Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Εορτασμός των Χριστουγέννων
  • [02] Υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός

  • [01] Ο Εορτασμός των Χριστουγέννων

    Με θρησκευτική ευλάβεια, η Χριστιανοσύνη υποδέχθηκε τη γέννηση του Θεανθρώπου. Σε όλες τις εκκλησίες η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική για το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Κυρίου.

    Χιλιάδες κάτοικοι των αστικών κέντρων εγκατέλειψαν και φέτος τις μεγάλες πόλεις με προορισμό την επαρχία και το εξωτερικό.

    Στην Κολονία της Γερμανίας γιορτάζει τα Χριστούγεννα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

    Στα Γρεβενά περνά τις ημέρες των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, μαζί με τη σύζυγο του Νατάσα και τα παιδιά τους Αλέξανδρο και Αλίκη.

    Ο πρωθυπουργός με την οικογένεια του επισκέφθηκαν τη Νομαρχία Γρεβενών, όπου τους υποδέχθηκαν ο νομάρχης, κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης και πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Παρών ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας.

    Ο νομάρχης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Καραμανλή και τη σύζυγο του, ενώ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Νομαρχίας χορωδίες Ποντίων και πολυτέκνων έψαλαν τα Κάλαντα στον πρωθυπουργό.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Νούτσος, πρόσφερε δώρα στο πρωθυπουργικό ζεύγος και τους μίλησε για την περιοχή.

    Ακολούθως ο κ. Καραμανλής και η σύζυγος του περπάτησαν στον πεζόδρομο των Γρεβενών, αντάλλαξαν ευχές με πολίτες που έκαναν βόλτα και άκουσαν τα Κάλαντα από παρέα παιδιών.

    Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Παρασκευή στη Σαμαρίνα των Γρεβενών για ιδιωτική επίσκεψη και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη. Τις προηγούμενες μέρες είχε την ευκαιρία να απολαύσει το φυσικό περιβάλλον με πεζοπορίες προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και τη Μονή Αγίας Παρασκευής.

    Στην Αθήνα, μαζί με την οικογένεια του, βρίσκεται τις ημέρες των Χριστουγέννων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου.

    Τα Παιδιά των υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας και το παιδικό τμήμα Πανηπειρωτικής έψαλλαν τα κάλαντα στον κ.Παπανδρέου, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

    Στην Αθήνα γιορτάζει τα Χριστούγεννα και η ΓΓ του ΚΚΕ κα.Αλέκα Παπαρήγα, η οποία άκουσε τα κάλαντα στον Περισσό.

    Στη Τήνο βρίσκεται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλαν στον Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκο Χουντή τα παιδιά των συμβασιούχων Πυροσβεστών.

    Στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ στη Θεσσαλονίκη άκουσε τα Κάλαντα ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο

    Τα κάλαντα των Χριστουγέννων είπαν στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ποντιακά σωματεία, ο σύλλογος βρακοφόρων Κρήτης, αλλά και τοπικές χορωδίες από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

    Ο πρωτοσύγκελος της αρχιεπισκοπής πατέρας Θωμάς Συνοδινός από την πλευρά του επισκέφθηκε νοσοκομεία, και συνομίλησε με πολλούς ασθενείς, στους οποίους μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου για ταχεία ανάρρωση.

    Η κατάσταση της υγείας του κ.Χριστόδουλου παραμένει κρίσιμη, και όπως ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε σε συνέντευξή του στον Εθνικό Κήρυκα της ομογένειας στην Αμερική έχει εναποθέσει τον εαυτό του στα χέρια του Θεού και των γιατρών του, τους οποίους εμπιστεύεται απόλυτα.

    [02] Υπερψηφίσθηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός

    Ψηφίστηκε την Πέμπτη ο Προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2008 και οι μικρότεροι προϋπολογισμοί ειδικών ταμείων και υπηρεσιών.

    Υπέρ του Προϋπολογισμού, ψήφισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας (152 βουλευτές), ενώ καταψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ (πλην των εξόδων της Προεδρίας της Δημοκρατίας), του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ (148 βουλευτές). Ψήφισαν 300 βουλευτές. Απόντες δεν υπήρξαν.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Βουλής, για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού συμπληρώθηκαν 50 ώρες συνεδριάσεων, ενώ έλαβαν το λόγο 190 βουλευτές - κάτι που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχής.

    Την αποφασιστικότητά του να συνεχιστούν οι αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα διατράνωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κλείνοντας την πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού. «Επιλέξαμε το δρόμο της δράσης, της ευθύνης και του αποτελέσματος. Αυτό το δρόμο είμαι αποφασισμένος να τον υπερασπιστώ και να τον συνεχίσω. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται θα γίνουν» τόνισε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε: «Είναι η μόνη στρατηγική που δίνει λύσεις σε παθογένειες που κρατούσαν τη χώρα στάσιμη, αδύναμη και καθηλωμένη, είναι η μόνη επιλογή πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης και δεν τη διαπραγματεύομαι».Παράλληλα, επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ορθώνει εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, ότι καλλιεργεί το φόβο απέναντι στις αναγκαίες αλλαγές και ότι αρνείται απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα το διάλογο, τη συνεννόηση σε πράξεις ευθύνης, ακόμα και σε κορυφαίες διαδικασίες όπως η συνταγματική αναθεώρηση.

    «Ο Προϋπολογισμός του 2008, αποτελεί γραπτή απόδειξη της κυβερνητικής αποτυχίας. Σήμερα τον καταψηφίζουμε στη Βουλή και αύριο, μαζί με τους πολίτες, θα τον ανατρέψουμε στα μέτωπα της κοινωνίας, εκεί που θα γράψουμε μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία για την ανασύνταξη της Ελλάδας» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου . Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις αποτελούν μονόδρομο, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι κάτι τέτοιο συνιστά «μύθο της διεθνούς συντήρησης που καταρρίπτεται». Απαντώντας δε, στον Αλέκο Αλαβάνο (ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό μοιάζει με εκείνη της περιόδου Σημίτη), παρατήρησε πως «πρόκειται για τη λογική "όλοι ίδιοι είναι"».

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα , κατηγόρησε την κυβέρνηση για βαθειά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική, τονίζοντας παράλληλα ότι ο νέος κρατικός Προϋπολογισμός έχει ταξικό, φυλετικό και ηλικιακό περιεχόμενο. Κριτική άσκησε επίσης, τόσο για την πολιτική τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή της για αλλαγή του εκλογικού νόμου, υποστηρίζοντας ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, προτιμούν τον δικομματισμό ενώ έκανε λόγο.

    «Τροπολογίες στον Προϋπολογισμό, δυστυχώς δεν γίνονται εδώ, αλλά στο πεζοδρόμιο. Και ανατροπές. Όπως ανατράπηκε η εκπαιδευτική σας μεταρρύθμιση, έτσι θα ανατραπεί και η ασφαλιστική» ανέφερε στην ομιλία του στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος . Στην ομιλία του ο κος Αλαβάνος εστίασε την σκληρή κριτική του προς την κυβέρνηση, στην πλήρη απαξίωση του δημόσιου τομέα που εκείνη, κατά την άποψή του, δρομολογεί και στην επιμονή της να εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ήδη εγκαταλείπονται στις ανεπτυγμένες χώρες.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης , κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσχηματική πολιτική και δημιουργική λογιστική, ενώ έκανε λόγο για Προϋπολογισμό που δεν αποπνέει καμία ελπίδα για τους χαμηλόμισθους και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 December 2007 - 7:30:18 UTC