Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προχωρά η έρευνα
  • [02] Προβλέψεις για 170 δολάρια
  • [03] Μαίνονται οι πυρκαγιές

  • [01] Προχωρά η έρευνα

    Τους σαράντα αγγίζουν οι ύποπτοι για διάπραξη αδικημάτων που έχουν κληθεί από τον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος ερευνά την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" της Siemens. Αύριο αναμένεται να καταθέσει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Θ.Τσουκάτος

    Κατάθεση στον κ. Αθανασίου, έδωσε χθες η γραμματέας τού πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Τσουκάτου, Ισμήνη Πιστώνη.

    Ο κ. Αθανασίου έχει καλέσει για σήμερα, σε συμπληρωματική κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου, επιχειρηματία συνεργάτη δύο εταιριών, οι οποίες εμπλέκονται σε εμβάσματα από τα "μαύρα ταμεία" της Siemens.

    Σήμερα, επίσης, αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας, ο επιχειρησιακός σύμβουλος του εκπροσώπου της εταιρίας Saic, που είχε αναλάβει το έργο του C4i, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Την Δευτέρα έχουν κληθεί να καταθέσουν, με την ιδιότητα του υπόπτου, ενώπιον του Εισαγγελέα, δύο χρηματιστές σε λογαριασμούς των οποίων κατευθύνθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από οφ σόρ εταιρίες, οι οποίες φέρονται να διακινούσαν χρήματα απο τα παράνομα ταμεία της Siemens.

    Συμπληρωματική κατάθεση ως μάρτυρας έδωσε χθες το απόγευμα στον εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου που ερευνά την υπόθεση της Siemens ο εκπρόσωπος της εταιρείας SAIC, σχετικά με την σύμβαση του ελληνικού δημοσίου για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο μάρτυρας κλήθηκε να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με το πως διατέθηκε η αμοιβή του που σύμφωνα με δημοσιεύματα ανήλθε στο ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική εταιρεία SAIC ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων με την εγκατάσταση του συστήματος C4I και όρισε υπεργολάβο της την εταιρεία Siemens.

    [02] Προβλέψεις για 170 δολάρια

    Ξεπέρασε και τα 140 δολάρια, στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του πετρελαίου, για να διαμορφωθεί στα 139,64 δολάρια, αυξημένο κατά 5,09 δολάρια.

    Εξάλλου, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ ενισχυόταν κατά 5,50 δολάρια και είχε διαμορφωθεί στα 139,83 δολάρια το βαρέλι.

    Το αποδυναμωμένο δολάριο και οι φόβοι, για την επάρκεια των αποθεμάτων του "μαύρου χρυσού", σε συσχετισμό με την έντονη ζήτηση του προϊόντος, "ευθύνονται" για την εξέλιξη αυτήν.

    Μέσα σε δώδεκα μήνες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού η τιμή του βαρελιού του "μαύρου χρυσού" έχει υπερδιπλασιαστεί.

    Για τους οικονομικούς παράγοντες εκτός των "ζωνών" του αμερικανικού δολαρίου, το κραταιό ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα συνεχίζει να αποτελεί "όπλο" στον αγώνα περιστολής των πληθωριστικών πιέσεων, όπως επισημαίνεται από πολλούς αναλυτές.

    "Προβλέπω τιμές, πιθανόν, στα 150-170 δολάρια μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό ίσως υποχωρήσει κατά το τέλος του έτους",δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, Σακίμπ Κελίλ.

    [03] Μαίνονται οι πυρκαγιές

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της Πολιτείας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία τους ο καπνός από τις περίπου χίλιες πυρκαγιές που εξακολουθούν να μαίνονται στην περιοχή.

    "Όλη η Πολιτεία είναι καλυμένη με καπνό, υπάρχουν παντού καπνοί", είπε ο Σβαρτσενέγκερ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μπιουτ, στα βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο. "Οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν πολύ επειδή ο καπνός είναι επικίνδυνος για τους πνεύμονες και την υγεία τους (...) όσοι πάσχουν από άσθμα και καρδιοαναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να το γνωρίζουν", τόνισε.

    Σύμφωνα με τον κυβερνήτη περίπου 7.000 πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες που έχουν κάψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 607 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Περίπου 40 κτήρια καταστράφηκαν και χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους 900 άτομα.

    Μία εκπρόσωπος της πυροσβεστικής είπε ότι σημειώνεται πρόοδος στην κατάσβεση των πυρκαγιών, όμως οι αρχές ανησυχούν για την πιθανότητα να ξεσπάσουν νέες καταιγίδες στο τέλος της εβδομάδας. "Αν οι καταιγίδες δεν φέρουν βροχή αλλά κεραυνούς, αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό", πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2008 - 6:39:22 UTC