Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Εορτασμός των Χριστουγέννων

  • [01] Ο Εορτασμός των Χριστουγέννων

    Στην Κολονία της Γερμανίας θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του.

    Στα Γρεβενά άκουσε τα Κάλαντα των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, μαζί με τη σύζυγο του Νατάσα και τα παιδιά τους Αλέξανδρο και Αλίκη.

    Ο πρωθυπουργός με την οικογένεια του επισκέφθηκαν τη Νομαρχία Γρεβενών, όπου τους υποδέχθηκαν ο νομάρχης, κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης και πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο. Παρών ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας.

    Ο νομάρχης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Καραμανλή και τη σύζυγο του, ενώ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Νομαρχίας χορωδίες Ποντίων και πολυτέκνων έψαλαν τα Κάλαντα στον πρωθυπουργό.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος, κ. Γιώργος Νούτσος, πρόσφερε δώρα στο πρωθυπουργικό ζεύγος και τους μίλησε για την περιοχή.

    Ακολούθως ο κ. Καραμανλής και η σύζυγος του περπάτησαν στον πεζόδρομο των Γρεβενών, αντάλλαξαν ευχές με πολίτες που έκαναν βόλτα και άκουσαν τα Κάλαντα από παρέα παιδιών.

    Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από την Παρασκευή στη Σαμαρίνα των Γρεβενών για ιδιωτική επίσκεψη και θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη. Τις προηγούμενες μέρες είχε την ευκαιρία να απολαύσει το φυσικό περιβάλλον με πεζοπορίες προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας και τη Μονή Αγίας Παρασκευής.

    Στην Αθήνα, μαζί με την οικογένεια του, θα βρίσκεται τις ημέρες των Χριστουγέννων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου.

    Το πρωί θα ακούσει τα κάλαντα στη Χαριλάου Τρικούπη, από παιδιά υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας και το παιδικό τμήμα Πανηπειρωτικής.

    Στην Αθήνα θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα και η ΓΓ του ΚΚΕ κα.Αλέκα Παπαρήγα, η οποία θα ακούσει τα κάλαντα στον Περισσό.

    Στην Τήνο θα βρεθεί τα Χριστούγεννα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.Εκτός Αθηνών και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Μαζική η έξοδος των Αθηναίων

    Με σύμμαχο τη λιακάδα, χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπέδιου εγκατέλειψαν με Ι. Χ. αυτοκίνητα την Αθήνα. Περισσότερα από 160.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών την Παρασκευή και το Σάββατο.

    Ενόψει της μαζικής εξόδου, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ανακοινώθηκε ότι για τη διάρκεια των γιορτών έως και τα Θεοφάνεια, θα ισχύσουν έκτακτα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών.

    Παράλληλα, σε συναγερμό θα βρίσκονται σε 24ωρη βάση συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, προκειμένου να βεβαιώνουν και κυρίως να αποτρέπουν επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ. Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και από την Πυροσβεστική.

    Μέτρα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της επιβατικής κίνησης έχουν λάβει τόσο οι αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, όσο και ο ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ.

  • ** Παραμονή των Χριστουγέννων και οι καταναλωτές σπεύδουν στα καταστήματα για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ ανήμερα και την επομένη των Χριστουγέννων θα παραμείνουν κλειστά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 December 2007 - 11:30:10 UTC