Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Αφρικής ο Κ.Καραμανλής

  • [01] Στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Αφρικής ο Κ.Καραμανλής

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μετέβη στη Λισαβόνα, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής.

    Οι εργασίες της συνόδου αρχίζουν αύριο το πρωί, το δε μεσημέρι οι μετέχοντες στη Σύνοδο θα παρακαθίσουν σε γεύμα στο Feira Internacional de Lisboa στο Parque das Na??es.

    Οι ηγέτες που μετέχουν στη σύνοδο θα συνεδριάσουν εκ νέου αύριο το απόγευμα και το

    βράδυ θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Πρόεδρος της

    Πορτογαλικής Δημοκρατίας Καβάκο Σίλβα, στο Παλάτι Αγιούδα ((Αjuda Palace)

    Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Κυριακή.

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη είχε χθές, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Ο κ. Αλογοσκούφης τον ενημέρωσε για την κατάσταση της διεθνούς και ευρωπαϊκής οικονομίας και τις συζητήσεις που έγιναν για το θέμα στο Eurogroup και το ECOFIN.

    Ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες σήμερα στην παγκόσμια οικονομία, σημειώνοντας όμως ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν δείχνει να επηρεάζεται πολύ αυτή τη στιγμή. Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις, πρόσθεσε, είναι στον πληθωρισμό από τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων διεθνώς.

    Εχουμε επιπτώσεις και στην Ελλαδα στον τομέα πληθωρισμού, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, σημειώνοντας ότι είναι εισαγόμενος πληθωρισμός και πρόσθεσε: "Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε, είναι ότι αυτός ο εισαγόμενος πληθωρισμός δεν θα μετατραπεί σε εγχώριο πρόβλημα".

    Είναι ένα ζήτημα, ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά όλους τους Ευρωπαίους εταίρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τους μηχανισμούς που έχει στη διάθεσή της η κυβέρνηση, θα μπορέσει να περιορίσει τις όποιες αυξήσεις υπάρχουν, ώστε να είναι προσωρινές και να μην έχουν μόνιμη επίδραση στο εισόδημα των Ελλήνων.

    Σε ερώτηση αν αλλάζει το πλάνο της οικονομίας, ο κ. Αλογοσκούφης ανέφερε: "Δεν αλλάζουμε κάτι, πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθούν οι τιμές του πετρελαίου τους επόμενους μήνες", σημειώνοντας ότι "οι προβλέψεις που υπάρχουν, είναι σχετικά αβέβαιες, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες".

    Επίσης ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για τον προϋπολογισμό που θα ξεκινήσει να συζητείται την ερχόμενη βδομάδα στη Βουλή, ενώ εξήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες και πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

    Κατατέθηκε το ν/σ για τη Σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής

    Κατατέθηκε στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, το σχέδιο νόμου για τη «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής (ΕΤΑΚΣ) και άλλες διατάξεις», με το οποίο προβλέπεται η χρηματοδότηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Στόχος των δράσεων που χρηματοδοτεί το Ταμείο, είναι η μείωση του ποσοστού της φτώχειας στο επίπεδο του 15% μέσα στην επόμενη πενταετία, από το 20% περίπου που είναι σήμερα.

    Με το ίδιο σχέδιο νόμου υλοποιείται η δέσμευση της Κυβέρνησης για τη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών, καθώς προβλέπεται από την 1-1-2008 η χορήγηση σε αυτές του πολυτεκνικού επιδόματος. Το επίδομα αυτό απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση.

    Στόχος του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής είναι η εισοδηματική ενίσχυση των φτωχών νοικοκυριών με στοχευμένες δράσεις. Το ΕΤΑΚΣ χρηματοδοτεί ολοκληρωμένα προγράμματα για την εισοδηματική ενίσχυση κατηγοριών δικαιούχων με βάση συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια, όπως αν είναι άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι ή μονογονεϊκές οικογένειες.

    Στο πλαίσιο αυτό, το Ταμείο χρηματοδοτείται με ποσά που θα φθάσουν τα επόμενα χρόνια σταδιακά τα 2 δισ. ευρώ ετησίως, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ενίσχυσης με 1.000 ευρώ ανά φτωχό πολίτη κατβ έτος. Πηγές χρηματοδότησης του Ταμείου είναι ο κρατικός Προϋπολογισμός, που θα διαθέσει για το 2008 το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και Ειδικοί Λογαριασμοί ( Ν. 128/1975 και Ν. 2771/1999), οι οποίοι συμβάλλουν με ποσοστό έως 20% των εσόδων τους. Η χρηματοδότηση από τους Ειδικούς Λογαριασμούς εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει έως το ποσό των 900 εκατ. ευρώ ετησίως.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 December 2007 - 17:30:18 UTC