Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στοχευμένα μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα
  • [02] "ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη"
  • [03] Συνάντηση Γ.Καρατζαφέρη - ΣΑΕ
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες

  • [01] Στοχευμένα μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της ακρίβειας καθώς, όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, η χρηματιστηριακή αναταραχή και οι ανατιμήσεις των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο και στα τρόφιμα επηρεάζουν και τον πληθωρισμό αλλά και όλους μας και κυρίως τα φτωχότερα εισοδήματα.

    Παράλληλα, με τις πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, υπογράμμισε ο κ.Αλογοσκούφης και στη χώρα μας υπάρχουν πρωτοβουλίες για καλύτερο έλεγχο των τιμών ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες ανατιμήσεις αλλά και στο επίπεδο στήριξης των χαμηλότερων εισοδημάτων.

    Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι ήδη υπάρχουν οι αυξήσεις στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις για τα μεσαία εισοδήματα.

    Το Σεπτέμβριο, τόνισε ο κ.Αλογοσκούφης, θα ενεργοποιηθεί και το ταμείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας με στοχευμένα μέτρα για τα χαμηλά εισοδήματα.

    Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν ανησυχεί την κυβέρνηση ο πληθωρισμός που καταγράφηκε το Μάιο στο 4,9%, δήλωσε ότι υπάρχουν και στη χώρα μας επιπτώσεις από το διεθνές φαινόμενο και πρόσθεσε ότι έχει εκτοξευθεί ο πληθωρισμός σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

    Σημείωσε ότι αν οι τιμές των καυσίμων ήταν στα περσινά επίπεδα ο πληθωρισμός θα ήταν στο 3,6%, επισημαίνοντας ότι δεν το επικαλείται αυτό ως επιχείρημα. Επίσης, είπε ότι στα τρόφιμα και στα μη αλκοολούχα ποτά υπάρχει μια μικρή πτώση 0,4%, που δείχνει τάση σταθερότητας.

    Ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι δεν πρόκειται για εύκολη άσκηση πολιτικής, αλλά χρειάζεται συμμετοχική αντιμετώπιση και γι' αυτό ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Μ. Μπαρόζο και συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο Σαρκοζί της Γαλλίας και τον Αυστριακό Καγκελάριο και ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να συζητηθεί το θέμα στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και να βρεθούν κοινές παράμετροι για την συγκράτηση ή τη μείωση των τιμών.

    "Γίνεται προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές στο πλαίσιο του εφικτού", σημείωσε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση και στο πλαίσιο της ΕΕ.

    Μέτρα για τους σεισμοπαθείς

    Την άμεση καταβολή 3.000 ευρώ σε όσους κατέρρευσαν οι οικίες τους ή κρίνονται κατεδαφιστέες ή κρίνονται επισκευάσιμες, αλλά είναι μη κατοικήσιμες, και επιπλέον 10.000 ευρώ για την οικοσκευή σε αυτούς που οι οικίες τους κατέρρευσαν ή κρίνονται κατεδαφιστέες, αποφάσισε η κυβέρνηση σε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον σεισμό στην Πελοπόννησο, που πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης, Άμυνας κ. Μεϊμαράκης, ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, Υγείας κ. Αβραμόπουλος και Επικρατείας κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε μετά το πέρας της σύσκεψης τα μέτρα που που λαμβάνει η κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι για τις 3.000 ευρώ οι σεισμοπαθείς πρέπει να καταθέσουν αίτηση μόνο στην Αγροτική Τράπεζα με την ταυτότητά τους, τη βεβαίωση του δημάρχου ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι και βεβαίωση της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων ότι το σπίτι έχει υποστεί ζημιές και δεν είναι κατοικήσιμο.

    Επίσης, για την ανακατασκευή ή την επισκευή των οικιών τις δαπάνες αναλαμβάνει το κράτος δωρεάν, ανεξάρτητα αν τα σπίτια αυτά γκρεμίστηκαν, θα γκρεμιστούν ή κρίνονται επισκευάσιμα.

    Μέτρα για τις επιχειρήσεις στις σεισμόπληκτες περιοχές ανάλογα με αυτά των πυροπαθών περιοχών του καλοκαιριού θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα το υπουργείο Οικονομίας.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ακόμη ότι το υπουργείο Εσωτερικών χορήγησε έκτακτο βοήθημα 200.000 ευρώ στις νομαρχίες Αχαΐας και Ηλείας και από 150.000 ευρώ στους σεισμόπληκτους δήμους.

    Εκτός από τα μέτρα αρωγής που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έκτακτο βοήθημα 2.000 ευρώ θα δοθεί στους δικαιούχους σεισμοπαθείς, με απόφαση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ και δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Το ποσό θα δοθεί μέσω των τοπικών ενώσεων των νομών Αχαΐας και Ηλείας και θα διατεθεί από το αποθεματικό της ΚΕΔΚΕ.

    Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανακούφιση των πληγέντων από τον πρόσφατο σεισμό δήλώσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ανέφερε ότι 20 λυόμενοι οικισμοί μεταφέρονται στην περιοχή και θα ακολουθήσει η μεταφορά άλλων δέκα, ανά μέρα.

    Σημείωσε πως ζημιές υπάρχουν κυρίως σε παλαιές κατοικίες στα χωριά Νησί και Βάλμη, ενώ σε άλλα τρία χωριά κρίνεται απαραίτητο να μην κατοικηθούν τα σπίτια για 48 ώρες και με έντολη του δημάρχου Ωλένιας όσοι δεν φιλοξενηθούν σε συγγενικά πρόσωπα θα μείνουν σε ξενοδοχεία ή σε σκηνές.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος, επικαλούμενος ενημέρωση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, είπε ότι έχουν γίνει πάνω από 1.500 αυτοψίες, από μηχανικούς, σε κτίρια, αριθμό, τον οποίο χαρακτήρισε πρωτοφανή.

    Συγκεκριμένα στον νομό Ηλείας 45 κλιμάκια μηχανικών έχουν κάνει 621 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων τα 264 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, 80 κατεδαφιστέα και 184 επισκεύασιμα.

    Στον νομό Αχαίας έχουν γίνει 482 αυτοψίες και 240 κτίρια κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, 70 κατεδαφιστέα και 170 επισκευάσιμα,ενώ οι έλεγχοι και στους δύο νομούς συνεχίζονται και σήμερα, όπως και από κλιμάκια του ΟΣΚ σε σχολικά κτίρια.

    Έχει γίνει ήδη έλεγχος σε 133 σχολικά κτίρια και στους δύο νομούς και 17 κρίθηκαν ακατάλληλα.

    Στην Αχαιά έγιναν 87 αυτοψίες σε σχολικές μονάδες και 9 κρίθηκαν ακατάλληλες και στην Ηλεία έγιναν 46 αυτοψίες και 8 μονάδες κρίθηκαν ακατάλληλες.

    Σήμερα θα γίνουν άλλες 45 αυτοψίες, ενώ προσπάθεια του ΟΣΚ είναι άμεσα να αποκατασταθούν οι ζημιές, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στη συμβολή των Υπουργείων Υγείας, Εθνικής Άμυνας και Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι από το Υπουργείο Πολιτισμού δόθηκε εντολή για επιθεώρηση στους αρχαιολογικούς χώρους. Εχουν διαπιστωθεί ζημιές σε εκθέματα του μουσείου Ίλιδας.

    Στη περιοχή μετέβη κι ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές σε τουριστικές υποδομές.

    Επίσης ο κ.Ρουσόπουλος ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε ότι τέθηκε σε λειτουργία τηλεφωνική υπηρεσία στους αριθμούς 2611.100301-10, από τις 08.00 έως τις 22.00.

    Για τους ελέγχους στατικότητας των κτιρίων, ο Θ.Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η νομοθεσία τα τελευταία 25 - 27 χρόνια έχει βελτιωθεί.

    Ερωτηθείς αν τα χρήματα για τα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων θα προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από το ειδικό ταμείο για τους πυρόπληκτους, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους πυρόπληκτους και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα, ενώ αν μείνουν χρήματα θα ανακοινωθεί πως θα διατεθούν.

    Απαντώντας στην κριτική ότι με ένα τριχίλιαρο επιχειρεί η κυβέρνηση να "μπαλώσει" την κατάσταση, ο Θ.Ρουσόπουλος έκανε λόγο για εύκολα ισοπεδωτική άποψη, που προδίδει άγνοια γεγονότων και διευκρίνισε ότι τα 3.000 ευρώ είναι για τις πρώτες άμεσες ανάγκες, ενώ για την οικοσκευή το ποσό είναι 10.000 ευρώ.

    Πρόσθεσε ότι σύντομα θα γίνει ενημέρωση για την αγροτική παραγωγή, ενώ έχει ήδη γίνει έρευνα για την αποκατάσταση των ζημιών στις καλλιέργειες και σε ό,τι αφορά τα σπίτια των πυρόπληκτων είπε ότι είναι ανοικτή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δεν υπάρχει από την πλευρά της πολιτείας ολιγωρία ή ιδιαίτερη γραφειοκρατία.

    Ερωτηθείς για τους λόγους που η κυβέρνηση αύξησε τα δικαιολογητικά, ο Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα 3.000 ευρώ για άμεσες ανάγκες δεν είχαν δοθεί ποτέ και τα 10.000 για οικοσκευή είναι περισσότερα από όσα προβλέπει ο νόμος.

    Έκανε δε λόγο για ισορροπημένη πολιτική ηθική, είτε σε προεκλογική περίοδο είτε σε μη και τόνισε πως οφείλουμε να βελτιωνόμαστε από την εμπειρία, αφού πέρσυ υπήρξαν συμπολίτες μας που χωρίς να το δικαιούνται προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτά τα προνόμια.

    Γι'αυτό, είπε, προστέθηκε η βεβαίωση του δημάρχου ότι πρόκειται για μόνιμους κάτοικους κι η βεβαίωση από την ειδική υπηρεσία ελέγχου ενώ οι αιτήσεις θα κατατίθενται μόνο στην ΑΤΕ, γιατί την προηγούμενη φορά υπήρχε ζήτημα με το σύστημα συνομιλίας μεταξύ των τραπεζών.

    "Η εμπειρία βελτιώνει την κρατική μηχανή", πρόσθεσε και επεσήμανε ότι η προσπάθεια είναι ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έχουν στα χέρια τους οι πολίτες τις αποζημιώσεις.

  • ** Αύριο στις 11:00 το πρωί, η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, θα συζητήσει θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [02] "ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη"

    Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη της Λισαβόνας ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    Αναφερόμενος στη συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να περιορίσει τη συζήτηση σε λίγες μόνο ώρες, κάτι που όπως είπε αποτελεί, προσβολή προς τη δημοκρατία.

    Αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε για ποιό λόγο ευθυγραμμίζεται με τη ΝΔ και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συνταχθεί με τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που ασκούν κριτική στη σημερινή κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο κ. Αλαβάνος επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει τη συνθήκη αφού όπως είπε, δεν δίνει καμιά απάντηση στα μεγάλα και σύγχρονα προβλήματα των λαών της Ευρώπης, αναφερόμενος ειδικότερα στη ραγδαία άνοδο των τιμών, στη λειτουργία της αγοράς χωρίς έλεγχο, στην άνοδο του πληθωρισμού και τη φτώχεια, ενώ κάλεσε τη ΓΣΕΕ να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους εργοδότες.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του παρά τον πόλεμο που όπως είπε, αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ από το σύστημα.

    Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος, δεν ακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά θέλουμε να αλλάξουμε το τοπίο και πρόσθεσε ότι ''σήμερα έχουμε ένα σάπιο πολιτικό τοπίο που πρέπει να αντικατασταθεί από νέες δυνάμεις.''

    Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς στην παρέμβασή του εξέφρασε την αντίθεσή του στη στρατηγική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς όπως είπε, η στρατιωτικοποίηση θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τα οικονομικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων, ενώ σημείωσε ότι η συνθήκη είναι συντηρητική σε ζητήματα δικαιωμάτων, θεσμών, ασφάλειας, λήψης αποφάσεων και άσκησης εξουσιών, ενώ ιδιαίτερα στο θέμα των μεταναστών και των προσφύγων ο κ. Μπανιάς είπε ότι η συνθήκη είναι αντιδραστική.

    Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ηλίας Νικολόπουλος σε παρέμβασή του, είπε ότι οι διατάξεις της συνθήκης που είναι αντίθετες με το ελληνικό Σύνταγμα δεν πρέπει να ψηφιστούν από την ελληνική Βουλή, ενώ τόνισε ότι στη Συνθήκη δεν υπάρχει η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας, όπως συμβαίνει με το ελληνικό Σύνταγμα και προέβλεψε ότι θα εμφανιστούν πολλά προβλήματα στο μέλλον από τα πολλά αντισυνταγματικά στοιχεία της συνθήκης της Λισαβόνας.

    Αύριο, στις 19.30 στα Προπύλαια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες, συνδικάτα, συλλογικούς φορείς σε διαδήλωση και πορεία προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα: «ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη - Δημοψήφισμα τώρα!»

    Ημερίδα για το μέλλον της Ανώτατης Παιδείας, με θέμα «Τι Πανεπιστήμια θέλουμε» διοργάνωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

    Στην ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν και πήραν το λόγο πανεπιστημιακοί, φοιτητές, ο πρόεδρος της Κ.Ο. και βουλευτές, παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την υπεράσπιση και αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανέπτυξαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα του δημόσιου πανεπιστημίου και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

    Τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ «σε όλους τους πολίτες της Β.Δ. Πελοποννήσου, που για δεύτερη φορά πλήττονται από μια μεγάλη φυσική καταστροφή» εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της Ημερίδας.

    «Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρχει καθυστέρηση από την κυβέρνηση και στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών αλλά και στην αποκατάσταση της ζωής και στις αποζημιώσεις που πρέπει να δοθούν» σημείωσε ο κ.Αλαβάνος και ανέφερε ότι κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Αμαλιάδα για να συμμετάσχει στη σύσκεψη που γίνεται εκεί.

    Την Τρίτη η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, για να παρουσιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ΟΧΙ στην ευρωσυνθήκη, που μπαίνει σε ψηφοφορία από το ελληνικό κοινοβούλιο την Τετάρτη 11 Ιουνίου, και την απαίτηση για δημοψήφισμα πάνω σβ αυτό το ζήτημα.

    Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο κ.Αλαβάνος και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής της Κ.Ο. στην κοινοβουλευτική συζήτηση Γιάννης Μπανιάς.

    Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ώρα 19.30 στα Προπύλαια, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες, συνδικάτα, συλλογικούς φορείς σε διαδήλωση και πορεία προς τη Βουλή, με κεντρικό σύνθημα: ?ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη - Δημοψήφισμα τώρα!?

    Συνάντηση Τσίπρα-Φασούλα

    "Στο χείλος του γκρεμού" βρίσκεται ο δήμος Πειραιά σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Φασούλα, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.

    Ο κ.Φασούλας εξέθεσε τα προβλήματα του δήμου, κυρίως στα οικονομικά στον πρόεδρο του ΣΥΝ και ζήτησε την κινητοποίηση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση, που όπως είπε, βρήκε από τον κ.Τσίπρα.

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, στις δηλώσεις του τόνισε ότι στα προβλήματα του δήμου Πειραιά αντικατοπτρίζεται η χρεοκοπία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία έχει οδηγηθεί από την πολιτική των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η παρακράτηση του φόρου, που αποτελεί παράγοντα όξυνσης των οικονομικών προβλημάτων της αυτοδιοίκησης.

    Είναι αδιανόητο, πρόσθεσε, να μιλάμε για διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν δεν λύνονται τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και πρόσθεσε ότι θα συμπαρασταθεί στην κινητοποίηση που οργανώνει για τις 13 Ιουνίου ο κ.Φασούλας, εφόσον αυτό μπορεί να συντελέσει στην αλλαγή της πολιτικής του κράτους.

    Οι μεγάλοι δήμοι της χώρας δεν πρέπει να έχουν την τύχη άλλων επιχειρήσεων, είπε, αναφερόμενος για παράδειγμα στην Ολυμπιακή, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο να αποδοθούν τα χρωστούμενα στους δήμους.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση της Siemens ο κ.Τσίπρας, δήλωσε ότι όλα όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας ''δεν αποτελούν την κύρια σεισμική δόνηση αλλά είναι προσεισμοί''. Πρόσθεσε δε, ότι όσοι αρνούνται τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες την υπόθεση της διαφάνειας.

    Ο κ.Τσίπρας ζήτησε επίσης να αφεθεί ελεύθερη η δικαιοσύνη, ώστε χωρίς παρεμβάσεις να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και κατέληξε λέγοντας ότι έχουν βαρύτερη ευθύνη όσοι συγκαλύπτουν, παρά όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή.

    [03] Συνάντηση Γ.Καρατζαφέρη - ΣΑΕ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη είχε το μεσημέρι το προεδρείο του Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

    Στη συνάντηση με τον κ. Καρατζαφέρη ο πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου ενημέρωσαν για τις δράσεις του ΣΑΕ, τόνισαν ότι η ομογένεια είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και άκουσαν τις θέσεις του ΛΑΟΣ στα εθνικά μας θέματα.

    Ο πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για τη συμπαράσταση που παρέχει το κόμμα του στο έργο της οργάνωσης, και ειδικότερα για το θέμα της ψήφου των αποδήμων, εκφράζοντας την ευχή να συνεχιστεί η εποικοδομητική, όπως είπε, συνεργασία προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επισήμανε την ανάγκη να αποδοθεί η δέουσα προσοχή στο απόδημο ελληνισμό.

    "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι Έλληνες που ζούμε εντός των συνόρων δεν φτάνουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του σήμερα. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη συμβολή των αποδήμων Ελλήνων", τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Καρατζαφέρης.

    Αναφερόμενος στο θέμα της ψήφου των αποδήμων ο κ. Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε, όπως είπε, την πρότασή του να μπούνε απόδημοι Έλληνες σε εκλόγιμη θέση στα ψηφοδέλτια Επικρατείας.

    Το πρωί, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συναντήσεις με τη Συντονιστική Γραμματεία της «ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόβλημα των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας και της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας και με το προεδρείο του Συλλόγου Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων Ελλάδος.

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών της απαγωγής του προέδρου του ΣΒΒΕ, επιχειρηματία, κ. Γιώργου Μυλωνά.

    Ο κ. Μυλωνάς έπεσε θύμα απαγωγής από αγνώστους, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, έξω από το σπίτι του, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την αστυνομία οι τρεις δράστες έστησαν καρτέρι στον επιχειρηματία την ώρα που επέστρεφε με τη σύζυγό του στο σπίτι τους. Το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό τους εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα και μέσα σ΄αυτό οι αστυνομικοί βρήκαν στο πίσω κάθισμα το κινητό του τηλέφωνο και το ρολόι του.

    Στενοί συνεργάτες του 49χρονου, μέλη της διοίκησης του ΣΒΒΕ και συγγενικά του πρόσωπα αρνούνται να αναφέρουν το παραμικρό γύρω από την υπόθεση, ενώ στην είσοδο των γραφείων του συνδέσμου, στην πλατεία Μοριχόβου, υπάρχει από το πρωί αστυνομική φρουρά.

    Ταυτόχρονα οι αστυνομικές αρχές σ΄ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζουν τους ελέγχους στα σύνορα της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί η διαφυγή των απαγωγέων στο εξωτερικό, ενώ διεξάγουν επιχειρήσεις με μπλόκα στους όμορους νομούς της Θεσσαλονίκης.

    Ο Γ. Μυλωνάς είναι ιδιοκτήτης της ΑLOUMIL, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας αλουμινοκατασκευών, με μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

    Έκκληση για περιορισμό της μετάδοσης πληροφοριών

    Έκκληση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αποφεύγουν τα εκτενή ρεπορτάζ γύρω από την υπόθεση της απαγωγής του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, απευθύνει η οικογένειά του.

    Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του 49χρονου επιχειρηματία αφού ευχαριστεί όλους τους εκπροσώπους του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου «για το άμεσο και σοβαρό ενδιαφέρον» που επέδειξαν ζητούν περιορισμό της μετάδοσης συνεχών πληροφοριών για το θέμα. «Η διαρκής και εντατική κάλυψη, ασχέτως αγαθών κινήτρων, φαίνεται να δυσχεραίνει την περίσταση», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ τα μέλη της οικογένειας του βιομήχανου παρακαλούν τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης να περιοριστούν σε «λιτή και περιεκτική ενημέρωση της κοινής γνώμης»

    Βιογραφικό του προέδρου του ΣΒΒΕ κ. Γ. Μυλωνά

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒΒΕ, επιχειρηματίας κ. Γιώργος Μυλωνάς, γεννήθηκε στις Σέρρες, στις 2 Μαρτίου του 1959, ενώ είναι κάτοικος Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.

    Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σερρών, ενώ είναι απόφοιτος της Μαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έχει επίσης αποφοιτήσει από την Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης, με πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του London School of Economics, με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρησιακή έρευνα (MSc in Operational Research, LSE), ενώ μιλάει Αγγλικά, Ιταλικά και Γερμανικά.

    Από το 1982 έως το 1986 διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Βιομηχανίας Αλουμινίου Βορείου Ελλάδος Α.Ε. (Β.ΑΛ.Β.Ε.) με έδρα την Ξάνθη.

    Από το 1988 έως σήμερα είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΥΛ Μυλωνάς ΑΕ, αλλά και του συνόλου των εταιριών του αναφερόμενου ομίλου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

    Ο κ. Μυλωνάς συμμετέχει σε οργανισμούς και φορείς. Είναι πρόεδρος του ΣΒΒΕ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου, αλλά και αντιπρόεδρος του δ.σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης Αλουμινίου.

    Παράλληλα, ο κ. Μυλωνάς είναι αντιπρόεδρος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Κίνας, αλλά και μέλος του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας.

    Τόσο ο κ. Μυλωνάς, όσο και η ΑΛΟΥΜΥΛ, έχουν τιμηθεί με σειρά τιμητικών διακρίσεων για τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, τα τελευταία χρόνια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 June 2008 - 12:30:37 UTC