Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δυναμικά για την ανατροπή της κατάστασης"
  • [02] Εκλογή Μις Υφηλίου

  • [01] "Δυναμικά για την ανατροπή της κατάστασης"

    Την απόφαση του και απόφαση όλης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει το κίνημα δυναμικά για την ανατροπή της κατάστασης που μαστίζει σήμερα την Ελλάδα, μετέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ.Γ.Παπανδρέου σε κομματική σύσκεψη με τοπικά στελέχη στη Χαλκιδική.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της βόρειας Ελλάδας, τονίζοντας ότι έχει εγκαταλειφθεί από μια κυβέρνηση, η οποία υποσχόταν πολλά γι' αυτή την περιοχή σε προεκλογικές περιόδους.

    Γενικά για το έργο της ΝΔ των τελευταίων τεσσάρων ετών τόνισε ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από αγοραπωλησίες. Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, αγοράζει και πουλάει τη δημόσια περιουσία και μέσα από αυτό κάποιοι ωφελούνται και σίγουρα δεν ωφελείται ο ελληνικός λαός. Μίλησε επίσης για αιχμαλωσία της πολιτείας σε συμφέροντα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού.

    Αναφερόμενος σε εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι φθάνει πια το αυτομαστίγωμα και η ηττοπάθεια, που προβάλλονται πολλές φορές σκόπιμα και με τα συνεχή γκάλοπ.

    Αν περιμένουμε, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, κάθε Δευτέρα να δούμε αν είμαστε νικητές από το τι λέει ο Α ή ο Β δημοσιογράφος δεν θα επενδύσουμε ποτέ σοβαρά στις θέσεις μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ασχολούμαστε με τις εσωτερικές μας εξουσίες, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως τόνισε, η χώρα δεν πάει καλά και ο λαός δεν μπορεί να αισθάνεται την έλλειψη ελπίδας.

    Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Κάθε εβδομάδα αποκαλύπτεται ότι πακτωλός εκατομμυρίων μαύρου χρήματος έμπαινε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. Αντί συστολής και απολογίας, ο κ. Παπανδρέου σφυρίζει αδιάφορα και υβρίζει την κυβέρνηση. Οι πολίτες καταλαβαίνουν πως η υποκρισία του έχει φτάσει στο απόγειό της».

    11ο Συμπόσιο της Σύμης

    Ο κ. Παπανδρέου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 11ου Συμποσίου της Σύμης.

    Το "11ο Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης" διοργανώνει το "Ίδρυμα Ανδρέας Γ. Παπανδρέου". Το φετινό Συμπόσιο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουλίου και θα έχει ως γενικό θέμα "Σημείο καμπής: το θάρρος για αλλαγή", είναι αφιερωμένο στην οικονομική κρίση και στις τιμές του πετρελαίου, στην κρίση των τροφίμων, στην κλιματική αλλαγή, στην ανάπτυξη, στο δημοκρατικό έλλειμμα που παρατηρείται στους διεθνείς Οργανισμούς και θεσμούς, στο οργανωμένο έγκλημα καθώς και στις εξελίξεις στη γηραιά Ήπειρο.

    Στην αυριανή συνεδρίαση θα συζητηθούν δύο πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Στην πρωινή συνεδρίαση το θέμα είναι: "Πετρέλαιο 200 δολάρια, μήλα 10 δολάρια, πίστωση όχι: απαντήσεις στις παγκόσμιες ελλείψεις και την οικονομική ύφεση".

    Και στην απογευματινή: " Το οργανωμένο έγκλημα παγκοσμίως".

    Στις επόμενες μέρες θα συζητηθούν θέματα όπως "ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο" και ο επανασχεδιασμός του κράτους πρόνοιας, η κρίση στην οποία εισήλθε και πάλι η Ευρώπη, η Παγκόσμια Διακυβέρνηση στον 21ο αιώνα, η πιθανή εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα και η επίδραση στην Αμερική και τον κόσμο, η πράσινη ανάπτυξη και η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

    Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο Άγιο Όρος, η οποία θα γίνει την Παρασκευή.

    [02] Εκλογή Μις Υφηλίου

    Η Μις Βενεζουέλα, Νταιάνα Μεντόζα, 22 ετών, εξελέγη Μις Υφήλιος 2008, σήμερα στο Να Τράνγκ, παραθαλάσσιο θέρετρο στο νότιο τμήμα του Βιετνάμ, ανακοίνωσε ο παρουσιαστής των καλλιστείων, Τζέρι Σπρίνγκερ.

    Η 22χρονη, έγινε η 57η νικήτρια του τίτλου στα καλλιστεία αυτά που παρακολούθησαν περίπου 7.500 θεατές στην τεράστια αίθουσα όπου έγινε ο διαγωνισμός ομορφιάς, και ένα δισεκατομμύρο τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο.

    Η Μις Βενεζουέλα που διαδέχεται τη γιαπωνέζα Ρίγιο Μόρι, Μις Υψήλιο 2007, εξασφάλισε στην τελική ψηφοφορία περισσότερες ψήφους από τις αντιπάλους της από την Κολομβία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Ρωσία και το Μεξικό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2008 - 8:30:15 UTC