Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίνια πλαζ Βουλιαγμένης

  • [01] Εγκαίνια πλαζ Βουλιαγμένης

    Τα εγκαίνια της ανανεωμένης πλαζ Βουλιαγμένης πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ανανεωμένη ακτή Βουλιαγμένης θα είναι ξανά το κόσμημα του ελληνικού τουρισμού, προσελκύοντας την πλειονότητα των επισκεπτών της Αθήνας, όντας ανοικτή για το κοινό με πολύ χαμηλό κόστος. Όπως είπε ο υπουργός ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης παραλίας, αφενός μεν αποδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του τουρισμού, αφετέρου αποδεικνύει ότι όταν το κράτος θέλει μπορεί να κάνει περισσότερα. Και σημείωσε ότι το κράτος δεν θέλει να εκποιεί τα πάντα με στόχο την αποκρατικοποίηση ή την εκχώρηση περιουσίας του σε ιδιώτη. "Μας ενδιαφέρει ο τουρισμός να έχει κοινωνικό πρόσωπο" σημείωσε με έμφαση ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά τις παροχές ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι είναι η πρώτη παραλία που μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Η Ακτή Βουλιαγμένης, την οποία διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, απέκτησε νέο πρόσωπο. Για το σκοπό αυτό η ΕΤΑ, επενδύοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό, στην αναβάθμιση και ανακαίνιση των υποδομών της Ακτής.

    Συγκεκριμένα, στις νέες υποδομές περιλαμβάνονται 1.000 νέες καινούριες ξαπλώστρες, 500 ομπρέλες και 500 πολυθρόνες, οι οποίες διατίθενται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Στις εγκαταστάσεις της εξυπηρέτησης λουομένων περιλαμβάνονται: τρία κυλικεία, συγκροτήματα αποδυτηρίων, ντους και τουαλετών, πέντε γήπεδα (τένις, βόλεϊ και μπάσκετ), συνολικού εμβαδού 4.500 τ.μ., γήπεδο μπιτς βόλεϊ και beach soccer.

    Επίσης, στην Ακτή Βουλιαγμένης λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά και παιδότοπος, ενώ για την υγεία και ασφάλεια των λουομένων, η ακτή διαθέτει εξοπλισμένο ιατρείο με γιατρό και νοσηλευτές, καθώς και ναυαγοσώστες, καθβ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

    Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι η μοναδική οργανωμένη ακτή της Αττικής που έχει ειδική ράμπα για πρόσβαση στη θάλασσα για ΑμΕΑ. Επιπλέον, οι επισκέπτες και φίλοι της σύγχρονης τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης. Παράλληλα διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 160 θέσεων.

    Το ωράριο λειτουργίας της ακτής είναι 12ωρο, από τις 8.00 έως τις 20.00, καθημερινά. Η Ακτή διατηρώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της, έχει τις χαμηλότερες τιμές εισόδου από όλες τις οργανωμένες ακτές της Αττικής. Το εισιτήριο κοστίζει:

    -Καθημερινές: 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά και τους υπερήλικες,

    -Σαββατοκύριακο: 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά και τους υπερήλικες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2008 - 20:30:22 UTC