Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία στο Πέραμα

  • [01] Τραγωδία στο Πέραμα

    Ακόμη δυο εργαζόμενοι ανασύρθηκαν νεκροί από το Δ/Π "Friendshipgas" και έτσι οι νεκροί έφτασαν τους οκτώ, από το τραγικό αυτό εργατικό δυστύχημα.

    Στο μεταξύ, ένταση δημιουργήθηκε έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς περίπου χίλιοι συγκεντρωμένοι προς ένδειξη διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στο δεξαμενόπλοιο πραγματοποίησαν πορεία από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά στο υπουργείο, όπου συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να τους απωθήσουν.

    Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς πήραν μέρος 3 πυροσβεστικά οχήματα, ένα πυροσβεστικό πλοιάριο και 3 ρυμουλκά.

    Τέσσερεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

    Συνελήφθησαν τη νύχτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ο τεχνικός ασφαλείας του πλοίου και ο υπεύθυνος εργασιών.

    Δηλώσεις για το δυστύχημα

    Την οδύνη της κυβέρνησης και τη θλίψη όλων για το θλιβερό συμβάν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος.

    Ενημέρωσε ότι ήδη άρχισαν οι έρευνες σχετικά με τα αίτια του θλιβερού συμβάντος και υπάρχουν οι πρώτες συλλήψεις των φερομένων ως υπευθύνων.

    Απαντώντας σε ερώτημα για το τι έχει να πει η κυβέρνηση στους συναδέλφους των θυμάτων που σήμερα κατέβηκαν στους δρόμους, ο κ. Αντώναρος είπε ''έχουν γίνει πολλά πράγματα όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες δουλεύουν με δύσκολες συνθήκες.'' Ειπε,ακόμη, ότι πρέπει πρώτα να διαπιστωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το θλιβερό συμβάν.

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μίλησε για πέντε θύματα, ο κ. Αντώναρος είπε ότι όταν ο κ. Βουλγαράκης μίλησε για αυτόν τον αριθμό, τόσοι ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και οι άλλοι ήταν αγνοούμενοι.

    Ο αριθμός , ο οποίος δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι είναι ένας υψηλός αριθμός,διευρύνθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες

    Ο κ. Βουλγαράκης πρόσθεσε ο κ.Αντώναρος, είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό και δεν είχε εκείνη τη στιγμή όλη τη ροή των πληροφοριών. Αλλά δεν έχει καμιά σημασία αυτό. Κάθε άνθρωπος που χάνει τη ζωή του είναι μια μεγάλη απώλεια.

    Σε άλλο ερώτημα γιατί ο υπουργός προτίμησε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και όχι με τους εργάτες της ζώνης ο κ. Αντώναρος είπε αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

    Στην ερώτηση γιατί δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας και αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ''δεν θα κάνω σχόλια για θέματα που είναι αντικείμενο της έρευνας και η έρευνα θα γίνει από ειδικούς.''

    Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για την Εμπορική Ναυτιλία, Ελπίδα Τσουρή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τη νέα τραγωδία με την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων.

    Αναμένουμε και απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

    Το τραγικό αυτό δυστύχημα επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγιεινής και της ασφάλειας των εργαζομένων στη Ζώνη.

    Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα πρόληψης, με αποτελεσματικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, για την αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

    Χρόνια τώρα, χωρίς μέτρα προστασίας από τις κυβερνήσεις, τα δεξαμενόπλοια μετατρέπονται σε κολαστήρια σκληρής εκμετάλλευσης. Πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί "οι πολιτικοί υπεύθυνοι των εγκλημάτων στο Πέραμα", δήλωσε από το Κιλκίς η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα σχετικά με την έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στο Πέραμα.

    Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, ο οποίος επισκέφθηκε την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη τόνισε " το χρονικό των προαναγγελθέντων θανάτων στο Πέραμα συνεχίζεται ατελείωτο σε βάρος της εργατικής τάξης. Στην ουσία δεν έχουμε δυστυχήματα, αλλά μαζικές προδιαγεγραμμένες δολοφονίες, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται, με τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν, ως ουδέτεροι θεατές, τις επαναλαμβανόμενες τραγωδίες. Έχει φτάσει η ώρα κάποτε να πληρώσουν ακριβά οι ένοχοι και συνένοχοι, οι οποίοι δολοφονούν μαζικά εργάτες στον βωμό του εφοπλιστικού και εργολαβικού κέρδους. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της και να δράσει άμεσα για την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων για την πρόληψη των θανάτων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2008 - 12:30:14 UTC