Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα συγκίνησης από τον Αρχιεπίσκοπο
  • [02] Εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά
  • [03] Συνεχίζονται οι έρευνες

  • [01] Μήνυμα συγκίνησης από τον Αρχιεπίσκοπο

    Για την αέναη κίνηση του χρόνου, για τη μοίρα των ανθρώπων που είναι ο θάνατος, αλλά και για τη λύση που την δίνει η χριστιανική πίστη, μιλάει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

    Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος προτρέπει τους πιστούς να μην απεμπολήσουν τις παραδόσεις, τις αξίες και τις ρίζες μας και να διδάξουν τα παιδιά τους, όπως λέει, σύμφωνα με αυτές.

    Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:

    "Αγαπητά μου Παιδιά,

    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ που δεν τιθασσεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα. Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κι εμείς συμπράττουμε σ' αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας. Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει.

    ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζη σ' ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.

    ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.

    ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    Με πατρική αγάπη και ευχές

    Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ"

    Η κατάσταση της υγείας του

    Κρίσιμη αλλά στάσιμη παραμένει η υγεία του Αρχιεπισκόπου. Τη διαύγεια, τη δύναμη και την αισιοδοξία του κ.Χριστόδουλου εξήρε με δηλώσεις του ο διάσημος Έλληνας χειρουργός Ανδρέας Τζάκης, ο οποίος συμμετείχε σε γεύμα, που παρετέθη στην αρχιεπισκοπική κατοικία σε όλους τους θεράποντες γιατρούς του Αρχιεπισκόπου, τόσο από το Αρεταίειο, όσο και από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

    "Θαύμασα τη διαύγεια, τη δύναμη, την καθαρότητα του λόγου" είπε ο Ανδρέας Τζάκης, όταν βγήκε από τον αρχιεπισκοπική κατοικία, και πρόσθεσε: "Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα επικοινωνίας".

    Ο κ. Τζάκης είδε τον Αρχιεπίσκοπο και ο ίδιος χαρακτήρισε την επίσκεψή του φιλική. Και άλλοι θεράποντες γιατροί του Αρχιεπισκόπου μίλησαν τονίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παραμένει κρίσιμη, αλλά υπάρχει συνεχής παρακολούθηση και για οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνει η κατάλληλη ενημέρωση.

    Όπως είπαν οι γιατροί, ο Αρχιεπίσκοπος δεν έφαγε μαζί τους, ωστόσο τους είδε όλους στο δωμάτιό του και μίλησε μαζί τους.

    [02] Εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά

    Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των Δήμων για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς. Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, οι Όναρ και οι Μπλε πρωταγωνιστούν στην γιορτή του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Κοτζιά. Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για την υποδοχή του νέου χρόνου θα ξεκινήσουν στις 10.30μμ. Ακριβώς τα μεσάνυχτα, πυροτεχνήματα θα φωτίσουν την πλατεία Κοτζιά και τον Λυκαβηττό.

    Στη Μαρίνα της Ζέας θα υποδεχτούν το 2008 οι Πειραιώτες, με μουσικές από όλο τον κόσμο, events και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα προσφέρουν στιγμές χαράς και διασκέδασης ενώ μια σειρά από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον ουρανό του Πειραιά.

    Ένα μεγάλο καζάνι με ρακί θα στηθεί την παραμονή της πρωτοχρονιάς στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου, θα ξεκινήσουν στις 6μμ με κρητικά τραγούδια και χορούς από παραδοσιακά συγκροτήματα.

    Ο Παλιός Χρόνος, ως παππούλης ασπρομάλλης, θα αποχαιρετίσει τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου Λασιθίου αλλά και τους επισκέπτες του μέσα από μία βαρκούλα, η οποία θα ξεκινήσει τη συμβολική διαδρομή της χρονιάς που πέρασε από τη λίμνη και θα χαθεί στ΄ανοιχτά του Λιμανιού της πόλης.

    Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

    [03] Συνεχίζονται οι έρευνες

    Συνεχίζονται και διευρύνονται οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας εξετάζεται η γνησιότητα του επίμαχου DVD, όπου έχουν καταγραφεί προσωπικές στιγμές του κ.Χρ.Ζαχόπουλου.

    Κατάθεση στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του Χρήστου Ζαχόπουλου έδωσε ο κ. Γιάννης Ανδριανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

    Ο κ. Ανδριανός εκλήθη από το 2ο ειδικό ανακριτή, προκειμένου να διευκρινιστεί το θέμα της κασέτας (DVD) που εστάλη από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού την Παρασκευή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργο Κολιοκώστα.

    Ενώπιον του ανακριτή κ. Οικονόμου κατέθεσαν, επίσης, εκδότης, φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου, καθώς και μια εκ των συνεργατών του στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Στο 2ο ανακριτικό γραφείο προσκομίστηκαν απο υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού ο φάκελος με τα στοιχεία του διαγωνισμού στον οποίο είχε συμμετάσχει η 34χρονη κατηγορουμένη και είχε αποκλειστεί καθώς και αντίγραφα των συμβάσεών της με το υπουργείο.

    Τo ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι επιχειρούν να βάψουν «ροζ» την υπόθεση Ζαχόπουλου για να αποφύγουν την αποκάλυψη σκανδάλων με αποχαρακτηρισμούς.

    Όσον αφορά την πορεία της υγείας του κ. Ζαχόπουλου, ο οποίος νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", η κατάστασή του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 December 2007 - 7:30:20 UTC