Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] O Γ.Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

  • [01] O Γ.Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Τα αποτελέσματα για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από 1060 εκλογικά τμήματα, τα οποία αντιπροσωπεύουν ποσοστό 63% και 590.000 ψηφοφόρους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης.

    Σύμφωνα με όσα είπε, ο Γ. Παπανδρέου λαμβάνει το 56% των ψήφων, ο Ευ. Βενιζέλος το 38% και ο Κ. Σκανδαλίδης το 5,80%.

    Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι η εκτίμηση για τον αριθμό των ψηφοφόρων που ψήφισαν συνολικά είναι ότι θα κυμανθεί γύρω στις 830.000, ενώ, υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται πιστοποιούνται μέσω των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία αποστέλλονται στην ΕΚΑΠ ενυπόγραφα.

    Ο κ. Ανωμερίτης ανέφερε ότι επειδή έχουν δημιουργηθεί εντυπώσεις για κάποιες καθυστερήσεις στην έκδοση των αποτελεσμάτων οφείλει να επισημάνει ότι οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ "δεν είναι δημόσιες υπηρεσίες για να ανοίγουν στις 8 το πρωί" και πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ είναι εργαζόμενοι, οι οποίοι μεταβαίνουν και "ανοίγουν" τα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών γύρω στις 6 το απόγευμα. Επίσης, επισήμανε αυτό που είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο, ότι τα τελικά αποτελέσματα θα εκδοθούν 48 ώρες μετά τις εκλογές, δηλαδή αύριο.

    Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μέχρι στιγμής εκτός καταμέτρησης αποτελεσμάτων έχουν μείνει περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

    Ο κ. Ανωμερίτης, ανέφερε ακόμη ότι έκλεισε η διαδικασία υποβολής ενστάσεων, οι οποίες ανήλθαν στις 7 και απερρίφθησαν ομόφωνα από την ΕΚΑΠ. Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση πως χθες το βράδυ ανακοινώθηκε το 25% των αποτελεσμάτων σε λίγες ώρες και υπάρχει τόση καθυστέρηση για να φθάσουμε στο 63% των τμημάτων, είπε ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, τόνισε ότι ομόφωνα στηρίζονται οι διαδικασίες και επισήμανε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι "μπαίνουν" στο σύστημα μεγάλα αστικά κέντρα.

    Ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, τόνισε επίσης ότι οι διπλοψηφίες θα εξετασθούν, αφού έλθουν όλα τα αποτελέσματα και όσοι εντοπισθούν θα υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.

    Τέλος, ερωτηθείς "αν θα προκαλέσει αλγεινή εντύπωση" η καταγγελία συνεργατών γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού ότι διπλοψήφισαν για να ελέγξουν την αξιοπιστία της διαδικασίας, ο κ. Ανωμερίτης απάντησε ότι είναι ξεχωριστό πράγμα οι εντυπώσεις και οι πολιτικές εκτιμήσεις, οι οποίες δεν τον ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή, καθώς προέχει η διαδικασία και τόνισε ότι το αν διπλοψήφισαν πέντε ή δέκα και μάλιστα με σκοπιμότητα, αυτό συνιστά απειροελάχιστο ποσοστό σε σχέση με τους συνεπείς πολίτες με δημοκρατική συνείδηση. Ενώ, επισήμανε ότι εκείνος θα δώσει την εικόνα της διαδικασίας και με ονοματεπώνυμα διπλοψηφισάντων.

    Δήλωση Γ.Παπανδρέου μετά τα πρώτα αποτελέσματα

    Ως το πρώτο μεγάλο βήμα της ανατροπής και της οικοδόμησης ενός πολιτικού συστήματος που σέβεται τον πολίτη χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επανεξελέγη στο αξίωμά του μετά την ψηφοφορία της Κυριακής.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε προς τον ελληνικό λαό και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους οποίους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους και τόνισε ότι η προσπάθειά του θα αναλωθεί στην οικοδόμηση ενός πολιτικού συστήματος που θα σέβεται τον πολίτη και θα δίνει δύναμη και φωνή στον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Παπανδρέου ήταν σαφώς ενωτικός στο μήνυμά του, τονίζοντας ότι είμαστε όλοι σύντροφοι και αδέλφια. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η εντολή που πήρε είναι καθαρή και ισχυρή απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα, απέναντι στη "μιντιοκρατία", απέναντι σε όσους θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό και φοβικό, και απέναντι στη συντήρηση.

    Οπως τόνισε, το ΠΑΣΟΚ θα έχει μια νέα στρατηγική με ένα νέο αναπτυξιακό όραμα για την αυτονομία της πολιτικής και τη γνήσια έκφραση του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν.

    Η σημερινή μέρα, πρόσθεσε, δεν είναι η τελευταία μέρα μιας εσωκομματικής διαδικασίας, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας συμφωνίας για μια νέα αρχή και μια νέα νικηφόρα πορεία.

    Τόνισε επίσης ότι η εντολή που πήρε σήμερα τον δεσμεύει όπως και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι θα είναι ο πρόεδρος του μεγάλου, ενιαίου και νικηφόρου ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν σε πέρας την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, διαδικασία εκλογής προέδρου.

    Επίσης συνεχάρη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σκανδαλίδη για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, η οποία συμμετοχή, όπως είπε, επιβεβαίωσε το νόημα της διαδικασίας.

    Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει τις πρώτες του αποφάσεις στις βάση της μεγάλης, καθαρής και δεσμευτικής λαϊκής εντολής που πήρε.

    Δήλωση Β.Βενιζέλου

    "Χαιρετίζω τη μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή διαδικασία και ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν. Ολοι όσοι μετείχαν στη διαδικασία θέλουν και θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ θεσμικό, συλλογικό, δημοκρατικό, συγκροτημένο. Η πλειοψηφία επέλεξε και πάλι ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον συγχαίρω και του εύχομαι καλή επιτυχία στην αποστολή που επωμίζεται για δεύτερη φορά", δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Αφού ευχαρίστησε όσους αυθόρμητα στήριξαν την υποψηφιότητά του, σε όλη τη χώρα, όπως είπε, τόνισε ότι "συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό και αισιόδοξο ρεύμα", προσθέτοντας: "Νιώθω μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου".

    "Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Ολοι όσοι μετείχαν στη σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: τη νίκη του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτήν θα αγωνιστούμε όλοι μαζί", κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Δήλωση Κ. Σκανδαλίδη

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης συνεχάρη τον κ. Παπανδρέου για την εκλογή του, με δήλωσή του που έκανε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυρό πρόεδρο που μπορεί να οδηγήσει την παράταξη στη νίκη.

    Δήλωσε επίσης ότι ο ίδιος θα κάνει αυτό που πάντα έκανε, δηλαδή να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να επανέλθει το ΠΑΣΟΚ σε νικηφόρα πορεία.

    Τόνισε επίσης ότι η σημερινή διαδικασία απέδειξε ότι το ΠΑΣΟΚ στις κρίσιμες στιγμές μπορεί να ανασυνταχθεί και να προχωρήσει μπροστά.

    Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι διαπίστωσε σε όλη την προεκλογική περίοδο ότι οι ιδέες και οι απόψεις που ο ίδιος διατύπωσε για την αναγέννηση του Κινήματος και την κυβερνώσα Αριστερά έχουν σημαντική δύναμη στη βάση του κόμματος και αυτές θα υπηρετήσει. Και πρόσθεσε ότι η 11η Νοεμβρίου δεν είναι το τέλος της διαδρομής, αλλά η πρώτη μέρα μιας νέας εποχής. Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες που πήραν μέρος στη διαδικασία αλλά και τον εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Το ταξίδι, είπε, συνεχίζεται από σήμερα, συναρπαστικό και πιο αισιόδοξο.

    Συγχαρητήρια Κ.Καραμανλή στον Γ.Παπανδρέου

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απέστειλε συγχαρητήρια κάρτα στον κ. Γ. Παπανδρέου στην οποία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος αναγράφονται τα εξής:

    "Αγαπητέ Γιώργο, συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου. Προσβλέπω στην καλή συνεργασία κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου".

    Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Γ. Α. Παπανδρέου περί νίκης απέναντι σε εξωθεσμικά κέντρα, ο Θ.Ρουσόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τους πει τι εννοεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 November 2007 - 19:30:27 UTC