Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-08-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανατροπή και όχι μεταμφίεση"
  • [02] "Επαφές μόνο για το όνομα"
  • [03] Διαφάνεια στις άδειες οδήγησης
  • [04] Αισιόδοξες εκτιμήσεις
  • [05] Και ο Ντιόγο στον Ολυμπιακό

  • [01] "Ανατροπή και όχι μεταμφίεση"

    "Η συνεργασιολογία έχει γίνει το προσφιλές «σπόρ» αυτής της περιόδου. Αυτό έχει ένα καλό έχει κι ένα κακό. Το καλό είναι ότι όλο και περισσότεροι έχουν αντιληφθεί πλέον ότι οι εποχές των δικομματικών αυτοδυναμιών έχουν παρέλθει και μάλλον οριστικά. Το κακό είναι ότι εμπλέκουν στα διάφορα σενάρια και τον ΣΥΡΙΖΑ με το ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο κ.Π.Λαφαζάνης, μέλος της ΠΓ του και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, από τη Μυτιλήνη.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ριζοσπαστικής αλλαγής του συστήματος με προοπτική το σοσιαλισμό και επιδιώκει να συναντηθεί με τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και πρώτα από όλα του κόσμου που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ. Με αυτό τον κόσμο θέλουμε να αναπτύξουμε κοινές πρωτοβουλίες και κοινούς αγώνες για την ανατροπή του σημερινού πολιτικού και οικονομικοκοινωνικού τοπίου και όχι για τη μεταμφίεσή του. Αυτός ο προσανατολισμός είναι που έχει δώσει δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να τον καταστήσει πρωταγωνιστή νέων ριζοσπαστικών και ανατρεπτικών εξελίξεων, υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.

    Επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής μεταναστών της Παγανής

    «Άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών στο Κέντρο Υποδοχής της Παγανής», διαπίστωσε κατά την επίσκεψή του στο χώρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    «Κάθε άλλο παρά χώρος φιλοξενίας ανθρώπων μπορεί να χαρακτηριστεί αυτός. Περισσότερο αποθήκη ζώων θα έλεγα ότι είναι», σχολίασε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής.

    Ο κ. Λαφαζάνης τόσο στις δηλώσεις του έξω από το Κέντρο Υποδοχής όσο και στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά είπε ότι είναι ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της και να πάψουν οι πρόσφυγες να θεωρούνται κρατούμενοι. Τόνισε δε ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να προωθηθεί το έργο δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής στη Μυτιλήνη.

    [02] "Επαφές μόνο για το όνομα"

    Μοναδικό αντικείμενο διαπραγμάτευσης είναι το όνομα της ΠΓΔΜ επανέλαβε η υπουργός Εξωτερικών, έπειτα από την πρόσκληση του Μάθιου Νίμιτς προς τους διαμεσολαβητές της Αθήνας και των Σκοπίων για νέες συνομιλίες σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, τον Δεκαπενταύγουστο στη Νέα Υόρκη.

    "Το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι ένα και μόνο: το όνομα και το εύρος εφαρμογής του ονόματος. Η Ελλάδα θα προσέλθει σε αυτές τις διαπραγματεύσεις με τις ίδιες απόψεις, οι οποίες είναι γνωστές".

    Εξ άλλου, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:Ένα και μόνο πρόβλημα, αυτό του ονόματος,ένας και μόνο δρόμος, ο ΟΗΕ, μία η εθνική κόκκινη γραμμή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις".

    [03] Διαφάνεια στις άδειες οδήγησης

    Θέματα που αφορούν την έκδοση των αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, αλλά και τη λειτουργία των ΚΤΕΟ της Αθήνας, συζήτησαν ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης και ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, στη διάρκεια της συνάντησής τους.

    Βρισκόμαστε σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις, αλλά στον ίδιο θεσμικό χώρο και θα συνεργαστούμε άψογα για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, τόνισαν χαρακτηριστικά.

    Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκαναν, το κεντρικό ζήτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν αυτό της διαφάνειας, τόσο στο θέμα της έκδοσης αδειών, όσο και της λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

    Ο υπουργός δέχθηκε ότι υπάρχουν κρούσματα διαφθοράς, τα οποία δεν διαπιστώνονται μόνο από τις καταγγελίες, αλλά και από τα ίδια τα επίσημα στοιχεία που έχει το υπουργείο.

    Συγκεκριμένα, για τις άδειες οδήγησης, ενώ στο θεωρητικό κομμάτι, που γίνεται ηλεκτρονικά και δεν παρεμβαίνει ανθρώπινο χέρι, το ποσοστό επιτυχίας είναι περίπου 50%, στην πρακτική εξάσκηση το ποσοστό επιτυχίας φτάνει και το 90%. Κάτι πάει στραβά και δεν μας αρέσει, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο θα παρουσιάσει συγκεκριμένες θέσεις και πρωτοβουλίες.

    Ο νομάρχης Αθηνών, αφού σημείωσε ότι κατέθεσε στον κ. Χατζηδάκη υπόμνημα με όλα τα θέματα που απασχολούν τις τέσσερις Διευθύνσεις Μεταφορών και τις δύο Διευθύνσεις ΚΤΕΟ της Νομαρχίας, κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν οποιαδήποτε απόπειρα δωροδοκίας για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της διαφθοράς. Παράλληλα, τόνισε ότι η Νομαρχία, σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και με άλλα υπουργεία, βρίσκονται σε αναζήτηση συγκεκριμένων χώρων, όπου θα δημιουργηθούν πάρκα εξάσκησης των υποψήφιων οδηγών ώστε να εφαρμοστεί το σύστημα των ηλεκτρονικών εξετάσεων. Κάλεσε επίσης τον υπουργό Οικονομίας να εγκρίνει προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που, όπως είπε, υπάρχουν στα ΚΤΕΟ, ώστε να λειτουργούν ικανοποιητικά.

    Τέλος, ο υπουργός επικαλέστηκε ένα παλιό σύνθημα ότι "για να αλλάξει η Ελλάδα, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς", προσθέτοντας ότι το θέμα της διαφθοράς, μικρής ή μεγάλης, μας αφορά όλους.

    [04] Αισιόδοξες εκτιμήσεις

    Στα 118 δολάρια το βαρέλι υποχώρησε η τιμή του αργού πετρελαίου -τη χαμηλότερη των τελευταίων τριών μηνών- καθώς οι επενδυτές εστίασαν στην αύξηση της προσφοράς εκ μέρους του ΟΠΕΚ και στη μείωση της ζήτησης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

    Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίασε μείωση κατά 1,89 δολάρια, στα 119,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 118 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από την 5η Μαΐου.

    "Τα περισσότερα hedge funds έκαναν κατοχύρωση κερδών" σημειώνει ο Άνγκους Μαλφέιλ της επενδυτικής εταιρίας Alliance Trust, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το πόσο μπορούν να πέσουν οι τιμές, είπε: "Πιθανότατα στα περίπου 100 δολάρια το βαρέλι μέσα στον επόμενο μήνα, αν συνεχιστούν τα στοιχεία που θα δείχνουν εξασθενημένη ζήτηση".

    Στο μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) άφησε αμετάβλητη στο 2% την τιμή των βασικών επιτοκίων δανεισμού, επισημαίνοντας πως οι κίνδυνοι για την μείωση της ανάπτυξης παραμένουν, αλλά και ταυτόχρονα η απειλή του πληθωρισμού συνεχίζει να αποτελεί μία "σημαντική" πηγή ανησυχίας .

    [05] Και ο Ντιόγο στον Ολυμπιακό

    Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντιόγο βρίσκεται η διοίκηση του Ολυμπιακού. Ο νεαρός Βραζιλιάνος επιθετικός θέλει να έλθει στην χώρα μας και να παίξει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό, ενώ οι διοικούντες την Πορτουγκέζα έχουν «ανάψει το πράσινο φως» για την παραχώρηση του. Η μεταγραφή αναμένεται να ξεπεράσει τα οκτώ εκατομμύρια δολλάρια και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες το θέμα να κλείσει οριστικά. Παράλληλα, οι Λέτο και Ντούντου υπέγραψαν στους πρωταθλητές και ίσως κάνουν απόψε την πρώτη του εμφάνιση στον φιλικό με την Σανταντέρ (22:00, ΝΕΤ), ενώ ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης χειρίζεται προσωπικά το θέμα μία πολύ σημαντικής μεταγραφής και το όνομα που διαρρέεται είναι αυτό του Ερνάν Κρέσπο.

    Στον Παναθηναϊκό, το ενδιαφέρον στρέφεται στον αποψινό αγώνα (19:00) με την Ντιναμό στην Τιφλίδα, προκειμένου να εξασφαλισθεί και τυπικά η πρόκριση στον Γ` προκριματικό γύρο του τσάμπιονς λιγκ. Οι «πράσινοι» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί μετά το 3-0 στην Αθήνα, ενώ δεν αποκλεέιται να παίξει για λίγο και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

    Παράλληλα, στην ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης συνεχίζει το μοντάρισμα της ομάδας, ενώ η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός έμπειρου και ικανού επιθετικού. Επίσης, ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα έλυσε την συνεργασία του με την Ενωση και οδεύει προς την Τίγκρε.

    Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (21:00) την Ουντινέζε στο πιό σημαντικό φιλικό που έχει δώσει μέχρι σήμερα, ενώ λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θοδωρής Ζαγοράκης θα συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδέσμων οργανωμένων φιλάθλων.

    Τέλος, σήμερα το μεσημέρι, ανοίγει η αυλαία των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων για την πρεμιέρα του ποδοσφαιρικού τουρνουά γυναικών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 6 August 2008 - 6:30:20 UTC