Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή για το νομοθετικό έργο

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή για το νομοθετικό έργο

    Συνεδριάζει αύριο η Κυβερνητική Επιτροπή με θέμα τις προτεραιότητες του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, ενώ την Τετάρτη θα συνέλθει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Στη συνεδρίαση της ΚΟ θα γίνει η εκλογή νέου γενικού γραμματέα και των πέντε αναπληρωτών.

    Συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Απασχόλησης Β.Μαγγίνα, είχε ο πρωθυπουργός το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα, στις 10.00 το πρωί, ο Γ. Αλογοσκούφης επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2008 και στη συνέχεια το παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου.

    "Είμαι αποφασισμένος να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη των Ελλήνων" τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης στην επανεκλεγείσα κυβέρνηση της ΝΔ «για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος». Κλείνοντας με την ομιλία του, την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας διακυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής είπε ότι οι αλλαγές αυτές «δεν αποτελούν απλή επιλογή, αλλά ζωτική ανάγκη που εκφράζει όλη την κοινωνία».

    Όπως σημείωσε ο κ. Καραμανλής, «όλοι οι Έλληνες, ό,τι κι αν ψηφίζουμε, θέλουμε την Ελλάδα να τολμά, να αλλάζει, να προοδεύει. Να επιλέγει συνειδητά την πρόοδο, έναντι της συντήρησης. Θέλουμε την Ελλάδα με ισχυρή Οικονομία. Με σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος».

    «Όλοι οι Έλληνες», πρόσθεσε, «θέλουμε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης. Κοινωνία που γίνεται πιο δίκαιη. Αυτό είναι το κοινό όραμα των Ελλήνων. Αυτός είναι ο στόχος της πολιτικής μας. Αυτός είναι ο δρόμος που έχω επιλέξει. Ο δρόμος για μια δυναμική και περήφανη Πατρίδα» σημείωσε ο κ. Καραμανλής.

    Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε ότι αντιλαμβάνεται «πολύ καλά τη σκοπιμότητα ορισμένων εξάρσεων. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν ότι είχαν κυβερνητικές ευθύνες. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να διαφύγουν από το κυβερνητικό παρελθόν τους και εκείνο της παράταξής τους».

    Αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο είπε ότι γίνεται, τώρα, που ο νόμος δοκιμάστηκε στην πράξη: «Γίνεται στο ξεκίνημα της τετραετίας, ώστε, από την πρώτη στιγμή, να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό τοπίο. Χωρίς αιφνιδιασμούς. Γίνεται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται και η απαιτούμενη αναλογικότητα στην εκπροσώπηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και η αναγκαία κυβερνητική σταθερότητα. Μια σταθερότητα που υπηρετεί τις ανάγκες του Τόπου, που μας επιτρέπει, ως Έθνος, να αντιμετωπίζουμε δύσκολες προκλήσεις».

    Σχετικά με την Αναθεώρηση του Συντάγματος είπε ότι ακούστηκαν προφάσεις φυγής από την ευθύνη που αναλογεί σε όλους μας «και μάλιστα, από εκείνους που είχαν καταθέσει ταυτόσημες προτάσεις για μείζονος σημασίας ρυθμίσεις. Εμείς θα προχωρήσουμε και ο καθένας ας αναλάβει τις δικές του ευθύνες. Δεν στέκει, όμως, καμιά δικαιολογία όταν θυσιάζεται μια μείζονος σημασίας θεσμική διαδικασία στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων. Και μάλιστα εσωκομματικών σκοπιμοτήτων. Οι πολίτες δεν είναι αφελείς. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει. Αντιλαμβάνονται και γιατί συμβαίνει» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε επίσης ότι δεν πρόκειται να συμπράξει σε απόπειρες, που στόχο έχουν την πόλωση και την οξύτητα: «Για μας ο διάλογος δεν είναι πρόφαση. Είναι συμμετοχή στην προώθηση λύσεων. Αυτή είναι, σήμερα, η πρόκληση για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Και στην πρόκληση αυτή είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω κάθε προσπάθεια. Είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει η Πατρίδα μας μπροστά».

    Στη νέα εποχή, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, κερδισμένοι είναι όσοι τολμούν να βγαίνουν μπροστά: «Κανένας δεν μπορεί να βαφτίζει «πρόοδο» τη στείρα άρνηση, σε κάθε αλλαγή, σε κάθε μεταρρύθμιση. Το «όχι» σε κάθε αλλαγή που προωθείται, δεν αποτελεί «προοδευτική» επιλογή, αλλά έκφραση βαρύτατου συντηρητισμού» υποστήριξε ο κ. Καραμανλής.

    Εξάλλου, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είπε βασίζεται στις πανίσχυρες έννοιες της ειρήνης, της σταθερότητας, της διεθνούς συνεργασίας και ότι οι θέσεις μας στα εθνικά θέματα είναι σε όλους γνωστές: «Και οι θέσεις αυτές είναι αταλάντευτες. Δεν εγκαταλείπονται και δεν παραβιάζονται».

    Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από το Σώμα, με 152 υπέρ και 148 κατά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 October 2007 - 18:30:22 UTC