Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο
  • [02] Η Ελλάδα λιμενικός κόμβος για Βαλκάνια και Ευρώπη
  • [03] "Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη νίκη"
  • [04] "Να καθήσουν στο σκαμνί"
  • [05] "Εφικτή η δεύτερη θέση"
  • [06] Διώξεις για το δυστύχημα
  • [07] Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά
  • [08] Νέα κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ

  • [01] Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ρόδο

    Περισσοτερα από 40000 χιλιάδες στρέμματα δάσους έχει αποτεφρώσει η μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο που εξακολουθεί να μαίνεται για έκτη ημέρα στο νησί.

    Υπεράνθρωπες είναι οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Στο νησί επιχειρούν ισχυρότατες χερσαίες δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Στη μάχη συμμετέχουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο.

    Το μέτωπο από Λάερμα προς Απόλλωνα φαίνεται πως ελέγχεται και οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο μέτωπο μεταξύ Ιστρίου και Προφύλιας καθώς και στο Ασκληπιό.

    Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχειακές μονάδες στη νότια Ρόδο. Παρ' ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να φτάσει η φωτιά στις τουριστικές μονάδες, η εκκένωση αποφασίστηκε λόγω του πυκνού καπνού που επικρατούσε στην περιοχή και είχε προκαλέσει την ανησυχία αρκετών τουριστών.

    Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων απετράπη η είσοδος της φωτιάς στο χωριό Λάερμα στη Κεντρική Ρόδο, οι οποίοι κατάφεραν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά που έφτασε στα πρώτα σπίτια του χωριού προκαλώντας μικρές ζημιές.

    Σώσαμε το χωριό την τελευταία στιγμή δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Χαράλαμπος Κόκκινος που εξακολουθεί να βρίσκεται στα Λάερμα, συντονίζοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    Στο μεταξύ, σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και χρηματικό πρόστιμο 15.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 61χρονος κάτοικος του χωριού Αγίου Ισιδώρου της Ρόδου, ο οποίος θεωρείτο υπαίτιος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

    Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εμπρησμό εξ αμελείας παρά το γεγονός ότι ο ιδιος αρνήθηκε την ενοχή του.

    Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ναύπακτο

    Υπό έλεγχο πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με ξηρά χόρτα, κοντά στα λατομεία Σταύρου, στον Ασπρόπυργο. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Γαυρολίμνη, στη Ναύπακτο και έκαιγε δασική έκταση με πεύκα χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

    [02] Η Ελλάδα λιμενικός κόμβος για Βαλκάνια και Ευρώπη

    Για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στα λιμάνια και για τις εξελίξεις που αφορούν στην παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Ναυτιλίας.

    Ο κ. Βουλγαράκης μετά τη συνάντηση εξέφρασε τη λύπη και τη βαθιά οδύνη του για το χαμό των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος.

    Τόνισε ότι ήδη έχουν συλληφθεί οι φερόμενοι ως υπαίτιοι και υπεύθυνοι για το δυστύχημα και πως διεξάγεται προανάκριση, τα αποτελέσματα της οποίας θα οδηγήσουν στον καταλογισμό ευθυνών.

    Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ακόμη ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις που αφορούν στην παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε μια πολύ σημαντική προσφορά και την επόμενη εβδομάδα ο ΟΛΘ θα ανακηρύξει τον πλειοδότη.

    Με αυτόν τον τρόπο είπε ο κ. Βουλγαράκης μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση για τη χώρα βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της και η Ελλάδα θα γίνει ένας πολύ σημαντικός λιμενικός κόμβος για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Ανοίγει λοιπόν πρόσθεσε, ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο και μια πολύ σπουδαία μεταρρύθμιση, η οποία ήταν βασική προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης και βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής της.

    Θεωρώ, κατέληξε, ότι το επόμενο διάστημα θα μπορέσει να ομαλοποιηθεί και η κατάσταση στα λιμάνια με τους εργαζόμενους, ώστε ανεμπόδιστα να μπορέσει η χώρα να εκμεταλλευτεί τα οφέλη, αυτής της πολύ σπουδαίας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας.

    [03] "Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί τη νίκη"

    Αποφασισμένος να προχωρήσει τη σύγκρουση, για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος παπανδρέου σε συνέντευξή του στη "Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία" και σημειώνει ότι προσυπογράφει όλα όσα είπε ο κ. Παπούλιας στη δεξίωση για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι ευθύνεται προσωπικά ο ίδιος για την κακή κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα των πολιτών, όπως και για τις υποθέσεις σκανδάλων, διότι αρνείται τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, έκρυψε το πόρισμα Ζορμπά για τα ομόλογα, που ανέφερε για "μαύρο χρήμα" που "κατευθύνθηκε στα γαλάζια ταμεία", καθώς και διότι διατηρεί στη θέση της τη διοίκηση του ΟΤΕ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της "Γερμανός". "Δεν είναι βαριές οι καταγγελίες τηςς αντιπολίτευσης", τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, "ειναι βαριές οι ευθύνες της συγκάλυψης".

    Ανέφερε επίσης ότι η ΝΔ, με τις πρακτικές της, μας πάει πίσω στις πρακτικές του 1960 και πρόσθεσε ότι τις "μίζες" και την "προστασία των καρτέλ", την πληρώνει τελικά ο πολίτης.

    Σχετικά με το αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αποτελέσει ορόσημο για το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι η συζήτηση αυτή μοιάζει με πνιγμό σε μια κουταλιά νερό, ενώ παράλληλα επιμένει ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές είναι διαφορετική, καθώς ο πολίτης "αισθάνεται ότι δεν κρίνεται η κυβερνητική εξουσία". Ωστόσο, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πάντα διεκδικεί τη νίκη και αυτό θα κάνει και στις ευρωεκλογές.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να δώσει πρόβλεψη για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και περιορίσθηκε να αναφέρει ότι το κόμμα του είναι έτοιμο, ανά πάσα στιγμή, να δώσει την εκλογική μάχη.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνοχή του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η ενότητα βασίζεται στο κοινό μας πρόγραμμα και όχι σε λυκοφιλίες παλαιών ομαδαρχών και αναφερόμενος στην εσωκομματική αναμέτρηση της 11ης Νοεμβρίου, δήλωσε: "προσωπικά έχω κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν".

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι επανίδρυση του Κινήματος δεν σημαίνει αλλαγή ονόματος και συμβόλων και πρόσθεσε ότι το κόμμα αλλάζει καθημερινά. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν εκπροσωπεί το "μικρό ΠΑΣΟΚ", το οποίο "είναι το ΠΑΣΟΚ των ομαδαρχών και των θεσιθηρών".

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν περιθώρια επαναπροσέγγισης με την κ. Σημίτη, κι αν ο τέως Πρωθυπουργός θα περιληφθεί στα ψηφοδέλτια του Κινήματος, ο κ. Παπανδρέου προτίμησε να απαντήσει λέγοντας ότι το μόνο ενδιαφέρον του είναι η απαλλαγή της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση.

    Σχετικά με το θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΝ ο κ. Παπανδρέου απέδωσε την άρνηση του ΣΥΝ στην επιδίωξη του συγκεκριμένου κόμματος να περιχαρακώσει τον κομματικό του χώρο. Και επισήμανε ότι "είναι η ώρα για γενναίες αποφάσεις που θα βγάλουν τη χώρα από τα αδιέξοδα και θα δώσουν μια προοδευτική προοπτική στην Ελλάδα".

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, διεκδικεί τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και την αυτοδυναμία, αλλά και επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και έθεσε το δίλημμα "ποιό κόμμα θάλει ο λαός να πάρει την εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση: το σημερινό κόμμα της ΝΔ ή το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ";

    [04] "Να καθήσουν στο σκαμνί"

    Τη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, θα επισκεφθεί αύριο η κ.Αλέκα Παπαρήγα. Θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση των εργαζομένων της Ζώνης, στο χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί για τους νεκρούς εργάτες, στην Πύλη του Περάματος.

    Ευθύνες στον νυν και στους πρώην υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πέραμα επέρριψε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    Χαρακτήρισε τους υπουργούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς και δήλωσε ότι το ατύχημα «δεν ήταν τυχαίο γεγονός, αλλά ένα έγκλημα που έγινε συνειδητά»,από τη στιγμή,όπως είπε,που δεν τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας.

    Η κ.Παπαρήγα, εξέφρασε τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων και ειδικά στους συγγενείς των τριών αλλοδαπών εργατών και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη δεν θα πρέπει να επιστρέψουν ούτε μια ώρα στη δουλειά αν δεν εφαρμοστούν οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

    Συνέντευξη Τύπου

    Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει και νέα μέτρα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ενώ προέβλεψε ότι θα πληγούν μεταξύ άλλων οι χαμηλόμισθοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι αγρότες.

    Εξέφρασε επίσης τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους εργαζόμενους στα καζίνο της Πάρνηθας και της Θεσσαλονίκης που, όπως είπε, δεν τους αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα, καθώς επίσης και στους 87 πολιτικούς πρόσφυγες από τη Σομαλία, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, που εντοπίστηκαν στην Αθήνα από την αστυνομία χωρίς άδειες παραμονής.

    Σε άλλη ερώτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις, άσκησε σκληρή κριτική εναντίον όλων των κομμάτων της Βουλής και επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία και καταστάσεις με τις οικονομικές εισφορές των μελών και των φίλων στο κόμμα.

    Συγκεκριμένα, όπως είπε η ΝΔ είναι εγγυητής των κερδών των επιχειρήσεων, το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια εγγυούνταν ότι μπορούσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να τους κοροϊδέψει,ενώ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ εγγυητή των πολιτικών μαγειρείων, της διπλοπροσωπείας και της εφετζίδικης αντιπολίτευσης. Για το ΛΑΟΣ είπε ότι εγγυάται να κάνει «βρώμικες δουλειές για τα κόμματα εξουσίας».

    Σε ερώτηση πώς σχολιάζει τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις κατηγόρησε το συγκεκριμένο κόμμα ότι μιμείται τις μεθόδους που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '70 και εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέσεις για κορυφαία πολιτικά ζητήματα.

    [05] "Εφικτή η δεύτερη θέση"

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέρριψε για άλλη μια φορά τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. "Απορρίπτουμε μια προεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είμαστε τυχοδιώκτες της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται απλώς να επανέλθει στην εξουσία. Δικαίωμα του, αλλά όχι με τη δική μας βοήθεια", δήλωσε στην εφημερίδα "Ημερησία".

    Οι ευρωεκλογές αποτελούν «κεντρική πολιτική αναμέτρηση», αναφέρει στο "Βήμα της Κυριακής" ο κ.Αλέξης Τσίπρας, ενώ τονίζει ότι «η δεύτερη θέση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας εφικτός στόχος».

    Από την πλευρά του ο κ.Αλέκος Αλαβάνος, αναφέρει, στην ίδια εφημερίδα, ότι "τα αποτελέσματα των εκλογών είναι εκείνα που διαμορφώνουν την ψυχολογία και τις αντιλήψεις της κοινής γνώμης για ένα κόμμα. Οι πρώτες εκλογές στις οποίες θα καταγραφεί η ισχυρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν καταλυτικές συνέπειες για την αναδιάταξη των δυνάμεων στο πολιτικό σύστημα.

    [06] Διώξεις για το δυστύχημα

    Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος στον Πέραμα. Ενώ αναμένεται το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή άσκησε η εισαγγελία Πειραιά κατά του πλοιάρχου του δεξαμενόπλοιου και του τεχνικού ασφαλείας. Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο χημικός ναυτιλίας.

    Πυροσβέστες, συνεχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τις έρευνες στα αμπάρια του FRIENDSHIP GAS για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων αλλά και για να συλλέξουν ευρήματα για τα αίτια της τραγωδίας. Μέχρι τώρα έχει ελεγχθεί μόνο το 10% των αμπαριών, ενώ συνεχίζεται η απάντληση των υδάτων από το πλοίο.

    Αύριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαμαρτυρία των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

    [07] Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά

    Ο γαστρονομικός πολιτισμός είναι το βασικό θέμα των εκδηλώσεων του Αγροτικού Αυγούστου 2008 "Κρήτη-Γη και Πολιτισμός" που για 10η συνεχή χρονιά οργανώνει στα Χανιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τά Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, και Τροφίμων Ανάπτυξης , Οικονομίας και Οικονομικών Τουριστικής Ανάπτυξης και τοπικών φορέων.

    Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 εως 10 Αυγούστου και θα έχουν ως επίκεντρο το παλιό λιμάνι των Χανίων, ενώ στο πλαίσιο του Αγροτικού Αυγούστου εκδηλώσεις θα γίνουν και στην Κισαμο.

    Στο χώρο του παλιού τελωνείου στα Χανιά θα φιλοξενηθεί και φέτος έκθεση Κρητικών Προϊόντων Ποιότητας - Ειδών Λαϊκής Τέχνης - Αγροτουριστικού Προϊόντος με συμμετοχή όλων των δήμων του νομού και ιδιωτικών επιχειρήσεων και φορέων. Ανάλογη έκθεση θα φιλοξενηθεί και στο λιμάνι της Κισάμου.

    Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Αγροτικού Αυγούστου περιλαμβάνονται και δύο εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα "Κρητική Χορευτική Παράδοση" και "Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς - Λευκά Όρη"

    Την Παρασκευή 1 Αυγούστου στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παρουσιασθεί Παραδοσιακό Μουσικοχορευτικό Πρόγραμμα με το συγκρότημα του Θεοχάρη Ξηρουχάκη "Η Λεβεντογέννα Κρήτη"

    Το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008 στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα, με θέμα "Ο Γαστρονομικός Πολιτισμός ως όχημα τουριστικής ανάπτυξης".

    Την ίδια ημέρα στις 830 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης και παρουσίαση Βιβλίου "Κρητική Χορευτική Παράδοση".

    Την Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008 θα γίνει παρουσίαση Βιβλίου για το Ελαιόλαδο "Μάθημα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου - Παρουσίαση Τοπικών Ελαιολάδων" και θα ακολουθήσει βραδιά Ριζίτικου Τραγουδιού.

    Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2008 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: "Ελαιόλαδο: Προοπτικές Προώθησης και Εμπορία Διατροφική Αξία".

    Θα ακολουθήσει η απονομή Διπλωμάτων Συμμετοχής στους εκθέτες της Έκθεσης.

    Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Αυγούστου,με συναυλία που θα δώσει το χανιώτικο μουσικό συγκρότημα " Οκτάβα" ενώ σε όλη την διάρκεια του Αγροτικού Αυγούστου οι δήμοι του νομού οργανώνουν πολιτιστικές βραδιές.

    [08] Νέα κυβέρνηση στην ΠΓΔΜ

    Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ ενέκρινε χθες το βράδυ στα Σκόπια τη νέα κυβέρνηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ.

    Η νέα κυβέρνηση πήρε την ψήφο και των 78 βουλευτών που ήταν παρόντες στο κοινοβούλιο, το οποίο έχει 120 έδρες.

    Το συντηρητικό κόμμα του Γκρούεφσκι (VMRO-DPMNE) κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου, αλλά συνήψε συμμαχία με τον κύριο αλβανικό πολιτικό σχηματισμό, το DUI του Αλί Αχμέτι, για να σχηματίσει την κυβέρνηση.

    Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) και το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA), που μποϊκοτάρουν τις εργασίες του κοινοβουλίου, δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

    Το SDSM αποφάσισε πριν από δέκα ημέρες να μποϊκοτάρει το κοινοβούλιο μετά τη σύλληψη του αντιπροέδρου του, του Ζόραν Ζάεφ, που κατηγορείται για συμμετοχή στο "οργανωμένο έγκλημα" και για κατάχρηση εξουσίας. Το DPA δεν συμμετέχει στις εργασίες του κοινοβουλίου επειδή αμφισβητεί τα εκλογικά αποτελέσματα στις περιοχές της ΠΓΔΜ με αλβανική πλειοψηφία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 July 2008 - 6:30:23 UTC