Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιφυλακή για πυρκαγιές

  • [01] Επιφυλακή για πυρκαγιές

    Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στο νομό Λασιθίου στην Κρήτη και στην Αρτα.

    Στην περιοχή Καλόγεροι της Ιεράπετρας, στο νότιο τμήμα του Λασιθίου, καίγονται καλάμια και γεωργικές καλλιέργειες, ενώ οι φλόγες απειλούν θερμοκήπια, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στην κατάσβεση της φωτιάς παίρνουν μέρος 7 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ 1 ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

    Στο βόρειο τμήμα του Λασιθίου, μιά άλλη πυρκαγιά κατακαίει χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μακρύς Γιαλός στη Σητεία. Στην περιοχή επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα με 5 πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο.

    Φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.05 από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία και στη Ροδαυγή Άρτας και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν ισχυρά πεζοπόρα τμήματα πυρόσβεσης, ενώ ρίψεις νερού γίνονται και από πυροσβεστικά αεροσκάφη. Η φωτιά καίει δασική και θαμνώδη έκταση μεταξύ της Ροδαυγής και της λίμνης Πουρναρίου.

    Το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο εκδηλώθηκαν άλλες 6 φωτιές στο Καρτέρι Θεσπρωτίας, στην Ορινίτσα Λευκάδας, στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στην Πρέβεζα και στα Γιάννινα. Όλες τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο.

    Στο μεταξύ, κατασβέστηκε τη νύχτα η φωτιά που ξεκίνησε χθες το απόγευμα από το ύψος των διοδίων των Τεμπών και έφτασε μέχρι το δημοτικό διαμέρισμα Ευαγγελισμού καίγοντας, με μια πρώτη εκτίμηση περί τα 1.000 στρέμματα.

    Ωστόσο, στην περιοχή τόσο του Ευαγγελισμού, όσο και στις παρυφές της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων όπου είχε εκδηλωθεί ένα δεύτερο μέτωπο, εξακολουθούν να παραμένουν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής καθώς και 25 οχήματα, τα οποία διενεργούν περιμετρικούς ελέγχους στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε και αναπτύχθηκε η πυρκαγιά. Στόχος είναι ο εντοπισμός πιθανών μικροεστιών και η κατάσβεσή τους προκειμένου να μην υπάρξει πιθανότητα αναζωπύρωσης.

  • ** Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Πέμπτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις περιοχές Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Ικαρίας), Δωδεκανήσου, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου.

    Σύλληψη 27χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στα Δερβενοχώρια

    Με τη διαδικασία του αυτόφωρου συνελήφθη από το Πυροσβεστικό Σώμα και οδηγείται στον Εισαγγελέα ο Σ.Π., κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια, για την προχθεσινή πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, στη θέση Λεύκες, στα σύνορα Οινόης-Πανάκτου.

    Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (έλεγχος αγωγού καυσίμων), ο φερόμενος ως δράστης έβαλε φωτιά σε κομμάτι χαρτιού με σκοπό να απομακρύνει σφήκες που είχαν συγκεντρωθεί σε κουτί ελέγχου του αγωγού που εξέταζε. Ο 27χρονος κατηγορούμενος, στη συνέχεια, κάλεσε το 199 και συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

    Δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου

    Την προσοχή σε όλους πολίτες και τις υπηρεσίες (οι οποίες, ούτως ή άλλως, λειτουργούν, όπως είπε, με αυτοθυσία) για να προστατεύσουμε το δάσος, δεδομένου ότι η καλοκαιρινή σεζόν βρίσκεται μπροστά μας, επέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις χθεσινές πυρκαγιές, ο Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι μέσα σε 23 λεπτά, από τη νέα έκρηξη της πυρκαγιάς, έγινε η πρώτη ρίψη νερού, ενώ επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τρία ελικόπτερα και πολλές επίγειες δυνάμεις.

    Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να μην αντιμετωπίσουμε φαινόμενα του περσινού καλοκαιριού, τόνισε και ανέφερε ότι έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών, προσπαθούμε ευτυχώς όλοι και πιστεύω όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες κι οι πολίτες για να προστατεύσουμε το δασικό μας πλούτο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2008 - 14:30:14 UTC