Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομολόγησε ο 30χρονος Γεωργιανός

  • [01] Ομολόγησε ο 30χρονος Γεωργιανός

    Τη σύλληψη ενός 30χρονου Γεωργιανού ως δράστη για την ανθρωποκτονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου, ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γρηγόρης Μπαλάκος.

    Ο 30χρονος Γεωργιανός ομολόγησε το έγκλημα αργά τα ξημερώματα και το περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

    Ο 30χρονος ομολόγησε την πράξη του και ενώπιον του εισαγγελέα.

    Η υπόθεση ανατέθηκε για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης στον 29ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το πρωΐ.

    Ο δράστης συνάντησε για πρώτη φορά το θύμα σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, τη νύχτα της δολοφονίας του, όπου ο ηθοοποιός του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του για να καταναλώσουν ποτά και ναρκωτικά. Οι δύο άνδρες πήγαν με το αυτοκίνητο του θύματος στο σπίτι του στο Παγκράτι, όπου κατανάλωσαν μπύρες και έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δολοφόνου, ο ίδιος προκλήθηκε από τον ηθοποιό να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις στις οποίες επειδή ο συλληφθείς δεν ενέδωσε, δέχτηκε απειλές με μαχαίρι από το θύμα. Τότε ο δράστης κατάφερε να πάρει το μαχαίρι από τα χέρια του θύματος και να του καταφέρει πολλαπλά χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Όταν ο δολοφόνος διαπίστωσε ότι ο ηθοποιός ήταν νεκρός, έπλυνε τα χέρια του και το μαχαίρι και το άφησε στην κουζίνα.

    Προκαλώντας τεχνητή αναστάτωση στους χώρους του σπιτιού, ρίχνοντας ρούχα και αντικείμενα στο πάτωμα, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι είχε προκληθεί ληστεία, ο δολοφόνος επιχείρησε να βγει από την πόρτα του σπιτιού η οποία ήταν κλειδωμένη. Αφού διαπίστωσε ότι πίσω από την ξύλινη επένδυση της πόρτας υπήρχε μέταλο, ο 30χρονος Γεωργιανός αναζήτησε τα κλειδιά μέσα στο σπίτι, τα βρήκε και αναχώρησε.

    Κατά τη διαφυγή του, ο δράστης πέταξε σε κάδο απορριμάτων τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου, τα οποία είχε πάρει από το σπίτι του ηθοποιού, πήρε ταξί και πήγε στο σπίτι του, έχοντας κλέψει δύο φορητούς υπολογιστές -οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε-, 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πούλησε.

    Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει τη δολοφονία ταυτοποιώντας, πριν από 20 ημέρες, μερικά από τα πολλαπλά και ανόμοια αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στους χώρους του διαμερίσματος του ηθοποιού, με εκείνα ατόμου που είχε δακτυλοσκοπηθεί και ως Αφγανός στη Σάμο και ως Γεωργιανός στην Αθήνα. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 30χρονο Γεωργιανό που βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα ήδη πριν από το 2006 οπότε και είχε συλληφθεί για απόπειρα κλοπής και είχε απελαθεί, ο οποίος επανήλθε μέσω της Τουρκίας στη Σάμο, όπου είχε δηλώσει ότι είναι Αφγανός ζητώντας πολιτικό άσυλο χωρίς ποτέ να εγκριθεί.

    Η υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας συγκρότησε μεγάλο αριθμό ομάδων οι οποίες άρχισαν την αναζήτηση του ατόμου σε διάφορα σημεία της Αττικής και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να εντοπισθεί ο δράστης που εκινείτο μαζί με ομοεθνή του χτες στις 20.00 στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Ανάφης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 26 July 2008 - 12:30:11 UTC