Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η πολιτική της κυβέρνησης
  • [02] ΣΥΝ: Παρατείνεται η λιτότητα στους μισθωτούς
  • [03] Κατάφερε να...φρακάρει σε μια καμινάδα

  • [01] ΚΚΕ: Αντιλαϊκή η πολιτική της κυβέρνησης

    Η παρουσίαση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2008 επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό ταξικό προσανατολισμό της αναπτυξιακής πολιτικής της κυβέρνησης, τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Η προβλεπόμενη σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων θα υλοποιηθεί με μεγαλύτερη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος με μέτρα που αφορούν στην φορολογία των καυσίμων, στο φόρο κατοχής ακινήτων και γενικότερα στη σημαντική αύξηση της έμμεσης φορολογίας που επιβαρύνει εξίσου άνισα εισοδήματα, αναφέρει το ΚΚΕ.

    Σημαντικό τμήμα εργαζομένων θα δεχτεί πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση με την αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών και τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

    Την ίδια στιγμή οι πραγματικές αυξήσεις μισθών είναι ανύπαρκτες, αν συνυπολογίσουμε την πορεία του επίσημου πληθωρισμού και το νέο κύμα ακρίβειας. Ωφελημένοι από την προβλεπόμενη αύξηση του ρυθμού καπιταλιστικής ανάπτυξης θα είναι και πάλι μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι, για τους οποίους δεν προβλέπεται καμία φορολογική επιβάρυνση.

    Οι εργαζόμενοι βλέπουν ότι και μετά την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία επιτήρησης η αντιλαϊκή επίθεση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά κλιμακώνεται. Οφείλουν να προετοιμάσουν αποφασιστικά τη συνολική αντεπίθεσή τους για την ανατροπή της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου». Να απαιτήσουν την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    Συνάντηση Α.Παπαρήγα με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας

    Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" τάχθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δήλωσή της μετά τη σημερινή συνάντησή της με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας.

    Η κα Παπαρήγα επανέλαβε ότι "είμαστε σταθεροί και αμετακίνητοι στη θέση ότι χρειάζεται απολύτως η ύπαρξη μιας κρατικής, μιας δημόσιας «Ολυμπιακής», που να καλύπτει εκατό τοις εκατό όλες τις ανάγκες των πτήσεων στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς να υπάρχει ιδιώτης ανταγωνιστής, όπως γίνεται σήμερα και, βεβαίως, με την συνεχή προσπάθεια να αναπτύσσονται και οι διεθνείς πτήσεις, σε όλες τις ηπείρους".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι υπάρχει μια επιλογή, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από την σημερινή, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς, της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης. Η «Ολυμπιακή», η οποία είναι τώρα κομματιασμένη, έχει χάσει την καθετοποίησή της, ενδεχομένως κινδυνεύει να μην υπάρξει, είτε πωληθεί σε ιδιώτη, είτε συρρικνωθεί ακόμα παραπέρα, τόνισε.

    Θεωρούμε ότι αυτό το ζήτημα, είπε η κα Παπαρήγα, πρέπει να ξεσηκώσει την αντίσταση και τη διεκδίκηση όλου του ελληνικού λαού γιατί οι συνέπειες θα είναι πάρα πολλές και στην ασφάλεια και στο κόστος και στην εξυπηρέτηση, όπως έχουν δείξει οι εξελίξεις σε όλες τις χώρες που έχουν προχωρήσει σε τέτοιες επιλογές,ενώ τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση το ΚΚΕ θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    [02] ΣΥΝ: Παρατείνεται η λιτότητα στους μισθωτούς

    Με το Προεδρείο της Ενωσης Τεχνικών Πολεμικού Ναυτικού θα συναντηθεί το μεσημέρι ο κ. Αλ. Αλαβάνος.

    «Η κυβέρνηση κατέθεσε έναν προϋπολογισμό μιας νέα ακόμα μεγαλύτερης φοροεπιδρομής, που θα επιβαρύνει τα πλατιά λαϊκά στρώματα με υπερ-αυξημένους άμεσους και κυρίως έμμεσους φόρους", τονίζει σε ανακοίνωσή του Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2008.

    Ο ελληνικός λαός, αφού πλήρωσε φέτος πάνω από 3,5 δις ευρώ περισσότερους φόρους, θα κληθεί να πληρώσει για το 2008 πρόσθετα φορολογικά βάρη, που θα προσεγγίσουν, αν δεν ξεπεράσουν, τα 6 δις β¬.

    Είναι εξωφρενικό, την ώρα που διευρύνεται το καθεστώς φορολογικής ασυλίας για τα υπερκέρδη και τις μεγάλες περιουσίες, να εφαρμόζεται πολιτική φορολογικής λεηλασίας για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

    Ταυτόχρονα, με τον προϋπολογισμό του 2008 παρατείνεται η λιτότητα στους μισθωτούς, ενώ καθηλώνονται ή και μειώνονται οι δαπάνες σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς.

    Αποτελεί τραγωδία για το μέλλον της χώρας το γεγονός ότι για άλλη μια χρονιά οι δαπάνες για την παιδεία θα είναι καθηλωμένες ή και μειωμένες ως ποσοστό του ΑΕΠ, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για αύξησή τους στο 5% του ΑΕΠ.

    Αποτελεί πλήγμα για την ανάπτυξη το γεγονός ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρόνο με το χρόνο μειώνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ και το 2008 θα φτάσει το πολύ στο 4,1% του ΑΕΠ, το μικρότερο εδώ και πολλά χρόνια.

    Ο προϋπολογισμός του 2008 μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ένας από τους πιο ταξικούς, φορομπηχτικούς και αντικοινωνικούς προϋπολογισμούς των τελευταίων χρόνων, υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.

    Δηλώσεις Αλαβάνου για την Ολυμπιακή

    Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε σήμερα, μετά τη συνάντησή του με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας, ότι "πρέπει να σταματήσει πια αυτή η πολιτική απαξίωσης και ουσιαστικά διάλυσης των Ολυμπιακών Αερογραμμών"και πρόσθεσε ότι "δεν νοείται η Ελλάδα να είναι από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που να μην έχουν έναν εθνικό αερομεταφορέα υψηλής ποιότητας".

    Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι χρειάζεται η "Ολυμπιακή" για λόγους σύνδεσης με την περιφέρεια αλλά και για λόγους σύνδεσης με τον απόδημο ελληνισμό και εκτίμησε ότι η εταιρεία έχει τεράστιες δυνατότητες λόγω του τουριστικού χαρακτήρα της ελληνικής αγοράς, αλλά και του ρόλου που παίζει γενικότερα η χώρα μας σε σύνδεση με άλλες χώρες. Και υποστήριξε τον δημόσιο χαρακτήρα της "Ολυμπιακής",ενώ τάχθηκε υπέρ αξιοπρεπών μισθών και διατήρηση των θέσεων των εργαζομένων.

    Ο πρόεδρος των πιλότων Γρ. Σινέκογλου δήλωσε ότι υπήρξε σε γενικές γραμμές μια ταύτιση απόψεων όσον αφορά στην ανάπτυξη της "Ολυμπιακής",μια ανάπτυξη η οποία σαν επακόλουθο θα έχει και την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων. Οτιδήποτε άλλο πέραν του αναπτυξιακού προγράμματος και των δυνατοτήτων που πραγματικά υπάρχουν στην "Ολυμπιακή" θα μας βρει αντίθετους και "οπωσδήποτε θα αντιδράσουμε δυναμικά πάνω σε αυτό",σημείωσε ό κ. Σινέκογλου.

    [03] Κατάφερε να...φρακάρει σε μια καμινάδα

    Ωρες ατέλειωτες έπινε στο Φεστιβάλ Μπύρας (Οκτόμπερφεστ) του Μονάχου και κατάφερε να φρακάρει σε μια καμινάδα όπου παρέμεινε για 12 ώρες...

    Ο 27χρονος Γερμανός προφανώς μεθυσμένος ήθελε να μπεί στο σπίτι φίλου του που εκείνη την ώρα έλειπε. Ανέβηκε στην ταράτσα και θεωρώντας πως έχει βρει χώρο ανάμεσα στο σπίτι του φίλου του και το διπλανό...έπεσε στην καμινάδα.

    Τις φωνές του άκουσε μετά 12 ώρες ένας ηλικιωμένος γείτονας και ειδοποίησε την αστυνομία. Ο νεαρός Γερμανός είχε πέσει με το κεφάλι από ύψος τριάντα μέτρων και οι αστυνομικοί χρειάστηκε να γκρεμίσουν την καμινάδα για να τον ελευθερώσουν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 2 October 2007 - 6:30:28 UTC