Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διακομματική επιτροπή για τη Διαφάνεια
  • [02] "Υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα"

  • [01] Διακομματική επιτροπή για τη Διαφάνεια

    Με το ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχος, θα συναντηθεί στις 10.30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής. Το βράδυ ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, που γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία.

    Να συμπράξει τελικά στη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής για "την κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και την αξιοποίηση κάθε γόνιμης ιδέας για την περαιτέρω εμπέδωση της Διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο", την οποία πρότεινε γι αυτόν ακριβώς το σκοπό, καλεί με επιστολή του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ.Καραμανλής επισημαίνει ότι η λειτουργία της προτεινόμενης Διακομματικής Επιτροπής δεν μπορεί να συνδέεται ή να συγχέεται με τη συνεχιζόμενη έρευνα της δικαιοσύνης, ενώ σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής τονίζει ότι αυτή θα συγκροτηθεί "για την αποκάλυψη και όχι για τη συγκάλυψη". Τέλος τονίζει ότι δεν συντρέχει λόγος έκτακτης σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής και υπενθυμίζει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι "οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τους θεσμούς".

    Το πλήρες κείμενο της επιστολής του πρωθυπουργού κ.Κ.Καραμανλή έχει ως εξής:

    «Πήρα την επιστολή σας και ελπίζω - αφού σας χαροποιεί, όπως αναφέρετε, η πρόταση διακομματικής συνεργασίας για την περαιτέρω εμπέδωση της Διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο - να συμπράξετε, τελικά, στη συγκρότηση Διακομματικής Επιτροπής, που πρότεινα γιβ αυτόν ακριβώς το σκοπό. Οφείλω, ωστόσο, να επισημάνω:

    Πρώτον: Η Διακομματική Επιτροπή, την οποία πρότεινα, αφορά στην κατάρτιση ολοκληρωμένης πρότασης, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων και την αξιοποίηση κάθε γόνιμης ιδέας, για την περαιτέρω εμπέδωση της διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο. Ιδίως σε ό,τι αφορά στην εσωτερική λειτουργία των Κομμάτων, τη διαφάνεια των λειτουργικών και εκλογικών δαπανών τους, τη χρηματοδότησή τους, στο μεγαλύτερο δυνατό μέρος, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και την ενίσχυση των κανόνων διαφάνειας σε ό,τι αφορά ενδεχόμενους ιδιωτικούς πόρους.

    Μπορεί, πράγματι, μέσα από τις πρόσφατες δημόσιες ομολογίες στελεχών του κόμματός σας, να αντλούνται χρήσιμα συμπεράσματα για τα μέτρα που χρειάζονται. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί η λειτουργία της προτεινόμενης Διακομματικής Επιτροπής να συνδέεται ή να συγχέεται με τη συνεχιζόμενη έρευνα της Δικαιοσύνης.

    Δεύτερον: Η προσποίηση βιασύνης είναι παντελώς ακατανόητη, όταν προέρχεται από εσάς, που δεν διστάσατε, για λόγους κομματικής αδυναμίας, να υπονομεύσετε την κορυφαία Κοινοβουλευτική Διαδικασία, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και να καταστήσετε σήμερα αδύνατη, τόσο τη συνταγματική κατοχύρωση διαδικασιών διαφάνειας, όσο και την εφαρμογή προτάσεων τις οποίες προβάλλατε και, υποτίθεται, ότι θεωρούσατε ως επιτακτικά αναγκαίες. Παρβ όλα αυτά ζητάτε τώρα την σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για θέματα διαφάνειας, όταν, κατά την άποψή μου - και εσείς το γνωρίζετε - μπορούν να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο τρόπο στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, με την Διακομματική Επιτροπή που προτείνω.

    Τρίτον: Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, έχω καταστήσει σαφή την κυβερνητική θέση. Εξεταστική Επιτροπή θα συγκροτηθεί για την αποκάλυψη και όχι για τη συγκάλυψη. Πραγματική επιδίωξη του στόχου αυτού επιβάλλει πρώτα την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου. Η εμπειρία του παρελθόντος, ιδίως μάλιστα μέσα από την πιο πρόσφατη περίπτωση, εκείνη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά, ανατρέπει τον ισχυρισμό σας ότι η Εξεταστική είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος. Η Επιτροπή αυτή, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν μπόρεσε να φτάσει ως την αλήθεια, ενώ η Δικαιοσύνη είναι τώρα, με συγκεκριμένα στοιχεία, στα ίχνη των υπόλογων. Ο ισχυρισμός σας ότι «όποιος αρνείται την Επιτροπή, συγκαλύπτει», ούτε ευσταθεί, ούτε, προπάντων, μας αφορά. Το αντίθετο μάλιστα! Η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σβ αυτή τη φάση, με αυτά τα δεδομένα, θα οδηγούσε στη συγκάλυψη.

    Τέταρτον: Κατόπιν αυτών, είναι προφανές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος έκτακτης σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα συνέλθει, όπως ακριβώς προβλέπεται, τον προσεχή Οκτώβριο.

    Πέμπτον: Αβασάνιστα και αβάσιμα, κάνετε λόγο για «θεσμικές παρεκτροπές» και «αδρανοποίηση της Βουλής», ενώ συνεχίζετε και την επιθετικότητά σας εναντίον της Δικαιοσύνης. Οφείλω να επισημάνω ότι η απόπειρα αμφισβήτησης των θεσμών του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος, και μάλιστα κατά συρροήν και κατβ εξακολούθηση, δεν είναι δικαίωμα κανενός. Οφείλουμε όλοι, ακόμη και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να σεβόμαστε τους θεσμούς. Ιδίως, μάλιστα, τη Βουλή των Ελλήνων, την καρδιά της Δημοκρατίας μας και την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

    Αξιοποιώντας την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής, θα ήθελα να σας ζητήσω, αντί να καταφεύγετε συνεχώς σε καταγγελτικό λόγο, να συμπράξετε και εσείς στην αποδοτική και αποτελεσματική λειτουργία των θεσμών και των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών».

    [02] "Υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα"

    Ο κ. Καραμανλής επιμένει στη λογική της αναβολής και της συγκάλυψης, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας στην επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Καραμανλής, επισημαίνει ο κ. Παπακωνσταντίνου, δεν δεσμεύεται για εξεταστική επιτροπή, δεν αναφέρεται στη δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης όλου του θεσμικού οπλοστασίου της πολιτείας σε σχέση με τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο από τη Siemens.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει έωλο το επιχείρημα του πρωθυπουργού περί συνταγματικής αναθεώρησης ως προϋπόθεση για την αντιμετώπιση θεμάτων διαφάνειας. Το επιχείρημα αυτό καταρρίπτεται από την ίδια την πρόταση του πρωθυπουργού για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής.

    Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ παρατηρεί ότι ο κ. Καραμανλής για την ταμπακέρα δεν λέει τίποτα. Και είναι προφανές, προσθέτει, ότι ο κ. Καραμανλής ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της διαφάνειας και της αυτονομίας της πολιτικής.

    Το ΠΑΣΟΚ, προσθέτει, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της διαφάνειας και ο κ. Καραμανλής θα μείνει μόνος στο δρόμο που επέλεξε.

    Σχετικά, εξάλλου, με τα μαθήματα περί σεβασμού των θεσμών, τα οποία, όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρεί ο κ. Καραμανλής να δώσει στον κ. Παπανδρέου, θα ήταν χρήσιμο για τη χώρα να τα εφαρμόσει πρώτα στον εαυτό του και στην κυβέρνησή του.

    Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο

    Για τη μεγάλη κρίση που διέρχεται η χώρα συζήτησε την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και για το ίδιο θέμα θα συζητήσει Παρασκευή και Σάββατο στη Θεσσαλονίκη το Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, βιώνει δύο ειδών κρίσεις: μία θεσμική κρίση με τα σκάνδαλα και τη διαφθορά και μία οικονομική κρίση, την οποία νιώθει στην τσέπη του ο Ελληνας πολίτης.

    Το ΠΑΣΟΚ, είπε,έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει η χώρα από τη θεσμική κρίση, προτάσεις που έχουν σχέση τόσο με το σκάνδαλο της Siemens όσο και γενικότερα για την αυτονομία της πολιτικής. Επίσης, τόνισε, το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει μέσα από το Εθνικό του Συμβούλιο συγκεκριμένα βήματα για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, επίσης, ότι η παρουσία του ανώτατου οργάνου του ΠΑΣΟΚ στη βόρεια Ελλάδα αποφασίστηκε προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής.

    Το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει προτάσεις για την ανάπτυξη όλης της βόρειας Ελλάδας, προτάσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και νέες οικονομικές δραστηριότητες που βρίσκονται στον αντίποδα της σημερινής μιζέριας που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

    Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το πολιτικό συμβούλιο πήρε αποφάσεις τις οποίες θα εισηγηθεί αύριο στο εθνικό συμβούλιο για τα οικονομικά του Κινήματος, τα οποία, όπως είπε, θα το θωρακίζουν θεσμικά, θα διευρύνουν τη διαφάνεια και θα δίνουν μεγαλύτερη αίσθηση λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες. Εικότερα, θα δημοσιοποιούνται όλα τα έσοδα και οι δαπάνες του Κινήματος, θα ονομαστικοποιούνται οι εισφορές και ο προϋπολογισμός θα εγκρίνεται από το εθνικό συμβούλιο.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, δίνει ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα και κάλεσε και τα άλλα κόμματα να πράξουν ανάλογα.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε και στο θέμα Ζορμπά από την Αρχή προστασίας απέναντι στο μαύρο χρήμα και έκανε λόγο για αποπομπή λόγω του αιτήματος του κ. Ζορμπά να ανοίξουν οι λογαριασμοί δύο ανθρώπων κλειδιών στην υπόθεση της Siemens, των κ.κ.Χριστοφοράκου και Μαυρίδη.

    Οι πολίτες κρίνουν, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ποιος συγκαλύπτει το σκάνδαλο και ποιος θέλει την αποκάλυψή του.

    Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε ένα βήμα προς τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης, καταργώντας στην ουσία το αυτοδιοίκητο στα δικαστήρια.

    Αναφερόμενος στο θέμα των πυρκαγιών, ο κ.Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει τίποτα από αυτά που ζήσαμε πέρυσι.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην παρουσία του πρωθυπουργού στο Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στην Αρχαία Ολυμπία, τόνισε ότι ο κ. Καραμανλής αντί να συμμετέχει σε επικοινωνιακές φιέστες της νεολαίας του, καλό θα ήταν να επισκεφθεί τα καμμένα και να δει ο ίδιος τι δεν έκανε η κυβέρνησή του ένα χρόνο τώρα. Επίσης, τόνισε, ότι θα μπορούσε ο κ. Καραμανλής να ζητήσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα να υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση των καμμένων περιοχών.

    Ακόμη αναφέρθηκε στον ΟΣΕ,τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ασφάλεια, ούτε διαφάνεια,ενώ η οικονομική εξυγίανση του Οργανισμού απέχει πολύ.

    Ο Κωστής Χατζηδάκης και η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών, πρόσθεσε, δεν μπορούν απλώς να βλέπουν τα τρένα να περνούν και να είναι θεατές ενός ΟΣΕ που βυθίζεται στα χρέη και η ασφάλειά του καταρρέει μέρα με τη μέρα.

    Αναφέρθηκε, επίσης και στο κοινωνικό κράτος,το οποίο,όπως είπε, κατεδαφίζεται με την υποβάθμιση όλων των προνοιακών δομών με βάση τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου Απασχόλησης,με τις οποίες χιλιάδες οικογένειες με παιδιά βλέπουν το προνοιακό τους δικαίωμα να εξαφανίζεται.

    Επίσης,αναφέρθηκε και στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και υπογράμμισε ότι 400.000 άτομα χάνουν σημαντικά δικαιώματά τους.

    Σχετικά, εξ άλλου, με το θέμα των κολλεγίων και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή,ο Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι προσηλωμένο στο δημόσιο πανεπιστήμιο και την ανάγκη ενίσχυσής του και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Παιδείας αντί να πετάει την μπάλα σε άλλο γήπεδο, καλό θα ήταν να μιλήσει για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου.

    Για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στη Φλώρινα, ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για στρατηγική έντασης από την πλευρά των Σκοπίων, που εκφράστηκε πριν από λίγες ημέρες και με την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε επιστολή του κ. Γκρούεφσκι στον κ. Καραμανλή. Εκφράζεται, είπε, και από τις φιέστες που σχεδιάζονται επί ελληνικού εδάφους.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε την κυβέρνηση και ζήτησε να μην εμπλακεί σε αυτό το παιγνίδι, να μη δώσει δικαιώματα και να μη μπει στη λογική της συζήτησης για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα πέραν από το μοναδικό που υπάρχει και αφορά στην ονομασία της γειτονικής χώρας. Το οποίο ζήτημα πρέπει να λυθεί πάνω στην κόκκινη γραμμή, την οποία χάραξε πρώτο ΠΑΣΟΚ και έγινε η εθνική κόκκινη γραμμή, δηλαδή μία ονομασία σύνθετη με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

  • Το πρωί της Παρασκευής, επίσης, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσουν στους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

    Δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΟΚ

    ''Αυτό που συμβαίνει με τη διαφθορά είναι ένα σοκ ... Υπάρχει σήψη παντού την οποία προκάλεσε η ΝΔ ... Κανένας δεν περίμενε πριν από λίγα χρόνια ότι θα φθάναμε εδώ'', είναι μερικά από όσα είπε το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε φιλική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής.

    Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος επιμένει να αναδεικνύει τα θέματα διαφάνειας, ανέφερε επίσης ότι υπάρχει διαφθορά σε όλα τα επίπεδα από πάνω μέχρι κάτω. Και όταν ρωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ωφελημένο από την επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τα σκάνδαλα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε το ζήτημα με τα σκάνδαλα δεν είναι να κερδίσουμε ψήφους και όφελος, ενώ η χώρα βυθίζεται.

    Σε ερώτηση αν σύσσωμο το κόμμα στηρίζει τις προσπάθειές του, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι το κόμμα δεν είναι κομπιούτερ για να πατήσεις ένα κουμπί ή τανκ που παίρνει μια στρατιωτική εντολή και την εκτελεί. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός με όλα τα προτερήματα και τις αδυναμίες που έχουν οι οργανισμοί.

    Ανέφερε επίσης ότι η ταύτιση στελεχών και οργάνωσης σε ισχυρές πολιτικές επιλογές ισχυροποιεί την ενότητα του κόμματος και ανέφερε ως παράδειγμα την κοινή στάση που τηρούν ο Μπάρακ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, παρότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου, είχαν αντιπαρατεθεί πολύ σκληρά.

    Ερωτηθείς αν στο ΠΑΣΟΚ υπήρξε κάτι ανάλογο, αν δηλαδή οι "εσωκομματικοί του αντίπαλοι" είχαν συμπεριφορά ανάλογη με της κυρίας Κλίντον, απάντησε ότι ο ίδιος δεν είδε κάτι διαφορετικό.

    Ο κ. Παπανδρέου ερωτηθείς αν ζητάει πρόωρες εκλογές για τη διαφθορά είπε ότι ο ίδιος δεν ζητά μόνο εκλογές, αλλά μια σειρά πραγμάτων, όπως η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και των φορολογικών αρχών, όπως και την επιβολή κυρώσεων της Siemens, ενώ δεν αποκλείει και τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής. Οι εκλογές θα έρθουν μετά, ανέφερε, υπογραμμίζοντας όμως ότι εάν γίνουν πριν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής καθώς και ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος δεν θα δώσουν στη ΝΔ την ευκαιρία της παραγραφής. Σε κάθε περίπτωση πάντως ,όπως ανέφερε, εάν ο κ. Καραμανλής αποφασίσει εκλογές ο ίδιος θα καταγγείλει την ενέργεια, την οποία θα θεωρήσει προσπάθεια παραγραφής των αδικημάτων.

    Σχετικά με τις ευρωεκλογές ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές έχουν μια ιδιαιτερότητα και ότι η ψήφος είναι χαλαρή και δεν μπορούν να είναι ορόσημο για τίποτα.

    Σχετικά με την πρόσφατη αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με το ΚΚΕ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι εφόσον το κόμμα αυτό επιλέγει να λειτουργεί μέσα στο σύστημα, πρέπει να λειτουργεί με τους κανόνες του συστήματος. Είναι άλλο πράγμα αν βγει από το σύστημα.

    Επίσης ανέφερε ότι δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ αν ο ΛΑΟΣ προσεγγίζει κάποιες από τις δικές μας θέσεις και δεν θα απολογούμαστε για αυτό. Και αναρωτήθηκε ''για ποιό λόγο το κάνει αυτό ο ΛΑΟΣ, μήπως οσμίζεται κάτι;''

    Αναφέρθηκε ύστερα από ερωτήσεις και σε θέματα δημοσιογραφίας, τονίζοντας ότι θα μπορούσε και ο ίδιος να κάνει το δημοσιογράφο και να γράφει πότε ξύπνησε κάποιος, πότε κοιμήθηκε, πότε και τι έφαγε, κλπ. Αυτή πρόσθεσε, είναι η εύκολη δημοσιογραφία, να γράφεις κουτσομπολιά. Και αυτό το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση, επιλέγοντας την τακτική να σπέρνει σύγχυση.

    Ερωτηθείς για συγκεκριμένο όνομα δημοσιογράφου εάν υπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, απάντησε ότι ''εάν η δεξιά έχει καταφέρει να ελέγχει και τους εντός ή εκτός εισαγωγικών δημοκρατικούς, τότε την παραδέχομαι. ''

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι το κόμμα έχει αλλάξει ριζικά από το 2004 και επανέλαβε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε αλλαγή ονόματος ή συμβόλων, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Δεν υπάρχει παρθενογέννεση στα κόμματα ,είπε και δουλεύεις με το υλικό που έχεις στη διάθεσή σου.

    Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ του ίδιου και του κ. Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι'' εάν ήθελα να έχω υπόγειες διαδρομές δεν θα τα έλεγα δημόσια''. Και πρόσθεσε ''εάν ήθελα να κρύψω κάτι, θα πήγαινα εγώ στη Ραφήνα ή θα έφερνα τον Καραμανλή εδώ για να του τα πω.''

    Αναφέρθηκε και στην οικονομία τονίζοντας ότι είναι σε κακή πορεία και δεν απέκλεισε να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις εξ αυτού. Αλλά και στην περίπτωση αυτή επεσήμανε τον κίνδυνο της παραγραφής στην περίπτωση κατά την οποία οι πολιτικές εξελίξεις οδηγήσουν σε εκλογές.

    Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η πρόσκληση που έχει απευθύνει είναι ανοιχτή και διαρκής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2008 - 4:30:16 UTC