασο.

    Η κα Μπακογιάννη, η οποία έλαβε μέρος στη Σύνοδο των υπουργών των Εξωτερικών του ΝΑΤΟ χθες στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως η κρίση απασχολεί όλες τις ευρωπαϊκές και νατοϊκές κυβερνήσεις κι ολόκληρο τον κόσμο.

    Σημείωσε ακόμη ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική πλέον κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στην προτεραία κατάσταση και ταυτόχρονα να αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την μακροχρόνια λύση του προβλήματος.

    Η κα Μπακογιάννη ανέφερε σε δηλώσεις της ότι έχει, ήδη, στείλει επιστολή στη Βουλή για να ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι ικανοποιητική η απάντηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, καθώς ο κ. Μπαν Κι Μουν αφήνει να εννοηθεί ότι εκτός από το όνομα υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως ο ΓΓ είπε "το αυτονόητο, το οποίο είναι ότι η εντολή προς τον κ. Μ. Νίμιτς είναι μία: να συζητήσουμε για το όνομα, όπως πάρα πολλές φορές έχω πει. Η οποιαδήποτε χώρα θέλει να ισχυριστεί το οτιδήποτε, μπορεί να ακουστεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς συμμεριζόμαστε την άποψή της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2008 - 12:30:13 UTC