Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αποτελεσματικά μέτρα για την ακρίβεια»
  • [02] Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο

  • [01] «Αποτελεσματικά μέτρα για την ακρίβεια»

    Η Ευρώπη πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συνεπειών από την συνεχή άνοδο της τιμής του πετρελαίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

    Οι επιπτώσεις από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των τροφίμων είναι πρόβλημα που επηρεάζει όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και κυρίως τα χαμηλά εισοδήματα και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η άνοδος του πετρελαίου έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή.

    Στο Συμβούλιο Κορυφής αποφασίστηκε η κατάργηση της υποχρεωτικής αγρανάπαυσης για το 2008, το πάγωμα των εισαγωγικών δεσμών για τα σιτηρά, η αύξηση της ποσόστωσης για το γάλα, ως μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τις αυξήσεις των αγροτικών προϊόντων. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στο Συμβούλιο Κορυφής συμφωνήθηκε ότι απαιτούνται και νέα μέτρα. Εναπόκειται στην αρμοδιότητα των χωρών-μελών να πάρουν επιπλέον συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Διευκρίνησε πάντως ότι τα όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να καλυφθούν από πρόσθετους φόρους. Επίσης ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμα και στοχευμένα ώστε να μην προκαλούν στρεβλώσεις στην οικονομία.

    Ο κ. Καραμανλής ερωτήθηκε και για τη διεύρυνση του 48ωρου και απάντησε ότι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής και σταθερή και ότι διαφωνεί με την προσπάθεια τροποποίησης της οδηγίας για το 48ωρο. Σημείωσε πάντως ότι και η ισχύουσα οδηγία αφήνει παράθυρο για διαπραγμάτευση του χρόνου εργασίας από τους εργοδότες και εργαζομένους. Μιλάμε όλοι για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε ότι ειδικά στη σημερινή συγκυρία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να αναδεικνύουν τον κοινωνικό πυλώνα της ΕΕ. Πρέπει να στείλουμε το ξεκάθαρο μήνυμα στους πολίτες ότι το όνειρο της κοινωνικής Ευρώπης παραμένει ζωντανό, κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    Για την υπόθεση της Siemens

    Πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης Ζίμενς από τη δικαιοσύνη, πλήρης αποκάλυψη και απόδοση ευθυνών είναι η πολιτική στάση της κυβέρνησης, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.

    Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την υπόθεση αυτή, δήλωσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, και πρόσθεσε "δεν φοβάμαι τίποτα".

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. Και σημείωσε ότι αυτή είναι η πάγια στάση της κυβέρνησής του. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει και σε σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής όταν ολοκληρωθεί το έργο της δικαιοσύνης. Η γενική εικόνα περί συγκάλυψης που υπήρχε στο παρελθόν έχει πλέον καταργηθεί, σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

    Για τα στελέχη της αντιπολίτευσης και την εμπλοκή τους σε αυτή την υπόθεση ο κ. Καραμανλής είπε ότι και αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης. Δεν είναι στις προθέσεις μου, είπε με έμφαση, να αναζητήσω κομματικά οφέλη από αυτή την υπόθεση, η δημοκρατία δεν θα ωφεληθεί από κορώνες, θα ωφεληθεί όταν όλα βγουν στο φως.

    Σε ερώτηση σχετική με τις διαγραφές στελεχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η δική του στάση είναι διαχρονική και δεδομένη, το τελευταίο που ενδιαφέρει τους Ελληνες πολίτες είναι εάν κάποιος χάσει την κομματική του ιδιότητα, αυτό που θέλουν οι Ελληνες πολίτες είναι να αποκαλυφθούν τα πάντα γύρω από την υπόθεση.

    [02] Μαίνεται η πυρκαγιά στον Κάλαμο

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:45 σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγομάνδρα μεταξύ Καλάμου και Αγίων Αποστόλων.

    Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουν προκληθεί ζημιές σε ένα σπίτι, ενώ οι φλόγες πέρασαν από τις αυλές και άλλων σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την παραλία, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις, δυσχεραίνοντας το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης

    Η Τροχαία έχει αποκλείσει τους δρόμους σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τη φωτιά για να διευκολύνεται η κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

    Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, έξι αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα και δεκαπέντε υδροφόρες των γύρω δήμων, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 June 2008 - 14:30:14 UTC