Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μ.Κλίντον.
  • [02] "Το ΠΑΣΟΚ είναι συμβόλαιο με την Ιστορία"
  • [03] Εγκαταλείπει τον αθλητισμό η Τζόουνς

  • [01] Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Μ.Κλίντον.

    Με τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο Μπίλ Κλίντον συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Ο κ.Κλίντον στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ακρόπολη.

    Χθές ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σκιαγράφησε την δική του πολιτική πρόταση για αντιμετώπιση των μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων του 21ου αιώνα σε ομιλία του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία παρέστησαν αρκετά μέλη της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και της πολιτικής ζωής.

    Μετά την ομιλία του ο κ. Κλίντον παρακάθησε σε δείπνο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου σε ξενοδοχείο της περιοχής Συντάγματος.

    Ο κ. Κλίντον, 61 χρονών σήμερα, εξήμιση χρόνια αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο, επικέντρωσε την ομιλία του στις συνεργασίες κορυφής που προωθεί μεταξύ μεγιστάνων ευεργετών, κυβερνήσεων και μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση σοβαρών παγκόσμιων προβλημάτων, όπως το AIDS και η παιδική θνησιμότητα στον Τρίτο Κόσμο.

    Επίσης αναφέρθηκε σε μερικά θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος καθώς ανέλυε μια από τις μεγάλες προκλήσεις του 21ου αιώνα , αυτή της «ταυτότητας» λαών, χωρών και εθνών. Ο κ. Κλίντον ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα, που περιέχουν στοιχεία της διαμάχης γύρω από την «ταυτότητα», μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, τις διαμάχες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, «όπου και εσείς εμπλακήκατε» όπως είπε, και προπαντός την Ισραηλο-Παλαιστινιακή διένεξη.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 τον βοήθησε να γίνει «καλύτερος πρόεδρος», λέγοντας ότι το «τραγικό» αυτό συμβάν ανάμεσα στα δύο μέρη, που όμως αντιμετωπίσθηκε στην αρχή από πολλούς στην διεθνή κοινότητα ως ασήμαντο, τον ώθησε σε μια πολύ πιο προσεκτική και προσωπική ενασχόληση με το όλο ζήτημα το κρίσιμο βράδυ των Ιμίων.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Capital Forum και το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

    Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό για θέματα ναυτιλίας

    Συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκη και το γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας κ.Ευθύμιο Μητρόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Ναυτιλίας να είναι Ελληνας, σημειώνοντας ότι είχαν με τον πρωθυπουργό μια εποικοδομητική συνάντηση για ζητήματα της διεθνούς ναυτιλίας.

    Ο κ. Βουλγαράκης τόνισε ότι συζητήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας στα ζητήματα αυτά, και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο κ. Μητρόπουλος και στις οποίες, όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, η Ελλάδα επιθυμεί να είναι αρωγός.

    Ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι πρόκειται για ζητήματα που σχετίζονται με τη διεθνή ναυτιλία, την ασφάλεια των πλοίων, την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο διεθνής οργανισμός.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες ο κ. Βουλγαράκης ανέφερε ότι χθες έγινε μια μεγάλη συντονιστική σύσκεψη στη Μυτιλήνη για τα ζητήματα αυτά και θα ακολουθήσει και άλλη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς. Το θέμα τόνισε, χρειάζεται πολλή προσοχή και το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη περίσκεψη.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    Δήλωση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης για το Ασφαλιστικό

    Η κυβέρνηση έχει δημοσιοποιήσει τους βασικούς άξονες για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, οι οποίοι μαζί με άλλους άξονες, που τυχόν θα προταθούν, θα αποτελέσουν αντικείμενο ενός ευρύτατου, ειλικρινούς και συστηματικού διαλόγου, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των υπουργών, Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Βασίλη Μαγγίνα.

    Όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση "το περίγραμμα των απόψεων του προέδρου της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κυρίου Νίκου Αναλυτή, το οποίο μας παρεδόθη και δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο, δεν αποτελεί παρά ένα από τα πολλά προς συνεκτίμηση στοιχεία για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού".

    [02] "Το ΠΑΣΟΚ είναι συμβόλαιο με την Ιστορία"

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι συμβόλαιο με την Ιστορία", τόνισε ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην έναρξη των εργασιών της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ασχολείται με την ανάλυση των αιτίων της εκλογικής ήττας. Τόνισε την ανάγκη "να ξαναβρούμε την ψυχή και την ταυτότητά μας" και επεσήμανε πως το Κίνημα θα μείνει ανεξάρτητο απο επιρροές εξωθεσμικών κέντρων και ότι δεν θα επιτρέψουμε καμμιά χειραγώγηση.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την συνεδρίαση ως δημιουργική αφετηρία ενός νικηφόρου μέλλοντος και τόνισε την ανάγκη να επιβεβαιωθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ ως προϋπόθεση της νίκης, ενώ έκανε κριτική και κυρίως αυτοκριτική για τα αίτια της εκλογικής ήττας την 16η Σεπτεμβρίου.

    Δεν θέλουμε, είπε, ένα ΠΑΣΟΚ καθεστωτικό απλά και μόνο για την εξουσία, αλλά ένα κίνημα αλλαγών που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και σημείωσε πως το Κίνημα εγκλωβίστηκε στον κυβερνητισμό. Και έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι το 2004 παρέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και αντί για ανατροπές, επέλεξε τις ισορροπίες

    [03] Εγκαταλείπει τον αθλητισμό η Τζόουνς

    Η τρις ολυμπιονίκης Μάριον Τζόουνς ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον αθλητισμό λίγο μετά την παραδοχή της σε δικαστήριο ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς ανακριτές για τη χρήση αναβολικών.

    "Λόγω των πράξεών μου αποχωρώ από το στίβο που αγάπησα τόσο πολύ", δήλωσε η Τζόουνς έξω από δικαστήριο, ενώ δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της.

    Η Τζόουνς, 31 ετών, δήλωσε ένοχη σε δύο κακουργήματα -- ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς ανακριτές για τη χρήση αναβολικών και ότι τους είπε ψέματα σε μία άλλη υπόθεση ελέγχου.

    Κέρδισε πέντε μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 October 2007 - 10:30:21 UTC