Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ''Εκτός ΠΑΣΟΚ οι εμπλεκόμενοι σε διαφθορά''

  • [01] ''Εκτός ΠΑΣΟΚ οι εμπλεκόμενοι σε διαφθορά''

    "Το ΠΑΣΟΚ σε αντιδιαστολή με την τακτική συγκάλυψης, που ακολουθεί η ΝΔ, θα αναστέλλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος σε όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens", δήλωσε προ ολίγου ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Διευκρίνισε ότι η αναστολή αυτή "δεν αποτελεί τεκμήριο για το αποτέλεσμα της δικαστικής ερευνητικής διαδικασίας" και πρόσθεσε ότι "το ΠΑΣΟΚ περιμένει να το ακολουθήσει σε αυτή του την πράξη και η ΝΔ".

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προτάσεις που έχει κάνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο Γιώργος Παπανδρέου, στις οποίες εκτός από τη δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, περιλαμβάνονται η δημόσια πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό και το αίτημα συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στο θέμα της Siemens το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου έχουν επανειλημμένως ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

    Επιστολή Θ. Τσουκάτου για την υπόθεση της Siemens

    Ο κ. Θεόδωρος Τσουκάτος, παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το όνομα του οποίου φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens, σε γραπτή του δήλωση, σήμερα το απόγευμα, αναφέρει ότι δέχθηκε επίσκεψη στο γραφειο του από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινε αποδέκτης πρότασης για οικονομική εισφορά στην καμπάνια του ΠΑΣΟΚ, ενώ του ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό, προκειμένου να γίνει η μεταφορά των χρημάτων και προς τούτο απευθύνθηκε σε γνωστό του πρόσωπο, που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς δικό του όφελος.

    Ο κ. Τσουκάτος στη δήλωσή του λέει ότι τα χρήματα χωρίς άλλη δική του ανάμειξη "εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος" και ήταν ποσό ενός εκατομυρίου μάρκων, δηλαδή 420.000 ευρώ.

    Aναφέρει ακόμη ότι δεν διαχειρίστηκε ποτέ χρήματα στο ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι "για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου, που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος, θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου".

    Εξορμήσεις από κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ

    Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση σε όλους του νομούς της χώρας από σήμερα έως και την Κυριακή 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών των Κινήματος στα θέματα της ακρίβειας και της μειωμένης αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

    Τα στελέχη του Κινήματος θα ενημερώσουν τους πολίτες για τις οδυνηρές επιπτώσεις της πολιτικής της Ν.Δ., που έχει οδηγήσει σε εκτίναξη του πληθωρισμού σε προ δεκαετίας επίπεδα και, παράλληλα, για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που έχουν στόχο την προστασία του εισοδήματος των μεσαίων στρωμάτων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

    Την επόμενη εβδομάδα, Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, θα πραγματοποιηθούν εξόρμηση σε Δήμους του Λεκανοπεδίου Αττικής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2008 - 14:30:13 UTC