Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ

  • [01] Συνεδριάζει η ΚΠΕ του ΣΥΝ

    Συνεδριάζει σήμερα και αύριο Κυριακή η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, με θέμα Πολιτικές εξελίξεις, απολογισμός της πολιτικής εξόρμησης και προγραμματισμός της δράσης του κόμματος.

    Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ανοίξουν σήμερα στις 10 το πρωί,με ομιλία του Προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα και εισήγηση του Γραμματέα της ΚΠΕ Ν. Χουντή.

    «Μόνος ασφαλής δρόμος για την επίλυση του Κυπριακού είναι η επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων μακριά από εθνικισμούς, μισαλλοδοξίες και μακριά από τον ηγεμονισμό του διεθνούς παράγοντα, που μόνο κακά έχει επιφέρει», διατύπωσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

    Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος έγινε δεκτός στο προεδρικό μέγαρο από τον Κύπριο πρόεδρο, ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με την προσπάθεια του κ. Χριστόφια για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού. Επίσης, συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε ότι εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματός του στο δύσκολο έργο του προέδρου Χριστόφια και πρόσθεσε: «Επενδύουμε στον πρόεδρο Χριστόφια για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου και στις προσπάθειές του για λύση του Κυπριακού, διότι με αυτό τον τρόπο θα αποδειχθεί ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς μπορούν να εργαστούν και να φέρουν ρεαλιστικές λύσεις στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, των κοινωνικών, των οικονομικών, αλλά και προβλημάτων, όπως το Κυπριακό».

    Απαντώντας σε ερώτηση για την πολιτική της Τουρκίας στο ζήτημα της μεγαλονήσου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εξελίξεις στην γείτονα είναι «πολύ κακή συγκυρία» για την επίλυση του Κυπριακού.

    Επισήμανε ότι είναι προφανές πως η Άγκυρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στη στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς, όπως έπαιζε όλα τα προηγούμενα χρόνια, και εξέφρασε την ελπίδα οι εξελίξεις στην Τουρκία «να μην είναι μοιραίες στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 July 2008 - 6:30:10 UTC