Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 21 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-11-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ
  • [02] 25ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος

  • [01] Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

    Με τις δευτερολογίες των υποψηφίων προέδρων ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ.

    Χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προσομοίωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την οποία παρακολούθησαν οι κ.κ. Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σκανδαλίδης. Η προσομοίωση αφορούσε στη μετάδοση του αποτελέσματος μέσω δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά, κυρίως, τον έλεγχο του ενδεχομένου να υπάρξουν διπλοψηφίες. Σε σχετική απόπειρα, το σύστημα την ανακάλυψε αμέσως και απέρριψε την ψήφο.

    Τη διαδικασία παρακολούθησαν και πολλοί από τους χειριστές των υπολογιστών (3.500 θα είναι ο συνολικός αριθμός τους) στους οποίους μίλησαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «αυτό που κάνουμε εδώ δεν το έχει κάνει ούτε το ελληνικό κράτος» και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πιο προηγμένη και πιο άρτια οργανωτικά και τεχνολογικά από την αντίστοιχη διαδικασία που εφαρμόσθηκε στην Ιταλία. «Το δικό μας Κίνημα», πρόσθεσε, είναι «είναι Κίνημα προσφοράς, που θέλει να υπηρετήσει τον πολίτη».

    Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα της συμμετοχής, τονίζοντας ότι «πρέπει να φέρουμε πολλούς πολίτες γιατί θα ψηφίσουν για το μάλλον της χώρας» και πρόσθεσε ότι ο στόχος πρέπει να είναι το ένα εκατομμύριο του 2004, να γίνει δύο εκατομμύρια το 2007. «Αν δεν ξεπεράσουμε το ένα εκ» τόνισε επίσης, θα έχουμε έναν αρνητικό οιωνό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

    Τοποθετήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Συνδιάσκεψη

    Υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου για την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τάχθηκε, εγκαταλείποντας την ουδετερότητά της, η Άννα Διαμαντοπούλου. Μιλώντας από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, περιέγραψε με τον όρο "παράταση" τη σύνταξή της με τον κ.Παπανδρέου και κάλεσε τα στελέχη σε ενότητα.

    Από την πλευρά του ο Πέτρος Ευθυμίου δεν υποστήριξε κάποιον από τους υποψηφίους. Τόνισε ότι "το ζητούμενο είναι το χαρισματικό ΠΑΣΟΚ και όχι ο χαρισματικός ηγέτης", ενώ σε γραπτή του εισήγηση επισημαίνει ότι ούτε ο κ.Παπανδρέου, ούτε ο κ.Βενιζέλος αντιπροσωπεύουν μια «πλατφόρμα» που τους διαφοροποιεί από τον κοινό κορμό των ιδεολογικών και πολιτικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ και εκτιμά ότι ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσεται η αναμέτρηση βαθαίνει την κρίση.

    «Σβ αυτήν τη στιγμή και για την προοπτική του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύω ότι είναι αυτός που μπορεί να οδηγήσει το Κίνημα σε μια επανίδρυση αξιακή, πολιτική και κοινωνική. Αυτή την ανάγκη έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ και ο κεντροαριστερός χώρος», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε ότι η παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου εγγυάται την ανάκτηση της χαμένης υπεροχής και του δίνει την ελπίδα να καταστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ ένα προοδευτικό Κίνημα αλλαγών που δείχνει το δρόμο στην ελληνική κοινωνία.

    Στήριξη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πρόσφερε ο Δημήτρης Ρέππας, αναφέροντας ότι "ισχυρός Γιώργος Παπανδρέου σημαίνει ισχυρή ενότητα και ισχυρό ΠΑΣΟΚ". Πρόσθεσε ότι τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Κώστας Σκανδαλίδης προσφέρουν στο Κίνημα, τονίζοντας, εξάλλου, ότι κανείς δεν είναι «τόσο μεγάλος ώστε να μπορεί μόνος του και κανείς τόσο μικρός ώστε να αισθάνεται περιττός».

    Ο Κώστας Γείτονας τάχθηκε επίσης υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου καθώς, όπως είπε, στην παρούσα φάση ανταποκρίνεται περισσότερο στο αίτημα της ενότητας της παράταξης. Αναφερόμενος στην κρίση στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι δεν έχει προηγούμενο και αυτός ο ενάμιση μήνας θα έπρεπε να διαγραφεί από το πολιτικό ημερολόγιο του κινήματος.

    Τον κ.Παπανδρέου δήλωσαν ότι στηρίζουν ο Χάρης Καστανίδης, η Φώφη Γεννηματά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ η Μαρία Δαμανάκη τόνισε: "Θέλω να πιστεύω ότι η αναφορά του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή του ομιλία θα είναι αρχή για μια νέα πορεία, που με συγκεκριμένο τρόπο θα παίρνουμε θέση στα κοινωνικά πεπραγμένα της χώρας μας".

    Κριτική σε θέσεις που ανέπτυξε η πλευρά του κ. Βενιζέλου άσκησε ο Στέφανος Τζουμάκας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, χαρακτηρίζοντας βαθιά συντηρητικές τις περισσότερες από αυτές, με πιο συντηρητική εκείνη που υποστηρίζει εκείνη ότι «ο ένας αρχηγός μπορεί να κερδίσει τον άλλο αρχηγό».

    Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι ζήτησε και πάλι λευκή επιταγή και τόνισε ότι η μεγαλύτερη συνέπεια της εκλογικής ήττας είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής θα κυβερνήσει τη χώρα για λίγα χρόνια ακόμα και γι΄αυτό, είπε, κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη και πρόσθεσε ότι τον Κώστα Καραμανλή θα τον νικήσουμε με την προγραμματική αντιπολίτευση.

    Υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου τάχθηκαν επίσης, η Μιλένα Αποστολάκη και ο Γιάννης Σουλαδάκης. «Με βάση τη δική μου εκτίμηση και με βάση τα γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά δεδομένα, και κατά κρίση δικαίου και αγαθού ανδρός θεωρώ ότι σβ αυτή τη φάση ο καταλληλότερος πρόεδρος για το ΠΑΣΟΚ είναι ο Βαγγέλης Βενιζέλος και τον οποίο στηρίζω και ψηφίζω» τόνισε ο κ. Σουλαδάκης.

    Τις θέσεις και τις προτάσεις τους κατέθεσαν στη Συνδιάσκεψη τα μέλης της "Αριστερής Πρωτοβουλίας" και της "Κοινωνικής Αριστεράς".

    Ομιλίες υποψηφίων προέδρων

    Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι δεν θα δεχθεί αφέντες στο κεφάλι του, ενώ έκανε λόγο για σύστημα που δεν αφήνει την Ελλάδα να προχωρήσει. Ζήτησε ανανέωση της εντολής για να προχωρήσει σε μεγάλες και ριζικές, όπως είπε, αλλαγές στην οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν πρόκειται για λευκή επιταγή, αλλά για μια εντολή που θα συνδυάζεται με πολιτική αλλαγών, ανανέωση προσώπων και δομών αλλά και θεσμών και αξιών. Και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι είναι αποφασισμένος αν εκλεγεί να σεβαστεί αυτή τη νέα εντολή, η οποία, όπως είπε, θα είναι δεσμευτική για ολόκληρη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε αποφασισμένος να συγκρουστεί με αντιλήψεις και πρακτικές που θα εμποδίζουν την υλοποίηση αυτής της εντολής.

    Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι ένα ενωτικό ΠΑΣΟΚ με φυγή, όπως είπε, προς τα εμπρός και ρήξη με το κομματικό κατεστημένο. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι καλό, διότι «το κακό μάς συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου». Έκανε λόγο για μια οδυνηρή ήττα, ενώ το κόμμα θα μπορούσε να είχε κερδίσει, δεδομένου ότι είχε απέναντί του μια κυβέρνηση κακή, που είχε διαλύσει το κράτος και δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί ούτε μια κρίση, όπως αυτή των πυρκαγιών.

    Ο κ. Βενιζέλος ανέπτυξε τις προτάσεις του για την διακυβέρνηση της χώρας, ενώ, στο ερώτημα «γιατί διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ» είπε ότι νιώθει πως μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα και την συλλογική λειτουργία του, πιστεύει πως μπορεί να διατυπώσει σαφή πολιτικό λόγο, μπορεί να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση που πείθει και μπορεί να αντιτάξει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ώστε να κερδίσει τις εκλογές.

    Τέλος ο Κώστας Σκανδαλίδης παρουσίασε το όραμά του για ένα καινούργιο ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι θα χρειαστούμε τη βοήθεια του Θεού. Εστειλε μήνυμα ενότητας τηρώντας παράλληλα ίσες αποστάσεις από τους δύο συνυποψήφιους του για την προεδρία του Κινήματος. Μόνο το δημοκρατικό και συλλογικό ΠΑΣΟΚ μπορεί να χαράξει τη νέα ταυτότητα και πορεία του κινήματος και όχι ένα μόνο άτομο, τόνισε.

    Σημειώνεται ότι στις εργασίες της Συνδιάσκεψης δεν παρίσταται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    "Το πολωτικό κλίμα που έχει επικρατήσει, αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε διαστρέβλωση κάθε πολιτικής τοποθέτησής μου και θα τροφοδοτήσει προσωπικές αντιπαραθέσεις τις οποίες δεν επιθυμώ",αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κ. Σημίτης, ευχόμενος ταυτόχρονα οι εργασίες της Συνδιάσκεψης να οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ στην αποσαφήνιση των στόχων και της τακτικής του και να "δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε με πραγματική ενότητα να οδηγήσουμε το ΠΑΣΟΚ σε μια νικηφόρα πορεία".

    Συνέντευξη Α.Κακλαμάνη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος που θα εκλεγεί στις 11 Νοεμβρίου, θα εγγυηθεί τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή σύνθεση απόψεων και ιδεών, εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Κινήματος Α. Κακλαμάνης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ερώτηση: Κύριε πρόεδρε, τί πιστεύετε ότι κρίνεται σ' αυτή την εσωτερική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ και την εκλογή της 11ης Νοέμβρη; Ποιό είναι το διακύβευμα;

    Απάντηση: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική ώρα. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου από τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος πρέπει να γίνει η αφετηρία μιας νέας, νικηφόρας πορείας για τη δημοκρατική παράταξη και το λαό μας. Καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε και να εγγυηθούμε την ενότητα, τη δημοκρατική και σοσιαλιστική ταυτότητα και τον πατριωτικό μας χαρακτήρα. Να αναβαθμίσουμε την αξία της λαϊκής συμμετοχής και να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη και ελπίδα στους πολίτες αυτού του τόπου σε μια στιγμή που όλα τα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα αντιμετωπίζονται με το χειρότερο τρόπο από την παραπαίουσα, παρά την πρόσφατη επανεκλογή της, κυβέρνηση Καραμανλή. Στις 11 Νοεμβρίου, ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα έχει στραμμένη την προσοχή του στο ΠΑΣΟΚ. Έχουμε χρέος να δικαιώσουμε με τη στάση μας τις προσδοκίες του.

    Ερώτηση:Πώς βλέπετε την εξέλιξη της αντιπαράθεσης των υποψηφίων προέδρων, μέσα από προσωπικές αιχμές και αντεγκλίσεις. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει κίνδυνος συνοχής του Κινήματος ή διαγραφών την "επόμενη μέρα";

    Απάντηση: Λυπάμαι για όλα αυτά που συνέβησαν με ευθύνη ορισμένων στελεχών μας που αποδείχτηκαν κατώτερα των περιστάσεων και των αναγκών του ΠΑΣΟΚ και της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορεί, όμως, ακραίες συμπεριφορές ορισμένων, μετρημένων στα δάχτυλα, προσώπων, που υποστηρίζουν, υποτίθεται, οποιονδήποτε από τους υποψηφίους, να χαρακτηρίζουν ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ, ούτε μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την ενότητά μας. Είμαι βέβαιος ότι ο Πρόεδρος που θα εκλεγεί στις 11 Νοεμβρίου, θα εγγυηθεί τη δημοκρατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ και θα επιδιώξει τη μέγιστη δυνατή σύνθεση απόψεων και ιδεών. Ο κοινός μας στόχος είναι, άλλωστε, μέσα από την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματός μας να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν πολύ πριν τη λήξη της τετραετίας.

    Ερώτηση: Πιστεύετε ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ενδεδειγμένη για ένα αδιάβλητο αποτέλεσμα;

    Απάντηση: Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία, μέσα από την οποία επιδιώκουμε να κινητοποιήσουμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες, να κάνουμε την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ δικιά τους υπόθεση. Είναι, ταυτόχρονα, μια διαδικασία που μπορεί, εφόσον όλοι μας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αποτελέσει την απαρχή για την αναζωογόνηση του πολιτικού μας συστήματος. Γιβ αυτό η ευθύνη μας είναι διπλή, τόσο απέναντι στο Κίνημά μας, όσο κι απέναντι στην ίδια την κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας.

    Ερώτηση:Η πρόσφατη πρόβλεψή σας στη Βουλή για ενδεχόμενη διάσπαση των δύο μεγάλων κομμάτων προκάλεσε αίσθηση. Πού βασίζετε αυτή την εκτίμησή σας;

    Απάντηση: Αυτό που είπα στη Βουλή, είναι κάτι που μπορείτε εύκολα να το διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά στη συστηματική αρθρογραφία, σε έγκυρα ελληνικά και ξένα Μέσα, που κατατείνει στην ανάγκη για δήθεν τολμηρή υπέρβαση τόσο στα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, όσο και στα προβλήματα του εξωτερικού μας μετώπου. Η θεωρία αυτή έχει ως προϋπόθεση τόσο την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού των αυτοδύναμων κυβερνήσεων, όσο και τη δημιουργία περισσότερων κομμάτων που θα προκύψουν μέσα από τη διάσπαση και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σβ αυτή, άλλωστε, τη σκοπιμότητα εντάσσεται και η διαρκώς καλλιεργούμενη από τα ΜΜΕ, φιλολογία για το τέλος του δικομματισμού. Μην ξεχνάτε και την προεκλογική παραφιλολογία περί του ενδεχομένου ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, ως «εθνική ανάγκη» προκειμένου να επιμεριστεί το κόστος, που μπορεί να συνεπάγεται μια τολμηρή πολιτική στα εξωτερικά θέματα και τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας. Το σενάριο αυτό είναι πολιτικά, κοινωνικά και ιστορικά αδιανόητο, αφού οι όποιοι «εμπνευστές» του θέλουν να αγνοούν τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ του ΠΑΣΟΚ, ενός κινήματος που προέρχεται από το λαό και αντλεί τη δύναμή του από το λαό και της ΝΔ που εκφράζει μια ταξική και σκληρή Δεξιά.

    Συνέντευξη Τηλέμαχου Χυτήρη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    "Ο νικητής της εκλογικής διαδικασίας του ΠΑΣΟΚ πρέπει να καλέσει όλα τα μέλη σε μια ενωτική πορεία , μετά την 11η Νοεμβρίου, για να μην νιώσουν οι ηττημένοι ξένο σώμα στο χώρο που έχουν υπηρετήσει", τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο πρώην υπουργός και βουλευτής του Κινήματος Τηλέμαχος Χυτήρης, προσθέτοντας ότι "αυτό είναι σήμερα το στοίχημα για το κόμμα".

    ΕΡ: Τι συντέλεσε και οξύνθηκαν τόσο τα πνεύματα στην προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ώστε να δημιουργηθεί χάσμα ακόμη και ανάμεσα σε φίλους, όπως εσείς και ο κ. Βενιζέλος;

    Δύο πράγματα αντικειμενικά. Το ένα ο πρωτόγνωρος τρόπος που διεξάγεται η ανοιχτή αυτή διαδικασία. Στα περισσότερα κόμματα η εκλογή προέδρου γίνεται σε συνέδριο. Το δεύτερο είναι ότι γίνεται σε απευθείας μετάδοση. Τα ΜΜΕ και κυρίως τα ηλεκτρονικά, όπως είναι φυσικό, μεταδίδουν τα πάντα και απόψεις και αντεγκλήσεις και κυρίως τα "πιπεράτα" σχόλια. Όλα αυτά δημιουργούν την ένταση, αλλά πιστεύω ότι θα σταματήσουν με την εκλογή του προέδρου. Και στο μέλλον όλες αυτές οι διαδικασίες μετά την τωρινή εμπειρία θα εξελίσσονται πολύ καλύτερα.

    ΕΡ: Εσείς διατελέσατε και υπουργός Τύπου. Πιστεύετε ότι υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση του ΠΑΣΟΚ από τα ΜΜΕ πριν από το 2004 και διαφορετική μετά;

    Τα ΜΜΕ κάνουν κατ' αρχήν την δουλειά τους και η δουλειά τους είναι η ενημέρωση και η κριτική. Το πόσο ποιοτικά την κάνουν θα το κρίνουν οι πολίτες και οι αναγνώστες τους. Αυτό που καταγγέλλεται από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι γίνονται άμεσες παρεμβάσεις στις εσωτερικές διαδικασίες του Κινήματος. Τα ΜΜΕ πρέπει να λένε τη γνώμη τους ελεύθερα, αντικειμενικά για να μη θεωρούνται μέρος της όλης διαδικασίας.

    ΕΡ: Βέβαια τα κόμματα ενοχλούνται από τις αρνητικές μόνο παρεμβάσεις, όχι από τις θετικές.

    Ναι γιατί οι αρνητικές για ένα χώρο είναι ταυτόχρονα θετικές για την άλλη πλευρά. Επομένως καλύτερα να αποφεύγονται και οι θετικές και οι αρνητικές παρεμβάσεις, με την έννοια ότι θα πρέπει να αποφεύγουν να ξεπερνούν τα όρια.

    ΕΡ: Θεωρείτε ότι έχει βάση η πρόβλεψη του πρώην προέδρου της Βουλής κ. Κακλαμάνη για ενδεχόμενη διάσπαση των δύο μεγάλων κομμάτων;

    Νομίζω ότι αυτή την άποψη την εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σαν ένα φόβο για να την ξορκίσει. Και θα σας έλεγα ότι και εγώ θα ήθελα να ξορκίσω κάτι τέτοιο, γιατί πιστεύω ότι τα μεγάλα κόμματα έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο από την Μεταπολίτευση και μετά στην εμπέδωση της δημοκρατίας της χώρας. Αυτό αφορά και το ΠΑΣΟΚ, τόσο του Ανδρέα Παπανδρέου όσο και στην περίοδο του Κώστα Σημίτη, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία. Τα κόμματα αυτά δεν έγιναν τώρα μεγάλα, εκφράζουν τα δύο μεγάλα ρεύματα της ελληνικής κοινωνίας από τις αρχές του περασμένου αιώνα, εκφράζουν την πλειοψηφία του λαού και πρέπει να μείνουν στο πολιτικό μας σύστημα με θέσεις, προτάσεις για το καλό της χώρας.

    ΕΡ: Πως σχολιάζετε δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι σε περίπτωση ήττας του κ. Βενιζέλου μπορεί να επακολουθήσει διάσπαση και ενδεχομένως δημιουργία νέου κόμματος;

    Εγώ τον ξέρω πολύ καλά τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο. Είμαστε φίλοι από το 1989, έχουμε συνεργαστεί στενά και δεν πιστεύω ότι θα ήθελε σώνει και καλά ένα δικό του κόμμα. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει φιλοδοξίες, απόλυτα θεμιτές για έναν πολιτικό και δεν τις κρύβει, θεωρεί ότι μπορεί να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κι αυτή είναι η επιδίωξή του σήμερα. Το αύριο είναι κοινό για όλους.

    [02] 25ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος

    Κυκλοφοριακά προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στο Λεκανοπέδιο λόγω της διεξαγωγής του 25ου Διεθνούς Κλασσικού Μαραθωνίου.

    Από τις 7 το πρωί, που θα δοθεί η εκκίνηση στο Μαραθώνα, έως τις 3 το μεσημέρι που αναμένεται να τερματίσουν οι αθλητές στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η Τροχαία θα διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη διαδρομή του Μαραθωνίου.

    Επίσης, σήμερα θα γίνουν δύο ακόμη αγώνες δρόμου, 5 και 10 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 November 2007 - 5:30:27 UTC