Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Παπαρήγα: "Να μη χαθούν κεκτημένα"
  • [02] Αλ.Αλαβάνος: "Ενίσχυση και στήριξη των Ταμείων"
  • [03] Γυρνούν την πλάτη στην μπύρα οι Βρετανοί

  • [01] Αλ.Παπαρήγα: "Να μη χαθούν κεκτημένα"

    «Υποστηρίζουμε οπωσδήποτε την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία χαρίζεται πακτωλός χρημάτων - 580 εκατ. λένε, αλλά μπορεί να είναι πολύ παραπάνω - στην Alpha Bank, μεταφέροντας το ταμείο των εργαζομένων σβ αυτό το προσωρινό ταμείο που έχουν φτιάξει, που είναι ο κατήφορος προς ένα μειωμένων δυνατοτήτων ΙΚΑ", δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με την ΟΤΟΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι το κόμμα της είναι ριζικά αντίθετο στην ενοποίηση των ταμείων που προβλεπόταν και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τη σημερινή, και που έχει στόχο, όπως είπε, την εξίσωση προς τα κάτω των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι, υπογράμμισε, να χάνουν κεκτημένα δικαιώματα οι εργαζόμενοι, σε μια περίοδο που υπάρχει καταιγιστική επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον τους.

    Το πρόβλημα και των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων και των άλλων χώρων, είπε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, όπως και των πρώην ΔΕΚΟ είναι ενιαίο με το πρόβλημα των εργατοϋπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα και δεν πρέπει να περάσει η αντίληψη, που προωθεί ιδιαίτερα η κυβέρνηση, περί της «κοινωνικής ισότητας» των εργαζομένων, αξιοποιώντας κάποιες διαφορές σε μισθούς ή στη μονιμότητα της εργασίας

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον εκλογικό νόμο η κ. Παπαρήγα είπε ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, "αγκαλιά, σχεδιάζουν να φέρουν έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα διασφαλίζει είτε το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής, είτε θα προωθεί ένα σύστημα διπολικής εναλλαγής, δηλαδή κυβερνήσεων συνεργασίας με στόχο να εμποδίσουν να αντιστοιχηθεί μέσα στη Βουλή η ριζοσπαστική συνείδηση του λαού".

    "Και θα έλεγα ακόμη περισσότερο -κατέληξε- ότι ιδιαίτερος στόχος είναι το ΚΚΕ για το οποίο ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να συνδράμει σε αντιλαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας. Εξ ου και η αντικομμουνιστική επίθεση η οποία θα δυναμώσει".

    Συνάντηση Αλ.Παπαρήγα με Δ.Χριστόφια

    Την στήριξή της στην υποψηφιότητα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ και πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δ. Χριστόφια, για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την συνάντησή τους στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Βουλή.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν πρέπει να υπάρξουν νέες πρωτοβουλίες για το Κυπριακό, ενόψει και των επικείμενων εκλογών στην Κύπρο, η κ. Παπαρήγα τόνισε πως το ζήτημα «δεν πρέπει να κρατείται κοιμισμένο» και να περιμένει κανείς να επιλυθεί από μόνο του. Επισήμανε ωστόσο πως οι πρωτοβουλίες εναπόκεινται στους αρμόδιους στην Κύπρο. «Από εκεί και πέρα μεσολαβούν οι εκλογές. Δεν μπορώ να ξέρω πότε οι διάφοροι παράγοντες θα κινηθούν. Δεν μπορεί αυτό το θέμα να το αφήσει κανείς και να περιμένει στον αόριστο χρόνο να λυθεί από μόνο του», τόνισε.

    Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Χριστόφια, η Γ.Γ. του ΚΚΕ, είπε πως αυτή τη φορά «τον είδαμε περισσότερο σαν τον σύντροφό μας, που ταυτόχρονα έχει θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με όλη μας την καρδιά ευχόμαστε να επιτύχει σε αυτή την δύσκολη αποστολή» είπε η κ. Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι «ούτε ο ίδιος έχει αυταπάτες ούτε κι εμείς: Αλλά οι κομμουνιστές, οι ΑΚΕΛίστες, όπως ξέρουμε δεν αποφεύγουν τις ευθύνες. Πολύ περισσότερο όταν κρίνονται κρίσιμα ζητήματα όπως η υπόθεση του Κυπριακού αλλά και η όλη πορεία του κυπριακού λαού μέσα στις νέες συνθήκες τις οποίες ζει».

    Ο Δ. Χριστόφιας, ευχαρίστησε την κυρία Παπαρήγα για την «αμέριστη υποστήριξή της σε αυτά που κάνει το ΑΚΕΛ και στην μάχη που δίνει τώρα για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας» και την συνεχάρη για την άνοδο του ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές. Δήλωσε επίσης πως το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ στηρίζονται στην βάση αρχών και οι σχέσεις τους βασίζεται στην αλληλεγγύη.

    [02] Αλ.Αλαβάνος: "Ενίσχυση και στήριξη των Ταμείων"

    Με το προεδρείο της ΟΤΟΕ θα συναντηθεί το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ.Δ.Χριστόφια.

    "Για τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το κεντρικό θέμα είναι η ενίσχυση και η στήριξη των αποθεματικών των Ταμείων και η εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχει προς αυτά το κράτος αλλά και ο ιδιωτικός τομέας", τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "προσπαθεί να προβάλλει την ενοποίηση των Ταμείων. Κάνει λάθος και ακολουθεί έναν επικίνδυνο και αντικοινωνικό δρόμο".

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτε, χωρίς συναίνεση και συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων και χωρίς στήριξη των κεκτημένων δικαιωμάτων που έχουν μέχρι σήμερα και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά χρησιμοποιεί την ενοποίηση για να καταργήσει κεκτημένα δικαιώματα.

    Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με τον πρέσβη της Αλβανίας

    Διμερή ζητήματα συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλβανός πρέσβης στην Αθήνα Βίλι Μιναρόλι.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι τόσο η κοινότητα των Αλβανών εργαζομένων και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, όσο και η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, είναι στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν σταθερές σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς. Γι' αυτό, πρόσθεσε, έχει σημασία να λύνονται ακόμη και τα πιο μικρά τους προβλήματα.

    Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε τη θέση του κόμματός του, όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα να έχουν δικαίωμα ελληνικής υπηκοότητας και όλοι οι μετανάστες εργαζόμενοι, μετά από πενταετία, να έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητήσουν την ελληνική υπηκοότητα.

    Ο Αλβανός πρέσβης στη δήλωσή του ανέφερε ότι είχε μια εποκοδομητική συζήτηση με τον κ. Αλαβάνο σχετικά με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, θέματα στα οποία, όπως είπε, υπήρξε συμφωνία. Ο Αλβανός διπλωμάτης πρόσθεσε ότι ο κ. Αλαβάνος "είχε την άποψη ότι οι Αλβανοί μετανάστες εδώ, πλέον δεν είναι μόνο ένας παράγοντας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας, αλλά πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματά τους, ως πολιτών. Και η Ελλάδα πρέπει να κάνει πιο πολλά, ειδικά για τους νέους, για τη δεύτερη γενιά των μεταναστών που σχεδόν έχει μεγαλώσει εδώ και έχει πάρει την ελληνική παιδεία".

    [03] Γυρνούν την πλάτη στην μπύρα οι Βρετανοί

    Οι Βρετανοί εγκαταλείπουν ολοένα και περισσότερο τη συνήθειά τους να πίνουν μπίρα, οι πωλήσεις της οποίας κυμαίνονται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τη δεκαετία του 1930, όπως ανακοινώθηκε από τη βρετανική Ένωση των Ζυθοπωλών και Ιδιοκτητών Παμπ, επιβεβαιώνοντας τα διαδιδόμενα εδώ και πολύ καιρό, πως οι Βρετανοί προτιμούν πλέον το κρασί.

    Μετά το 1979, ο αριθμός των μεγάλων ποτηριών μπίρας που καταναλώνεται ημερήσια στις παμπ παρουσιάζεται μειωμένος κατά 49% και τείνει στα χαμηλά επίπεδα της δεκαετίας του 1930, δήλωσε η ανωτέρω Ένωση.

    Όμως, η μπίρα καταναλώνεται σε υψηλότερα ποσοστά στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου στη Βρετανία. Στο σύνολο του δικτύου μπορεί να υποστηριχθεί λοιπόν ότι η συνολική μείωση πωλήσεων μπίρας δεν είναι ανώτερη, σήμερα, του ποσοστού 22% σε σχέση με παλαιότερα στη Βρετανία. Πάντως, οι πωλήσεις μπίρας είναι στο χαμηλότερο σημείο από το 1969, σημειώνεται.

    Πρόσφατη μελέτη είχε καταδείξει πως οι Βρετανοί προτιμούν πολύ περισσότερο την κατανάλωση του κρασιού. Μάλιστα, έως το 2010 ο βρετανικός κρατικός προϋπολογισμός θα χρηματοδοτεί με μεγαλύτερα κονδύλια την οινοπαραγωγή, σε σύγκριση και με την Ιταλία, αλλά και την Γαλλία, ανέφερε η ίδια μελέτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 November 2007 - 7:30:33 UTC