Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Πέραμα η Αλ. Παπαρήγα

  • [01] Στο Πέραμα η Αλ. Παπαρήγα

    Τη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, επισκέφθηκε σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα και παρευρέθη στη συγκέντρωση των εργαζομένων της Ζώνης, στο χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί για τους νεκρούς εργάτες, στην Πύλη του Περάματος.

    "Ως ΚΚΕ δεσμευόμαστε ότι είμαστε συστρατευμένοι μαζί σας και πάντα δίπλα σας και πάντα μέσα στις γραμμές σας. Τιμωρία, τέλειωσε! Πρέπει να μπουν φυλακή κάποιοι. Δεν είναι θέμα εκδίκησης πρέπει να τιμωρηθούν, τέλος", τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της σε εργαζομένους στο Πέραμα, όπου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε το πολυνεκρο εργατικό δυστύχημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

    Η κα Παπαρήγα απευθυνόμενη στους εργαζόμενους τόνισε:

    «Μην ξεχνάτε όταν πιάνετε δουλειά το πρωί, όταν γυρνάτε κατάκοποι στο σπίτι σας και ευτυχώς ζωντανοί, γιατί κάποιοι δεν γυρνάνε, ένα πράγμα: Ότι τούτος ο χώρος μπορεί να ζήσει δίχως εφοπλιστές και κεφαλαιοκράτες, δίχως εργάτες δεν γίνεται. Μην ξεχνάτε την ταξική εκμετάλλευση που παίρνει πάρα πολλές μορφές - δεν λέω ότι το ξεχνάτε, αλλά αυτό πρέπει να είναι ένα το κρατούμενο. Και από αυτή τη σκοπιά μπορείτε να εξηγήσετε γιατί υπάρχουν οι 8 τελευταίοι νεκροί, γιατί υπάρχουν 10 νεκροί το τελευταίο διάστημα, γιατί υπάρχουν και άλλοι νεκροί είτε από ατυχήματα βιομηχανικά είτε ναυτικά".

    Η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε να υπάρχουν εγγυημένα μέτρα ασφάλειας : Πλήρης εξασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας αλλά και γενικότερα της υγείας των εργαζομένων και ακόμη ουσιαστική ενίσχυση των οικογενειών. Οι άνθρωποι αυτοί που έκαναν το μεροκάματο του τρόμου, δεν το έκαναν για πλάκα, για να περάσουν την ώρα τους. Το έκαναν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Ουσιαστική ενίσχυση στα ορφανά και στις γυναίκες εδώ και τώρα. Όχι φιλανθρωπίες. Είναι υποχρέωση. Και να δούμε ξανά τις οικογένειες αυτών που έχασαν την ζωή τους, πως πορεύονται, τι κάνουν. Βέβαια καμιά αποζημίωση δεν λύνει αυτό το μεγάλο κενό και το ψυχολογικό και το οικονομικό, αλλά πρέπει να πληρώσουν. Και να είναι οι τελευταίοι, επεσήμανε.

    Και συμπληρωσε λέγοντας πως "είναι πολιτικό το ζήτημα, ο αγώνας είναι πολιτικός, να είναι οι τελευταίοι, οι 8 τελευταίοι σε αυτό το βωμό. Ταξική εκμετάλλευση μην το ξεχνάτε. Μπορούμε. Αν αυτή δεν μπει στο κέντρο της προσοχής πολλά θα έχουμε μπροστά μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2008 - 12:30:13 UTC