Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ρωσία: Άρχισε η αποχώρηση
  • [03] ΚΚΕ: Μεταναστευτική πολιτική
  • [04] Χωρίς προβλήματα η επιστροφή
  • [05] Νίκησε η Εθνική μπάσκετ

  • [01] Σύσκεψη στο ΠΑΣΟΚ

    "Επιστροφή και πολύ δουλειά", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου προσερχόμενος στα γραφεία του Κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου έχει σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του.

    Γ. Παπακωνσταντίνου για οικονομία

    «Η κυβέρνηση κινούμενη σε ολυμπιακούς ρυθμούς διεκδικεί χρυσό μετάλλιο στην φορολογία και παγκόσμιο ρεκόρ στην διάλυση της οικονομίας και των προσδοκιών για την οικονομία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι τον δεκαπενταύγουστο του 2007 κι ενώ η χώρα καιγόταν ο κ. Καραμανλής ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή για να καταρτίσει προϋπολογισμό και την έλαβε, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε λίγους μήνες αργότερα ότι η οικονομία είναι θωρακισμένη και τώρα στα μέσα του 2008 ο προϋπολογισμός είναι σε πλήρη κατάρρευση, ενώ ξεκίνησε ήδη μια νέα φοροεπιδρομή.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «έρχονται χειρότερα» και πρόσθεσε «τι άλλο χρειάζεται μια κυβέρνηση για να αποφασίσει ο πρωθυπουργός ότι αυτή η οικονομική πολιτική έχει αποτύχει και ότι αυτός ο υπουργός Οικονομικών είναι αποτυχημένος».

    «Εμείς λέμε ότι αυτή η οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει, αλλά είναι προφανές ότι μπορεί να αλλάξει με μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την απόρριψη μιας σειράς προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.

    «Σήμερα έχουμε έναρξη νέας φοροεπιδρομής κι όλοι οι Ελληνες πολίτες περιμένουν με φόβο την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» από την οικονομική ατζέντα που θα παρουσιάσει ο κ. Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε «να αναμένετε πρωτοβουλίες και προτάσεις και την προσπάθεια όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να εξηγήσουν στον κόσμο τις προτάσεις του Κινήματος, καθώς και την αντιπαράθεση στην κυβερνητική πολιτική, μιας ρεαλιστικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας η οποία και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές».

    Εξ άλλου, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει από τώρα την παράταση του χρόνου εγγραφής των ακινήτων περιουσιών στο Κτηματολόγιο προκειμένου να «μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες επειδή το κράτος είναι ανοργάνωτο».

    Για μετάλια Ελλήνων αθλητών και κρούσματα ντόπινγκ

    Τα θερμά συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ προς τους έλληνες Ολυμπιονίκες έδωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το θετικό γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα αθλήματα στα οποία οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών έχουν «βάθος χρόνου».

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε επίσης ότι «είναι κρίμα που, εκτός από τις επιτυχίες, υπάρχουν και συνεχιζόμενα κρούσματα ντόπινγκ, που εκθέτουν την χώρα μας διεθνώς».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι για τα ζητήματα αυτά "υπάρχει η ατομική ευθύνη των αθλητών, αλλά κι η ευθύνη της πολιτείας» και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα έχουμε από το 2004 υπερσύγχρονους μηχανισμούς ελέγχου ντόπινγκ που δεν έχουν αξιοποιηθεί, ενώ δεν υπήρξε και καμία απόδοση ευθυνών για ό,τι συνέβη με την ομάδα της άρσης βαρών, όπως δεν υπήρξε απόδοση ευθυνών και στα κρούσματα του 2004».

    «Υπάρχουν ευθύνες της πολιτείας και πρέπει να αναληφθούν», τόνισε ο Γ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ για «μηδενική ανοχή στα αναβολικά, υγιή πρωταθλητισμό και ανάπτυξη μαζικού αθλητισμού».

    Σχολιάζοντας δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, με την οποία εξέφρασε την οργή του για το ντόπινγκ,ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «μας ενδιαφέρουν τα συναισθήματα του υπουργού,αλλά περισσότερο μας ενδιαφέρει η πολιτική του. Και πολιτική αντιντόπινγκ δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Εχουμε πρόσφατα κρούσματα και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα».

    «Πέρα από την οργή την οποία συμμεριζόμαστε όλοι μας, ο κ. Λιάπης παραμένει υπουργός Πολιτισμού και δεν έχει παραιτηθεί», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην απονομή του μεταλλίου στις ελληνίδες ιστιοπλόους από τον τέως βασιλιά, λέγοντας πως είναι το δεύτερο περιστατικό, μετά από εκείνο της τελετής έναρξης των Αγώνων και προσθέτοντας ότι «αναρωτιόμαστε τί ακριβώς κάνει η ελληνική αποστολή στο Πεκίνο και γιατί δεν μπορεί να φροντίσει να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια, τα οποία ενοχλούν βαθύτατα τους Ελληνες».

    Σχολιάζοντας δημοσιογραφική παρατήρηση ότι ο Κωνσταντίνος είναι μέλος της ΔΟΕ και δεν απένειμε τα μετάλλια ως «βασιλιάς», ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «όλοι γνωρίζουμε τις ιδιότητες του «τέως». Η παρατήρηση έχει να κάνει με την ενόχληση που πιστεύω πως αισθάνθηκαν πολλοί Ελληνες πολίτες. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και άλλοι ολυμπιονίκες της ιστιοπλοίας που θα μπορούσαν να δώσουν τα μετάλλια. Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο που επελέγη ο «τέως» για να τα δώσει και είμαι απολύτως σίγουρός ότι αυτό ενόχλησε πάρα πολλούς Ελληνες».

    Για μεταναστευτική πολιτική

    «Η πραγματικότητα είναι ότι ο Συνήγορος του Παιδιού έχει κάνει πρόσφατα μια πολύ σοβαρή καταγγελία για την άθλια κατάσταση στα κέντρα υποδοχής όσον αφορά τα παιδιά. Η Ελλάδα πρέπει να ντρέπεται γι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών μετά την συνεργασία του με τον πρωθυπουργό για θέματα μετανάστευσης.

    Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το «γαλλικό σύμφωνο για το οποίο μίλησε με ενθουσιασμο ο κ. Παυλόπουλος αφορά την αποτροπή και όχι την κοινωνική ένταξη» και πρόσθεσε ότι «εμείς θέλουμε μέτρα κοινωνικής ένταξης, οι μετανάστες είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».

    Σε ό,τι αφορά την λαθρομετανάστευση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της μιας ευνομούμενη πολιτεία, όμως «ταυτόχρονα υπάρχει ένα ζήτημα κοινωνικής ένταξης κι εδώ δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία πολιτική».

    [02] Ρωσία: Άρχισε η αποχώρηση

    Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από τη Γεωργία άρχισε σήμερα, ανακοίνωσε το ρωσικό γενικό επιτελείο.

    "Σύμφωνα με το ειρηνευτικό σχέδιο, η αποχώρηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων άρχισε σήμερα", δήλωσε ο υπαρχηγός του επιτελείου στρατηγός Ανατόλι Νογκοβιτσίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    Ωστόσο, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Γεωργίας Αλεξάντρ Λομάια, δήλωσε ότι "η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Γεωργία, αντίθετα με την ανακοίνωση του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων".

    "Η κατάσταση είναι αμετάβλητη. Δεν βλέπουμε αποχώρηση", ανέφερε.

    Στις Βρυξέλλες, αμερικανός αξιωματούχος που δεν θέλησε να αναφέρει το όνομά του δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι άρχισε η προγραμματισμένη ρωσική αποχώρηση από την ζώνη διένεξης στην Γεωργία.

    Στο μεταξύ, το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές δυνάμεις ότι ανατινάσσουν αποθήκες με πυρομαχικά και όπλα σε βάση του γεωργιανού στρατού κοντά στη δυτική πόλη Σενάκι, ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησής τους από τη Γεωργία.

    Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν επίσης τον διάδρομο αεροσκαφών στη βάση αυτή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του γεωργιανού υπουργείου Εσωτερικών Σότα Ουτιασβίλι.

    Την ίδια στιγμή το γενικό επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες αμερικανικής εφημερίδας για την ανάπτυξη πολλών εξεδρών για την εκτόξευση τακτικών πυραύλων SS-21 στη Νότια Οσετία, στο βεληνεκές των οποίων βρίσκεται το Τμπιλίσι.

    "Οι βαλιστικοί αυτοί πύραυλοι, που μπορούν να πλήξουν σημαντικούς στόχους σε απόσταση 105 χιλιομέτρων, υπάρχουν στις χερσαίες ρωσικές δυνάμεις. Αλλά δεν υπάρχει καμία ανάγκη να τους χρησιμοποιήσουμε σε αυτήν την περίσταση", δήλωσε ο υπαρχηγός του γενικού επιτελείου Ανατόλι Νογκοβίτσιν σε ερώτηση που του υποβλήθηκε για τις πληροφορίες αυτές.

    Επικαλούμενη ειδικούς των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η εφημερίδα Νιού Γιόρκ Τάιμς έγραψε χθες, Κυριακή, στην ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο ότι εντοπίστηκαν εξέδρες για την εκτόξευση αυτών των πυραύλων βόρεια του Τσχινβάλι,την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας.

    Εξάλλου, τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία "για να αποφευχθεί ένα οριστικό διαζύγιο" ανάμεσα στις δύο χώρες, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    "Απαιτούμε την αποχώρηση χωρίς καθυστέρηση των (ρωσικών) δυνάμεων κατοχής. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, να διαπραγματευόμαστε για το πώς θα αποφύγουμε ένα οριστικό διαζύγιο μεταξύ των χωρών μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Γεωργίας υιοθετώντας για πρώτη φορά έναν συμφιλιωτικό τόνο και πρόσθεσε πως "η Γεωργία δεν θα παραδοθεί ποτέ, δεν θα αποδεχθεί ποτέ την απώλεια σπιθαμής του εδάφους της".

    Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία "υπερέβη τα όρια" στη Γεωργία και επανέλαβε πως μόνον η διπλωματική οδός επιτρέπει να βρεθεί μια λύση στη σύγκρουση αυτή.

    "Η Ρωσία υπερέβη σαφώς τα όρια. Πρέπει όμως να επιστρέψουμε σε μια πολιτική διαδικασία και να συμφωνήσουμε σε μια πολιτική λύση και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη Ρωσία ή εναντίον της Ρωσίας", δήλωσε ο Σταϊνμάιερ στο τέλος μιας συνάντησής του με το σουηδό ομόλογό του Καρλ Μπιλντ στη Στοκχόλμη.

    "Παρά τις δυσκολίες, πρέπει να κρατήσουμε ανοικτές τις γραμμές επικοινωνίας τόσο με το Τμπιλίσι όσο και με τη Ρωσία", επέμεινε ο γερμανός υπουργός προσθέτοντας πως η Ρωσία παραμένει "ένας γείτονας με επιρροή".

    «Στο ΝΑΤΟ η Γεωργία αν το επιθυμεί»

    Η Γεωργία «θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» διεμήνυσε από το Τμπιλίσι η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, την ώρα που η πρώην σοβιετική δημοκρατία βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Ρωσία, η οποία υποστηρίζει τις φιλοαυτόνομες γεωργιανές περιοχές της Νοτίου Οσετίας και της Αμπχαζίας.

    «Η Γεωργία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, εάν το επιθυμεί, κι αυτό είναι που επιθυμείβ, τόνισε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, έπειτα από τις συνομιλίες της με τον γεωργιανό πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι.

    Εκτακτη Σύνοδος του ΝΑΤΟ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν την Τρίτη τις "συνέπειες" και την "επιθετικότητα" της Ρωσίας στη Γεωργία στη διάρκεια έκτακτης συνόδου που θα γίνει στις Βρυξέλλες μετά από αίτημα των ΗΠΑ, ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κόντολίζα Ράις δήλωσε ότι "το ΝΑΤΟ θα συζητήσει τις συνέπειες και την ρωσική επιθετικότητα", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Γουντ.

    "Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την Τρίτη τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσουν οι υπερατλαντικές σχέσεις μας με τη Ρωσία" πρόσθεσε ο κ. Γουντ.

    Σε ερώτηση εάν η Ουάσινγκτον θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς και την πιθανη είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό εμπορίου, ο κ. Γουντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρόκειται "να αποφασίσουν με βάση τη συμπεριφορά της Ρωσίας εάν η Μόσχα είναι ένας σοβαρός εταίρος ή όχι στους διεθνείς οργανισμούς".

    Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

    Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε πως τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν οι ακροάσεις για την προσφυγή της Γεωργίας κατά της Ρωσίας για εθνοκάθαρση.

    Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 ως τις 10 Σεπτεμβρίου στην Χάγη, έδρα του δικαστηρίου.

    Η Γεωργία ζήτησε την Πέμπτη να ληφθούν συντηρητικά μέτρα για "την προστασία των κατοίκων της από τις βιαιότητες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με αυτονομιστές μαχητές και ξένους μισθοφόρους".

    Σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 118.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από την περασμένη εβδομάδα όταν ξέσπασαν οι συγκρούσεις στην Νότια Οσετία.

    Οικονομική βοήθεια στους Ελληνες ομογενείς

    Τη διανομή της οικονομικής στήριξης των 500 ευρώ που προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση σε κάθε ομογενή στην εμπόλεμη ζώνη της Νοτίου Οσετίας ξεκίνησε ο γενικός πρόξενος Νοβοροσίσκ Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στο Βλαντικαυκάς της Βορείου Οσετίας.

    Σε συνεργασία με το σύλλογο Ελλήνων Οσετίας "Ο Προμηθέας" και τον πρόεδρό του Γεώργιο Ασλανίδη, ο Έλληνας γενικός πρόξενος έχει καταγράψει περί τους 52 ομογενείς οι οποίοι ζούσαν στο Τσχινβάλι και τη γύρω περιοχή και οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες και έχουν μετακινηθεί σε άλλες τοποθεσίες.

    Η κατάσταση των ομογενών της Ν. Οσετίας και η πιθανότερη σημερινή τους εγκατάσταση έχει ως εξής:

    1. Αγκάποβα Αλίνα (Βλαντικαυκάς)

    2. Αγκάποβα Ελενα (Βλαντικαυκάς)

    3. Αγκάποβα Εύα (Βλαντικαυκάς)

    4. Αγκάποβα Κριστίνα (Βλαντικαυκάς)

    5. Αγκάποβα Νέλλη, με τέκνο (Κύπρος)

    6. Αγκάποβα Τζουλιέτα ( Βλαντικαυκάς)

    7. Αγκάποφ Αλάν (μάχεται στο χωριό Τζιάβα, κοντά στο Τσχινβάλι)

    8. Αγκάποφ Ιρόν (μάχεται στο χωριό Τζιάβα, κοντά στο Τσχινβάλι)

    9. Αγκάποφ Μιχαήλ (μάχεται στο χωριό Τζιάβα, κοντά στο Τσχινβάλι)

    10. Αριστίνοφ Οδυσσέας (Εσεντουκί Ρωσίας)

    11. Γκαβρίκοβα Σβετλάνα (Τσχινβάλι)

    12. Ζανγκίεβα Ζαμίρα (Βλαντικαυκάς)

    13. Ιτσκίδη Αμάντα (Βλαντικαυκάς)

    14. Ιτσκίδης Γκενάντι (Βλαντικαυκάς)

    15. Ιτσκίδης Ρομάν (Βλαντικαυκάς)

    16. Ιτσκίδης Ρολάντ (Βλαντικαυκάς)

    17. Καλόεβα Νέγια (Βλαντικαυκάς)

    18. Καλόεβα Ντίνα (Βλαντικαυκάς)

    19. Καμπούλοβα Φατίμα (Βλαντικαυκάς)

    20. Κοκόεβα Αλιόνα (Βλαντικαυκάς)

    21. Κωνσταντινίδη Βικτώρια (αγνώστου διαμονής)

    22. Μιχαϊλίδη Ιβάννα (Τσχινβάλι)

    23. Μιχαϊλίδη Ολγα (Τσχινβάλι)

    24. Μιχαϊλίδη Ολγα (Βλαντικαυκάς)

    25. Μιχαϊλίδης Γιούρι (Τσχινβάλι ή Μόσχα)

    26. Μπεκοέεφ Αλεξάντρ (μάχεται στο Τσχινβάλι)

    27. Μπεκοέεφ Βλαντίμιρ (Τσχινβάλι)

    28. Μπεκοέεφ Σοσλάν (μάχεται στο Τσχινβάλι)

    29. Μπεντόεβα Αθίνα (Βλαντικαυκάς)

    30. Μπεντόεφ Νταβίντ (Βλαντικαυκάς)

    31. Μπεντόεφ Σοσλάν (Τσχινβάλι)

    32. Πλίεβα Τζουλιέτα (Βλαντικαυκάς)

    33. Ποπαντόπουλο Ελενα (πιθανόν Τσχινβάλι)

    34. Σανακόεφ Εντουάρντ (Βλαντικαυκάς)

    35. Σαχμπάζοβα Μαρίνα (πιθανόν στη Μόσχα)

    36. Σεβαστιόνοβα Ιρίνα (Εσεντουκί Ρωσίας)

    37. Σπιρλίεβα Σβετλάνα (Σταυρούπολη Ρωσίας)

    38. Σπιρλίεφ Βαντίμ (Σταυρούπολη Ρωσίας)

    39. Σπιρλίεφ Βλαντίμιρ (Τσχινβάλι)

    40. Σπιρλίεφ Φιόντορ (Τσχινβάλι)

    41. Τεντέεβα Εμμα (Βλαντικαυκάς)

    42. Τεντέεβα Ζαΐρα (Βλαντικαυκάς)

    43. Τρανταφύλοβα Νέλλη (Τσχινβάλι - Βλαντικαυκάς)

    44. Τρανταφύλοβα Ροζάνα (Μόσχα)

    45. Τρανταφύλοφ Κονσταντίν (Τσχινβάλι)

    46 Τρανταφύλοφ Σιμόν (Βλαντικαυκάς)

    47. Τσχοβρέμποβα Αντζέλα (Βλαντικαυκάς)

    48. Τσχοβρέμποβα Ιρίνα (Σταυρούπολη Ρωσίας)

    49. Τσχοβρέμποβα Οξάνα (Βλαντικαυκάς)

    50. Τσχοβρέμποβα Ροξάνα (Βλαντικαυκάς)

    51. Τσχοβρέμποβα Σβετλάνα (Μόσχα)

    52. Τσχοβρέμποφ Ταϊμουράζ (Βλαντικαυκάς)

    [03] ΚΚΕ: Μεταναστευτική πολιτική

    Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση που προωθεί η γαλλική προεδρία στην ΕΕ και ένθερμα στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα σύνολο βάρβαρων και απάνθρωπων μέτρων. Είναι εναρμονισμένο με τον αντιδραστικό χαρακτήρα και τον αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ.

    Αυτα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή σχετικές σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Π. Παυλόπουλου.

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ "τα κύματα των μεταναστών δεν κατευθύνονται στις χώρες της ΕΕ από έλλειψη ενημέρωσης, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών. Αναγκάζονται να καταφεύγουν στους δουλεμπόρους λόγω της απελπιστικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, εξαιτίας της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων στους οποίους και η ΕΕ συμμετέχει και πρωτοστατεί".

    Το ΚΚΕ τονιζει ότι "βασική επιδίωξη μέσω αυτού του Συμφώνου είναι να μεταφερθεί ο κύριος όγκος των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από τις χώρες της ΕΕ, στις χώρες διέλευσης και προέλευσης. Οι όποιες νομιμοποιήσεις μεταναστών θα υπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η έκδοση βίζας με βιομετρικά στοιχεία γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για παιδιά έξι ετών. Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, αλλά να αντιπαλέψουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Η ΕΕ ενιαία αναπτύσσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργατών, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση".

    [04] Χωρίς προβλήματα η επιστροφή

    Η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, ήταν η φετινή έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου, οπότε και αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής.

    Εκτακτα μέτρα υπάρχουν και από το λιμενικό σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

    Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί και σήμερα ο Υδράργυρος, και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σε ορισμένες περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 40 βαθμούς.

    Όπως προβλέπεται, ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    -Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν απαγορεύσεις για την πρόληψη ή καταστολή πυρκαγιών, καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.

    Επίσης, θα υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία στα τμήματα των εθνικών οδών στα οποία παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

    -Αυξημένα μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, καθώς και παρουσία τροχονόμων στα διόδια για την παροχή συμβουλών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και σε τόπους που πραγματοποιήθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ για όλο το διάστημα έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου της Τροχαίας που θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και άλλων παραβάσεων που στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

    Ιδιαίτερους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι τροχονόμοι στα φορτηγά και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι διαπράττονται επικίνδυνες παραβάσεις, θα ακινητοποιούνται.

    Το έργο της Τροχαίας θα ενισχύσουν η Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση στις μέρες αιχμής θα παρακολουθείται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ τροχονόμοι θα πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους του οδικού δικτύου.

    Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την έξοδο και την Παρασκευή 22 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται από την αστυνομία για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και ειδικότερα στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Αμφιλοχίας, όπου χωρίζονται οι δρόμοι από τη μια πλευρά για Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα και από την άλλη πλευρά προς Άρτα-Γιάννενα, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι και κυρίως τα Σάββατα, με "ουρές" που μπορούν να φτάσουν και τα 8 χιλιόμετρα.

    Το πρόβλημα παρατηρείται γιατί τα αυτοκίνητα κινούνται σε μονό στοίχο, λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός και με μία λωρίδα κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μονοδρόμησης ή άλλης παρέμβασης από την Τροχαία.

    Για το λόγο αυτό συστήνεται στους οδηγούς που κατευθύνονται προς Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική διαδρομή για τον προορισμό τους το δρόμο μέσω της περιοχής Κατούνα-Λουτράκι.

    [05] Νίκησε η Εθνική μπάσκετ

    Τη 10η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, η εθνική ανδρών στο μπάσκετ τέθηκε αντιμέτωπη με την «οικοδέσποινα» Κίνα, νίκησε 91-77, κατέλαβε την 3η θέση στον Β' όμιλο με απολογισμό 3 νίκες-2 ήττες, και στα προημιτελικά της Τετάρτης θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή.

    Στον στίβο, η ελληνική εκπροσώπηση σε τελικούς ήταν διπλή. Ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ. με εμπόδια τερμάτισε 8ος με 49.96, ενώ απογοήτευσε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και έμεινε εκτός οκτάδας.

    Ωστόσο, εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Κώστα Δουβαλίδη στον προκριματικό των 110μ. με εμπόδια, καθώς τερμάτισε 1ος στην 6η σειρά, με χρόνο 13.49, ισοφαρίζοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε σημειώσει το 2007 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ντέμπρετσεν. Στον τελικό της σφυροβολίας προκρίθηκε η Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία με βολή 69.36 πήρε την 6η θέση στο α' προκριματικό γκρουπ και τη 12η στο σύνολο. Οι άλλες δύο βολές της ήταν 66.68 και 69.29.

    Αντίθετα, δεν κατάφερε να προκριθεί στο ίδιο αγώνισμα η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, αφού στον προκριματικό είχε βολή στα 66.72, στη συνέχεια έκανε 65.73 και άκυρη κι έτσι αποκλείστηκε (κατετάγη 28η), όπως αποκλείστηκε και ο Δημήτρης Τσιάμης, ο οποίος στον προκριματικό του τριπλούν το καλύτερο άλμα του ήταν στα 16.65, ενώ τα άλλα δύο ήταν 16.37 και 16.48 (κατετάγη 23ος).

    Στην ιστιοπλοϊα, σε τροχιά μεταλλίου έχουν μπει οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης στα Tornado. Σήμερα το ελληνικό πλήρωμα πήρε τη 2η θέση στην 5η ιστιοδρομία, την 12η θέση στην 6η και την 4η θέση στην 7η κι έτσι βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 32 β.π.

    Στην 6η θέση της γενικής κατάταξης των RS:X ανδρών με 68 βαθμούς ποινής ανέβηκε ο Νίκος Κακλαμανάκης. Σήμερα ο Ελληνας Ολυμπιονίκης πήρε τη 15η θέση στην 8η ιστιοδρομία (την οποία «πέταξε» και δεν προσμετράται) και τη 10η στην 9η. Στα RS:X γυναικών, στη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 96 β.π., βρίσκεται η Αντωνία Φράι, η οποία σήμερα πήρε την 9η θέση στην 8η ιστιοδρομία και την 15η στην 9η. Στα Laser, στη 15η θέση της γενικής κατάταξης με 130 β.π. βρέθηκε ο Βαγγέλης Χειμώνας, καθώς σήμερα πήρε την 9η θέση στην 7η ιστιοδρομία, την 6η θέση στην 8η και την 8η θέση στην 9η. Στα Laser Radial, στη 18η θέση της γενικής κατάταξης με 115 β.π. βρίσκεται η Ευτυχία Μαντζαράκη, η οποία σήμερα πήρε την 5η θέση στην 7η ιστιοδρομία, την 22η θέση στην 8η και την 24η θέση στην 9η. Τέλος, στη 12η θέση των 470 ανδρών κατατάχθηκαν οι Ανδρέας Παπαδόπουλος και Ανδρέας Κοσματόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της κατηγορίας. Το ελληνικό πλήρωμα δεν αγωνίστηκε στην τελική ιστιοδρομία (αγωνίζονται οι δέκα πρώτοι) και στο σύνολο συγκέντρωσε 101 βαθμούς ποινής.

    Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης προκρίθηκε στον ημιτελικό του C1 (1000μ), στο κάνοε καγιάκ ήρεμων νερών, καθώς ήταν 5ος στην 3η προκριματική σειρά με 4:18.488.

    Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ο Νίκος Κουρτίδης κατέκτησε την πρώτη θέση στο Β΄ γκρουπ της κατηγορίας των 105 κιλών της άρσης βαρών, καθώς σήκωσε 176κ. στο αρασέ, 221κ. στο ζετέ και με 397κ. κατετάγη 10ος.

    Στην 9η θέση του προκριματικού του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης βρίσκονται οι Εύη Μακρυγιάννη και Δέσποινα Σολωμού, μετά τη διεξαγωγή του τεχνικού προγράμματος. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 45.834 (ο προκριματικός ολοκληρώνεται αύριο με το ελεύθερο πρόγραμμα).

    Στο τρίαθλο, η Ντενίζ Δημάκη δεν κατάφερε να καταταγεί, καθώς τερμάτισε στην 55η θέση (τελευταία) στα 1500μ. της κολύμβησης με χρόνο 21:36 και έμεινε εκτός συνέχειας.

    Με ακόμη μία ήττα ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τους αγώνες της στην Α' φάση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 10-6 από την Ισπανία, σε ένα ματς χωρίς βαθμολογική σημασία, αφού η ελληνική ομάδα ήταν δεδομένο πως θα τερματίσει στην πέμπτη θέση του Α' ομίλου και θα αγωνιστεί για τις θέσεις 7-12, με πρώτο αντίπαλο την Κίνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 18 August 2008 - 16:30:25 UTC