Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίσχυση των σεισμοπαθών
  • [02] Νέος γύρος συνομιλιών
  • [03] Στόχος η πρόκριση στους "8"
  • [04] Νέα σημαντική άνοδος

  • [01] Ενίσχυση των σεισμοπαθών

    Αρχισε σήμερα, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας, η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης προς τους σεισμοπαθείς.

    Την απόφαση, με την οποία εγκρίνεται η χορήγηση εφάπαξ οικονομικών ενισχύσεων στους κατοίκους των νομών Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίοι επλήγησαν από το σεισμό της περασμένης Κυριακής, υπέγραψαν χθες οι υπουργοί Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ειδικότερα, με την απόφαση προβλέπεται οικονομική ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, σε αυτούς που οι οικίες τους δεν μπορούν να κατοικηθούν, είτε διότι κατέρρευσαν, είτε διότι κρίνονται κατεδαφιστέες ή επισκευάσιμες, αλλά μη κατοικήσιμες μέχρι την επισκευή τους. Επίσης, προβλέπεται οικονομική ενίσχυση ποσού 10.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για αντικατάσταση οικοσκευής σε αυτούς που οι οικίες τους κατέρρευσαν ή κρίνονται κατεδαφιστέες.

    Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα σπίτια που υπέστησαν ζημιές, ενώ άρχισαν οι κατεδαφίσεις των κατεστραμμένων.Περίπου 2 χιλιάδες κατοικίες έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες ενώ περίπου το 20% από αυτά πρέπει να κατεδαφιστούν, σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ προληπτικά θα εκκενωθεί το νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" της Πάτρας.

    Εξετάσεις σε γυμνάσια-λύκεια

    Την κατ΄εξαίρεση εφαρμογή ευεργετικών μέτρων για τους εξεταζόμενους μαθητές όλων των βαθμίδων των νομών Αχαΐας και Ηλείας, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης με αφορμή τα προβλήματα που προκάλεσε ο σεισμός της 8ης Ιουνίου στους μαθητές και λαμβάνοντας υπόψη την αρνητική ψυχολογία και τις πρακτικές δυσκολίες που προέκυψαν, με συνέπεια την ελλιπή προετοιμασία των μαθητών για τη συνέχιση των εξετάσεων.

    Ετσι, οι μαθητές των Α΄Β΄Γ΄τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων Γενικού Λυκείου, θα εξεταστούν προφορικά αντί γραπτά στα μαθήματα που οφείλουν να εξεταστούν κατά την εξεταστική περίοδο του Μαΐου -Ιουνίου, με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου 2008. Η προφορική βαθμολογία θα έχει θέση γραπτής.

    Οι μαθητές της Γ΄τάξης Γενικού Λυκείου θα εξεταστούν γραπτά στα οφειλόμενα μαθήματα στις σχολικές μονάδες που έχει ορίσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από τις 12 εως και τις 19 Ιουνίου 2008, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολείου τους.

    Στα ανωτέρω οριζόμενα σχολεία εξέτασης των μαθητών μπορεί να παρευρίσκεται ψυχολόγος με ευθύνη του τοπικού ΚΔΑΥ και, ελλείψει αυτού, του τοπικού ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου. Οπου κριθεί αναγκαίο οι μαθητές θα μεταφερθούν, με ευθύνη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, από και προς το σχολείο εξέτασής τους με λεωφορεία, τα οποία θα μισθώσουν οι διευθυντές των σχολείων, με δαπάνες των σχολικών επιτροπών.

    Το συντονισμό για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων αυτών θα έχει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Αχαΐας και Ηλείας, αντίστοιχα.

    [02] Νέος γύρος συνομιλιών

    Νέος γύρος συνομιλιών των εκπροσώπων Αθηνών-Σκοπίων για το όνομα της ΠΓΔΜ αρχίζει σήμερα στη Νέα Υόρκη παρουσία του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ.Νίμιτς.

    Η Ελλάδα από πολύ νωρίς έχει διατυπώσει την ετοιμότητά της να συμμετέχει, να είναι παρούσα στη διαδικασία που γίνεται στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ταυτόχρονα λαμβάνουμε υπόψη μας και συγκρατούμε και το ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, δηλαδή ότι θα εκκρεμεί η συγκρότηση της κυβερνήσεως στη γειτονική μας χώρα, όταν θα έχει πλήρως ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία,τόνισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Κουμουτσάκος.

    Όσον αφορά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Νίμιτς με τον Έλληνα διαπραγματευτή, Πρέσβυ κ. Βασιλάκη. Δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να ανακοινωθεί. Έγινε κατόπτευση εδάφους για το που βρισκόμαστε και για τα επόμενα βήματα, ανέφερε ο κ.Κουμουτσάκος.

    Στο μεταξύ, ενόψει των σημερινών επαφών στη Νέα Υόρκη συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι και του εκπροσώπου της χώρας στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, πραγματοποιήθηκε τα Σκόπια.

    Όπως αναφέρεται σε λιτή ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Τσερβένκοφσι, στη συνάντηση αυτή, ο κ. Ντιμιτρόφ, έλαβε σχετικές οδηγίες από την ηγεσία της ΠΓΔΜ, για την εκπροσώπηση των κρατικών συμφερόντων της χώρας, στο νέο αυτό γύρο διαβουλεύσεων που όρισε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ.

    [03] Στόχος η πρόκριση στους "8"

    Με στόχο να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στους «8» του EURO 2008, αναμετρώνται σήμερα, η Αυστρία με την Πολωνία. Η αναμέτρηση θα γίνει για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης, στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιένης, χωρητικότητας 50.000 θεατών και διαιτητής θα είναι ο Αγγλος, Χάουαρντ Ουέμπ.

    Οι συνδιοργανωτές Αυστριακοί, προέρχονται από ήττα με 1-0 από την Κροατία και θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, έτσι ώστε να παραμείνουν στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

    Το σπουδαιότερο παιχνίδι του Β' ομίλου θα διεξαχθεί το βράδυ στο Κλάγκενφουρτ, καθώς Κροατία και Γερμανία θα διεκδικήσουν τη νίκη, την πρωτιά στον όμιλο και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκες στα πρώτα τους παιχνίδια στη διοργάνωση. Η Γερμανία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Ποντόλσκι νίκησε με 2-0 την Πολωνία, ενώ η Κροατία πολύ πιο δύσκολα πήρε τη νίκη κόντρα στην Αυστρία με 1-0.

    Οι χθεσινοί αγώνες

    Την πρόκριση στους προημιτελικούς του EURO 2008 εξασφάλισε -ουσιαστικά- η Πορτογαλία, που επικράτησε 3-1 της Τσεχίας στη Γενεύη. Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της διοργάνωσης και τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ντέκο (8΄), Κριστιάνο Ρονάλντο (64΄) και Κουαρέσμα (+90΄) ενώ ενδιάμεσα (17΄) είχε ισοφαρίσει ο Σιόνκο.

    Με γκολ του Αρντά Τουράν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Τουρκία επικράτησε 2-1 της Ελβετίας στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» της Βασιλείας, σε αγώνα για τη 2η ημέρα του 1ου ομίλου του EURO 2008. Νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 32΄ με τον Χακάν Γιακίν, για να ισοφαρίσει στο 57΄ ο Σεμίχ Σεντούρκ. Πλέον, οι Τούρκοι ελπίζουν βάσιμα σε πρόκριση στα προημιτελικά, ενώ οι συνδιοργανωτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αποχαιρετούν το τουρνουά.

    [04] Νέα σημαντική άνοδος

    Νέα σημαντική άνοδο κατέγραψε η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, ύστερα από δύο ημέρες υποχώρησης των τιμών, γεγονός που αποδίδεται στη μείωση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ και στην αιφνίδια ανακοπή της ανοδικής πορείας του δολαρίου έναντι του Ευρώ.

    Το αμερικανικό αργό στη Νέα Υόρκη έκλεισε με άνοδο 5,07 δολαρίων το βαρέλι, στα 136,38 δολάρια. Στη διάρκεια των συναλλαγών είχε φτάσει να κερδίζει 6,99 δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας τα 138 δολάρια, τιμή που είναι περίπου ένα δολάριο κάτω από το ιστορικό ρεκόρ της περασμένης Παρασκευής, όταν είχε ανέβει στα 139,12 δολάρια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 12 June 2008 - 8:47:55 UTC