Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κοντά στους εργαζομένους της Siemens
  • [02] Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

  • [01] Κοντά στους εργαζομένους της Siemens

    Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της Ζήμενς στην Ελλάδα εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα μετά τη σημερινή συνάντησή της με το ΔΣ του Συνδέσμου Εργαζομένων στην επιχείρηση.

    Εξ άλλου,απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών η κα Παπαρήγα είπε ότι είναι καλοδεχούμενες όποτε και αν γίνουν και διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ "δεν πρόκειται να σοβατίσει το πολιτικό σύστημα", καθώς το σύστημα "έχει καλούς σοβατιστές,τον κ.Αλαβάνο,τον κ. Τσίπρα...".

    Σχετικά με τη Ζήμενς η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε όλες τις θέσεις των εργαζομένων στις επιχειρήσεις της Siemens στην Ελλάδα,κατ' αρχήν στη Θεσσαλονίκη,όπου εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία για τους δικούς της προγραμματικούς στρατηγικούς σκοπούς έχει αποφασίσει να το κλείσει, ένα σύγχρονο εργοστάσιο με εργαζόμενους υψηλής τεχνογνωσίας".

    Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ υπερασπίζεται και τις θέσεις εργασίας των υπολοίπων εργαζομένων στις διάφορες επιχειρήσεις του κλάδου,βλέποντας ότι αυτή την περίοδο με το πολιτικό παιχνίδι που παίζουν τα άλλα κόμματα, όπου στο όνομα των σκανδάλων υψώνουν ορισμένους περίεργους τόνους, αδιαφορώντας για τη ζωή των εργαζομένων και κυρίως για το δικαίωμα στη δουλειά.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι "δεν υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη ως θεσμός. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι δικαστές και δέχομαι ότι υπάρχουν δικαστές οι οποίοι λειτουργούν, εν πάση περιπτώσει, χωρίς να δέχονται τις πιέσεις της εξουσίας, αλλά η δικαιοσύνη λειτουργεί μέσα σε ένα αντιλαϊκό αντεργατικό πλαίσιο και κάτω από πιέσεις και με ιδεολογικά κριτήρια".

    Στην ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Γραμματέας του ΚΚΕ απάντησε:

    "Υπάρχουν δυο πεδία.Το ένα πεδίο είναι οι αλλαγές που θέλουν ορισμένα κόμματα στην πρόσοψη του συστήματος και του δικομματικού πολιτικού συστήματος και γενικότερα αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει να αλλάξει μόνο η πρόσοψη.Κυρίως μας ενδιαφέρει να δεχτεί πλήγματα,ρήγματα,αυτό το πολιτικό σύστημα. Εμάς λοιπόν μας ενδιαφέρει πριν απ' όλα η αναδιοργάνωση, η ανασύνταξη και η δύναμη του κινήματος. Οι εκλογές, καλοδεχούμενες είναι όποτε έρθουν. Σημασία έχει με τι κριτήρια θα ψηφίσει ο λαός. Εμείς δεν πρόκειται να σοβατίσουμε το πολιτικό σύστημα. Έχει καλούς σοβατιστές, τον κ. Αλαβάνο, τον κ. Τσίπρα?".

    [02] Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

    Με κατεύθυνση προς το Κρυονέρι κινείται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική και χορτολιβαδική έκταση στη Βαρυμπόμπη.

    Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 25 πυροσβεστικά οχήματα και 75 πυροσβέστες,7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, πεζοπόρο τμήμα 48 ατόμων και 20 οχήματα από δήμους, προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση κοντά σε κατοικημένη περιοχή,οι δε πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν με 12 πυροσβεστικά οχήματα και 36 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Αττικής Οδού έως τη γέφυρα Καπανδριτίου.

    Κινδυνεύει χωριό στη Ρόδο

    Κινδυνεύει το χωριό Λάερμα στην κεντρική Ρόδο από την πυρκαγιά που παραμένει χωρίς έλεγχο από χθες το μεσημέρι.

    Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και τις συνεχείς ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα, ένα από τα μέτωπα πέρασε τον δρόμο και κατευθύνεται προς το χωριό.

    Λόγω του κινδύνου,όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Λινδίων Μανόλης Πάλλας,οι ηλικιωμένοι κάτοικοι και τα παιδιά που υπήρχαν στο χωριό απομακρύνθηκαν με λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία και στο δημαρχείο της Λίνδου.

    Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων για να ανακοπεί το μέτωπο προς το χωριό συνεχίζονται,σταδιακά δε απομακρύνονται και οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού.

    Οι δυνάμεις που έχουν ριχτεί στη μάχη για την κατάσβεση του πύρινου μετώπου είναι πολύ ισχυρές και ολοένα ενισχύονται με το Στρατό που έχει κινητοποιηθεί για να συνδράμει το δύσκολο έργο της Πυροσβεστικής.

    Το πρωί επρόκειτο να φτάσει στο νησί αρματαγωγό του Στρατού με 13 πυροσβεστικά οχήματα και 39 πυροσβέστες.

    Νωρίτερα, χθες το απόγευμα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και άλλο ένα, 80 ατόμων, κατέφτασαν στο πύρινο μέτωπο από την Αθήνα με Σούπερ Πούμα και C-130 αντίστοιχα. Παράλληλα, στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβεστικά οχήματα με 85 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων, 15 υδροφόρες του δήμου και 10 χωματουργικά οχήματα, ενώ από το πρωί μέχρι να πέσει το σκοτάδι, πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού, συνολικά, 6 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα.

    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει προσαγωγές 2 ατόμων με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια, ο πρώτος για την πυρκαγιά στη Ρόδο και ο δεύτερος για την πυρκαγιά στην περιοχή Κουτσουπιάς στο Ν. Λάρισας.

    Πυρκαγιές και σε Μεσολόγγι, Ξυλόκαστρο, Κεφαλονιά και Χανιά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου, όπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 12 πυροσβεστικά οχήματα, 42 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη.

    Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στην περιοχή του χωριού Καρυές Ξυλοκάστρου, στο Ν. Κορινθίας, χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Τη φωτιά επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες.

    Στην περιοχή Άγιος Ανδρέας στην Κεφαλονιά, βρίσκεται φωτιά σε εξέλιξη από τις 14.00. Οι φλόγες καίνε αγροτοδασική έκταση, χωρίς,ωστόσο,να βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος 3 πυροσβεστικά οχήματα με 9 πυροσβέστες και 2 αεροσκάφη.

    Στα Χανιά,στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, κοντά στο αεροδρόμιο Χανιών,βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση με ελαιόδεντρα.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12.35 και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 πυροσβεστικά οχήματα και 30 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 6 ατόμων και 1 ελικόπτερο.

    Τέλος, πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Λαγονήσι Αττικής, νωρίς το πρωί,τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 July 2008 - 14:30:15 UTC