Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανατροπή του συστήματος"
  • [02] Διαφάνεια ζητά ο Αλ.Τσίπρας
  • [03] 155 νεκροί από τον τυφώνα

  • [01] "Ανατροπή του συστήματος"

    Στο θέμα των αποκαλύψεων για την υπόθεση της SIEMENS αναφέρεται η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής».

    «Ζητήσαμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, αλλά να ξέρετε δεν θα βγουν στο φως τα πολλά», επισημαίνει και προσθέτει: «Έτσι γίνεται πάντα. Διότι είναι το σύστημα το οποίο σαπίζει. Ο αγώνας πια πρέπει να είναι για τη ριζική ανατροπή του συσχετισμού και του συστήματος. Οι ένοχοι είναι σε εκείνους τους πολιτικούς χώρους οι οποίοι συνδέονται με αποφάσεις εξουσίας. Τουλάχιστον, αυτό είναι φανερό. Τα κόμματα εξουσίας είναι εκτεθειμένα σε αυτούς τους μηχανισμούς. Είναι σάπια η πολιτική τους και σαπίζουν και τα κλαδιά της».

    Η κ. Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί αύριο τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΘΕΑ (Σορβόλου 24, Μετς). Στις 10:00 π.μ. η Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους και στις 11:00 π.μ. με τη διοίκηση και τα επιστημονικά στελέχη του κέντρου.

    Επίσης την Πέμπτη 26 Ιουνίου θα επισκεφθεί το κλειστό πρόγραμμα της θεραπευτικής κοινότητα «ΝΟΣΤΟΣ» στη Σαλαμίνα.

    [02] Διαφάνεια ζητά ο Αλ.Τσίπρας

    Ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα, όλοι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι τα πήραν, πώς τα πήραν, πώς λειτουργούσε όλο αυτό το κύκλωμα διανομής μαύρου πολιτικού χρήματος στα μεγάλα κόμματα στη χώρα μας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ σχετικά με την υπόθεση της Siemens.

    Ο κ.Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι "στη Γερμανία έχουν προχωρήσει οι έρευνες και έχει διαλευκανθεί μια δύσκολη υπόθεση διότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που, όχι μόνο αφήνει ελεύθερη τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά τη διευκολύνει κιόλας. Δεν υπάρχει αυτός ο απαράδεκτος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που παραγράφει τις ποινικές τους ευθύνες μετά το πέρας της πενταετίας.

    Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι έτσι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου κ. Σανιδάς και ο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκης έσπευσαν πριν μια εβδομάδα και πριν την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας να πουν ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων".

    Συνέντευξη Αλ. Αλαβάνου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

    «Η υπόθεση Siemens είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής της κοινωνίας. Ζούμε το αντίστοιχο της περιόδου με τα «καθαρά χέρια» στην Ιταλία, και ας μην έχουμε εισαγγελέα τον Ντι Πιέτρο, αλλά τον Σανιδά». Αυτό εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα του «ότι θα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στον επίλογο» όπου το «το έδαφος καλύφθηκε από τη συμμαχία μεγαλοεπιχειρηματιών, νεοφασιστών και τοπικιστών».

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά τη διαγραφή Σημίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «σχέδια διαίρεσης των μεγάλων κομμάτων για τη διευκόλυνση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» ενώ για την κρίση στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι «δεν είμαστε όρνια για να τρεφόμαστε από τη σάρκα αυτού που βρίσκεται σε αδυναμία».

    Παρέμβαση στη συνεδρίαση του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς

    «Σταθερή επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι η οικοδόμηση μιας ενωμένης, ειρηνικής, δημοκρατικής, κοινωνικής και οικολογικής Ευρώπης, ανεξάρτητης από τις Η.Π.Α.Η οικοδόμηση αυτής της Ευρώπης περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό. Και μάλιστα, τη διεθνοποιημένη σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση και την κυριαρχία των ΗΠΑ, τόνισε ο κ.Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση των Προέδρων των Κομμάτων της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Παρίσι.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε για "διεθνοποίηση των δημοκρατικών θεσμών και αξιών και υπεράσπιση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Γι' αυτό και είμαστε εναντίον της Ευρωσυνθήκης. Γιατί υπηρετεί μία Ευρώπη νεοφιλελεύθερη, στρατιωτικοποιημένη και αντιδημοκρατική, που θα επεξεργάζεται επιθετική και αντικοινωνική πολιτική και θα την επιβάλλει στα μέλη της, χωρίς οι κυβερνήσεις να επωμίζονται το ανάλογο πολιτικό κόστος".

    Επιμένουν να προσπαθούν να εμφανίσουν τους ψηφοφόρους του ΟΧΙ (σήμερα τους Ιρλανδούς, χθες τους Γάλλους και τους Ολλανδούς) ως ξενοφοβικούς και συντηρητικούς, τόνισε ο κ.Τσίπρας. "Αποσιωπούν, όμως, το γεγονός ότι τα μόνα σημάδια κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής που βλέπει ο κόσμος είναι η ανεξέλεγκτη Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η οδηγία Μπολκενστάιν, το 65ωρο. Και πολύ λογικά οι πολίτες προτιμούν να διαπραγματεύονται αυτά τα θέματα σε εθνικό επίπεδο, όπου έχει την, έστω και περιορισμένη, δυνατότητα δημοκρατικού ελέγχου".

    Η σημερινή Ευρώπη, ανέφερε, προκαλεί δυσπιστία και ανασφάλεια. Για τους πολίτες και τον κόσμο της εργασίας το όνομα της Ευρώπη συνδέεται σήμερα με θυσίες και λιτότητα χωρίς τελειωμό, την ίδια στιγμή που συγκεκριμένες μειοψηφίες συνεχίζουν να συσσωρεύουν μονόπλευρα οφέλη χωρίς τελειωμό. Άρα λοιπόν, το πολιτικό μας καθήκον είναι να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια σε ένα νέο επιθετικό διεκδικητικό πλαίσιο για μια Ευρώπη κοινωνική και δημοκρατική.

    Η ακρίβεια των προϊόντων διατροφής, τόνισε ο κ.Τσίπρας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο επίπεδο, ενώ ποτέ άλλοτε στην Ευρώπη, από τη δεκαετία του 70 και μετά, η κατανομή εισοδήματος μεταξύ εργασίας και κεφαλαίου δεν ήταν τόσο πολωμένη και άνιση όσο σήμερα. Ποτέ άλλοτε το δικαίωμα στη μόνιμη εργασία δεν είχε αποσταθεροποιηθεί τόσο πολύ με τις πολιτικές ευελιξίας και μερικής απασχόλησης. Ποτέ άλλοτε δεν έχουν απαξιωθεί τόσο πολύ οι εθνικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

    Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, να συμβάλλουμε στην επαναδραστηριοποίηση των κοινωνικών κινημάτων. Να πρωτοστατήσουμε στην καμπάνια κατά της ακρίβειας, υπέρ της φορολογίας των κερδών, της κοινωνικής πολιτικής, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    [03] 155 νεκροί από τον τυφώνα

    Ο τυφώνας Φένγκσεν προκάλεσε τον θάνατο 155 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε ο τοπικός διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού.

    Ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα έπειτα από το ναυάγιο οχηματαγωγού πλοίου στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων με τουλάχιστον 700 επιβαίνοντες. Ελάχιστοι επιζώντες έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής.

    Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ταχύτητας 195 χλμ. την ώρα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την προσέγγιση της ακτοφυλακής ή άλλων σκαφών.

    Ο τυφώνας Φένγκσεν έχει αφήσει χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 June 2008 - 12:30:15 UTC