Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-12-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Οι τιμές θέρμανσης γίνονται αβάστακτες»

  • [01] «Οι τιμές θέρμανσης γίνονται αβάστακτες»

    Για αδιαφορία της κυβέρνησης στην επιβίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τοποθετούμενος επί της πρότασης νόμου του κόμματός του για το επίδομα θέρμανσης.

    "Θα κωφεύσει και πάλι η κυβέρνηση στην πρότασή μας, ακόμα και τώρα που οι τιμές θέρμανσης γίνονται αβάστακτες, ακόμα και για τα μεσαία εισοδήματα, ακόμα και τώρα που η κυβέρνηση εισπράττει μεγαλύτερο φόρο μέσω ΦΠΑ, ακόμα και τώρα που δεν έχει τους δημοσιονομικούς περιορισμούς από την επιτήρηση που ήταν το άλλοθι της έως πέρυσι;», ρώτησε ο κ.Γ. Παπανδρέου.

    Και συνέχισε: «Τι θα πείτε στο λαό; Ότι μπορείτε να χαρίζετε ένα δις ευρώ στην Άλφα Μπανκ και δεν μπορείτε να επιδοτήστε τον Έλληνα που υποφέρει από το κρύο;».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε έμφαση στην πορεία των δημόσιων επιχειρήσεων και των Ολυμπιακών Αερογραμμών.

    "Απαξιώνετε στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις και μετά λέτε ότι θα τις κλείσετε", είπε ο κ. Γ. Παπανδρέου, παραδεχόμενος, πάντως, ότι στην περίπτωση των Ολυμπιακών Αερογραμμών οι πολιτικές ευθύνες είναι διαχρονικές.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση εμφανίζεται ως Πόντιος Πιλάτος στην υπόθεση της Ολυμπιακής. "Η ΝΔ αφαιρεί από το οπλοστάσιο της ελληνικής οικονομίας ένα στρατηγικό όπλο που εξυπηρετεί τους πολίτες και προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα, οδήγησε τη εταιρεία σε χρεωκοπία, ακύρωσε το διαγωνισμό πώλησης και δεν διαπραγματεύτηκε με την ΕΕ", δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    "Είμαστε πλέον αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να σταθούμε απέναντι στην κυβέρνηση και μέσα και έξω από το κοινοβούλιο", δήλωσε.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την «άλλη Αριστερά» να συμπαρασταθεί στην ανάγκη να ανοιχτεί ένας νέος δρόμος, ώστε να μην καλλιεργείται στο λαό αίσθηση φόβου, ανημπόριας και αδιεξόδου, να μην εμπαίζεται, όπως στην περίπτωση του Ασφαλιστικού ή της Ολυμπιακής ότι το μέλλον της είναι το κλείσιμό της.

    "Η Ολυμπιακή ακόμα και σήμερα μπορεί, αν εκσυγχρονιστεί, αν υπάρχει η βούληση και η ΝΔ δεν την έχει, διότι κατέθεσε αμαχητί τα όπλα στις Βρυξέλλες", τόνισε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

    Μιλώντας για το Ασφαλιστικό, ο Γ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι προωθεί «αποσπασματικές και αλλοπρόσαλλες ρυθμίσεις» και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει εθνική στρατηγική ανάπτυξης και μακροχρόνια μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, που θα διασφαλίζει τη βασική σύνταξη ως ιερό δικαίωμα του πολίτη για αξιοπρεπή διαβίωση.

    Συναντήσεις με Ντ.Μπακογιάννη και Μ.Νίμιτς

    Με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, λίγο πριν η υπουργός Εξωτερικών συναντηθεί με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για την ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από το θέμα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον κ. Νίμιτς, ο οποίοος προέβη σε γενική ενημέρωση του κ. Παπανδρέου για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Απο τη μεριά του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διατύπωσε στον κ. Νίμιτς τις πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ, που "αποτελούν και μία διαπραγματευτική γραμμή, η οποία πρέπει να καταστεί σαφέστατη προς όλους και βεβαίως την πλευρά της ΠΓΔΜ''.

    Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για αντιφατική πολιτική ως προς τις πρώτες πρωτοβουλίες Νίμιτς το 2005, ενώ εκτιμά ότι βρισκόμαστε σε δυσμενέστερη θέση στο θέμα αυτό ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση της ΠΓΔΜ από τις ΗΠΑ το 2004.

    Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι'' η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί σκληρά για το θέμα αυτό, ενώ η κεντρική του θέση είναι ότι η αναζήτηση διεθνούς ονομασίας η οποία θα αντανακλά τις γεωγραφικές πραγματικότητες της περιοχής θα είναι μία, για όλους και για κάθε χρήση και όχι μία διεθνής ονομασία εντός μιας διπλής ονομασίας''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 5 December 2007 - 15:30:29 UTC