Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό
  • [03] Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

  • [01] Η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

    "Στις 12 Νοεμβρίου θα είμαστε όχι μόνο καλύτεροι, αλλά και ισχυρότεροι, για να αντιμετωπίσουμε την αδιέξοδη πολιτική της δεξιάς που καταρρέει" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο χαιρετισμό του χθες το βράδυ, στο δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "ο κόσμος περιμένει από εμάς μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα". Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την παρούσα φάση δύσκολη και "σύγκρουση με τον εαυτό μας και τις δικές μας κατεστημένες αντιλήψεις που θέλουμε να αποβάλουμε και θα τα καταφέρουμε".

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει τη δική του εσωτερική επανάσταση, η οποία δεν είναι λύση λογαριασμών του παρελθόντος, αλλά θεμελίωση βάσεων για το αύριο, ώστε το ΠΑΣΟΚ να γίνει η δύναμη που θα αλλάξει τη χώρα.

    "Ενσωματώσαμε αντιλήψεις καθεστωτισμού, κρατισμού και συγκεντρωτισμού αλλά είμαστε η δύναμη που θα τα αλλάξει", είπε ο κ. Παπανδρέου. Αναφερόμενος γενικότερα στα προβλήματα της χώρας επισήμανε ότι το στοίχημα και η πρόκληση είναι να αλλάξουνε το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη και επανέλαβε τη θεμελιώδη προγραμματική θέση του ΠΑΣΟΚ για ριζική αποκέντρωση του κράτους, με απόδοση αρμοδιοτήτων και πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες κινούνται σε ένα περιβάλλον παγκοσμιοποιημένης οικονομίας που προκαλεί νέες ανισότητες, νέες απειλές, αλλά και νέες ευκαιρίες, ενώ συνακόλουθα προβλήματα είναι η αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών, η απερήμωση τεράστιων περιοχών και η αστυφιλία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο ανταγωνισμός της οικονομίας προκαλεί κερδισμένους και χαμένους, αλλά δυστυχώς και περιθωριοποίηση πολιτών.

    Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι αντί να ασχολείται με τα μεγάλα αυτά προβλήματα και τον προσανατολισμό της χώρας στο περιβάλλον αυτό, ασχολείται με μικροπολιτικά παιχνίδια τα οποία τελικά καταλήγουν στην εξυπηρέτηση μεγαλοσυμφερόντων.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει με φανερή πλέον ατζέντα ενίσχυσης των ισχυρών και βολέματος των ημετέρων . Εκτίμησε ότι η πολιτική αυτή θα επιτείνει τα αδιέξοδα και αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε ότι ακριβώς εξαιτίας της αδιέξοδης πολιτικής της περνά εσωκομματική κρίση, η οποία δεν είναι απλώς κρίση προσώπων τα οποία δεν κατέλαβαν θέσεις στο κυβερνητικό μηχανισμό.

    Ούτε εμείς κάναμε όσα έπρεπε για την αυτοδιοίκηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας και πάλι ότι με πελατειακή λογική δεν πάει μπροστά η χώρα και ότι οι πελατειακές σχέσεις δημιουργούν δευτερεύουσες και επίπλαστες αντιθέσεις.

    Τέλος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν οι αδύναμοι, να αποκτήσει ο πολίτης ασφάλεια σε όλα τα επίπεδα και υπογράμμισε ότι το όραμα πρέπει να είναι μια πλατειά συμμαχία των δημιουργικών ανθρώπων η οποία όμως θα περιλαμβάνει και τους αδύνατους, που πρέπει να στηριχθούν.

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου θα περιοδεύσει σήμερα σε Πάτρα και Αγρίνιο.

    Υπέρ ενός ανοικτού ΠΑΣΟΚ τάχθηκε σε ομιλία του στο Ωδείο Ρεθύμνου ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος που παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στην κοινωνία να συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες της 11ης Νοεμβρίου.

    Ο κ. Βενιζέλος παράλληλα χαρακτήρισε υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ να σταθεί κοντά στις πολίτες: «Χρειαζόμαστε ένα ριζικά διαφορετικό ΠΑΣΟΚ. Χρειαζόμαστε μια εσωτερική θεσμική και πολιτιστική επανάσταση στο ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό, με ραχοκοκαλιά, ανοικτό στην κοινωνία με πραγματικές οργανώσεις, οργανώσεις που λειτουργούν πολιτικά με άποψη με μέλη και φίλους που έχουν θέση και γνώση για όλα» είπε μεταξύ άλλων .

    Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος τάχθηκε υπέρ της αξιοκρατίας και της ανανέωσης στο ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε ένα ΠΑΣΟΚ δυναμικό, ένα ΠΑΣΟΚ κίνημα νέων, ένα ΠΑΣΟΚ που να βάλει στα ηγετικά του κλιμάκια νέο αίμα, νέους ανθρώπους. Γι αυτό χρειαζόμαστε περιορισμένες θητείες, υποχρεωτική ανανέωση, να καταργηθούν τα πελατειακά δίκτυα, οι νεποτισμοί. Πρέπει να είμαστε αξιοκράτες, πρέπει να είμαστε ανοικτοί, πρέπει να είμαστε μια αγκαλιά για όλη την κοινωνία. Ένα ΠΑΣΟΚ που να συνθέτει να ενώνει και όχι να διχάζει» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

    Παράλληλα όμως αναφέρθηκε και στην εκλογική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου: «Πρέπει στις 11 του Νοέμβρη, το οργανωμένο και το κοινωνικό ΠΑΣΟΚ να κάνει μια βασική επιλογή. Να διαλέξει το γύρισμα της σελίδας. Την ενότητα πάντα αλλά και τον δυναμισμό, την προοπτική» είπε ο κ. Βενιζέλος, καλώντας τους παριστάμενους, όλοι μαζί να κερδίσουν την μάχη της ανανέωσης, της ενότητας, την μάχη του αύριο, την μάχη του μέλλοντος της πατρίδας

    «Ελάτε να κερδίσουμε την υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και την υπόθεση των εκλογών. Ελάτε να πάρουμε την υπόθεση της χώρας στα χέρια μας. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί την Ελλάδα που αξίζει στους Έλληνες, να φωνάξομε μαζί και πάλι αλλαγή. Το δικαιούμαστε το δικαιούται η χώρα» είπε ο κ. Βενιζέλος.

    Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα περιοδεύσει σήμερα στους νομούς Λασιθίου και Ηρακλείου.

    [02] Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό

    Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό θα παρουσιάσουν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και τα μέλη της γραμματείας Γ.Θεωνάς και Δημ.Στρατούλης.

    Στο θέμα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και την εν γένει κατάσταση στον τομέα της υγείας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας.

    Και εδώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπως είπε, τα προβλήματα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ακόμη ο κ. Αλαβάνος είπε ότι ελπίζει ''πως οι μαύρες σημαίες που σηκώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο να εξαπλωθούν και στα άλλα νοσοκομεία.''

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι κατά τη συζήτηση στον προϋπολογισμό είναι καιρός να δώσουμε περισσότερο έμφαση στο θέμα της υγείας. Ζήτησε, τέλος, η κυβέρνηση να δώσει περισσότερα κονδύλια στον τομέα της υγείας.

    ΣΥΝ για το ασφαλιστικό

    «Οι αρνητικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, θα έχουν ως θύματα τους νέους και τις νέες της χώρας μας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσφέρει σήμερα στη νέα γενιά αβεβαιότητα, ανασφάλεια, ασφαλιστικές, μισθολογικές και εργασιακές διακρίσεις και με τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τής προετοιμάζει ένα πιο ζοφερό μέλλον», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ:

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία σε γενικό ξεσηκωμό, όπως για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για να αποτρέψει την αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος της» κατέληξε ο κ.Στρατούλης.

    [03] Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του

    Ημερίδα με θέμα "Το Αλφάβητο των Μέσων και η Διδασκαλία του" διοργανώνει σήμερα το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων. Στόχος είναι να εμβαθύνει το κοινό στην έννοια και το περιεχόμενο της οπτικοακουστικής παιδείας και να διερευνήσει τα ζητήματα που προκύπτουν στην ψηφιακή εποχή.

    Η καταιγιστική και «πληθωρική» από πλευράς προσφοράς, χρόνου και δυνατοτήτων, παρουσία των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή και ο σημαντικός ρόλος που αυτά έχουν ενδυθεί σε κάθε έκφρασή τους (τηλεόραση, κινηματογράφος, διαδίκτυο, Τύπος, ραδιόφωνο, περιοδικά κ.ά.) αποτελεί φαινόμενο που απαιτεί την προσοχή όλων. Ιδιαίτερα, δε, πρέπει να απασχολήσει τους φορείς διαπαιδαγώγησης, οι οποίοι μπορούν και οφείλουν να αξιοποιήσουν αυτόν τον δίαυλο επικοινωνίας με τους νέους, αρχής γενομένης από την παιδική ηλικία, προκειμένου να δημιουργήσουν ώριμους πολίτες στην αυριανή ενήλικη ζωή τους.

    Βασική προϋπόθεση για την επιτυχή προετοιμασία των παιδιών αποτελεί η εκπαίδευση στα ΜΜΕ η οποία θα τα εφοδιάσει με τις ικανότητες και τις δεξιότητες της κατανόησης καταρχήν, και έπειτα της κριτικής ανάλυσης, της ερμηνείας και της παραγωγής περιεχομένου στα ΜΜΕ.

    Στην Ημερίδα θα καταθέσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους καθηγητές πανεπιστημίου, εκπρόσωποι εποπτικών αρχών, κινηματογραφιστές και ερευνητές των ΜΜΕ από την Ελλάδα, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Σουηδία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 October 2007 - 4:30:31 UTC