Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
  • [02] «Κατάργηση αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων»

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

    Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει αύριο, ημέρα της ορκωμοσίας των βουλευτών, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

    Στο μεταξύ, από τη βάση ξεκινά το ΠΑΣΟΚ την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Νίκος Αθανασάκης έστειλε εγκύκλιο στις οργανώσεις του Κινήματος με την οποία ζητεί να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, εφιστώντας την προσοχή των μελών και στελεχών στο ότι οι διαδικασίες «δεν πρέπει να παραμείνουν εσωστρεφείς».

    Ο κ. Αθανασάκης ζητεί να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες, σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο, ώστε οι Περιφερειακές Επιτροπές να αποστείλουν την αποτίμησή τους στην Επιτροπή Αποτίμησης μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου στις 6 και 7 Οκτωβρίου.

    Στην εγκύκλιό του ο κ. Αθανασάκης αναφέρει επίσης ότι στις εκλογές «παρά τις σημαντικές απώλειες της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε, επίσης, μεγάλες απώλειες, αφού δεν κατορθώσαμε να ενσωματώσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις που απέρριψαν τις κυβερνητικές πολιτικές». Και προσθέτει ότι «είχαμε μια οδυνηρή ήττα και πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα γι αυτήν».

    Δηλώσεις Γ. Ραγκούση

    "Η κυβέρνηση λειτουργεί με γνώμονα το πολιτικό κόστος και όχι τις ευθύνες της απέναντι στην νέα γενιά και το μέλλον του τόπου", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού.

    Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι "η διαδικασία που ανοίγει με άτακτο τρόπο και με όχημα τον επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών, την οποία συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση, έχει προαποφασισμένο αποτέλεσμα. Επιδίωξη, να ακυρωθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης και να συγκαλυφθεί η μέχρι σήμερα απαράδεκτη διαχείριση των Ταμείων, τόσο με το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, όσο και με την εκτίναξη της εισφοροδιαφυγής".

    [02] «Κατάργηση αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων»

    "Καμία αναμονή, καμία αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι. Τα νέα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα είναι ήδη προαποφασισμένα", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με την οποία σχολιάζει πληροφορίες σχετικά με ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

    Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η κατεύθυνση της ΕΕ, που και η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί, σημαίνει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με πολλούς τρόπους και με δήθεν κίνητρα, μείωση των συντάξεων, αύξηση των εισφορών, πλήρη καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των νέων εργαζομένων. Και μόνο η εφαρμογή του νόμου 3239/2002 του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει εξέλιξη της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους "ανεξαρτήτως κλάδου και ηλικίας, να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" και της πλουτοκρατίας, την ταξική συναίνεση και τον προσχηματικό "κοινωνικό διάλογο". Χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουν ενιαίο αγώνα στη γραμμή της αντεπίθεσης, διεκδικώντας:

    Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το 1992 ως σήμερα. Σύνταξη στις γυναίκες στα 55, στα 60 για τους άνδρες, μια 5ετία λιγότερη για τα βαριά και ανθυγιεινά. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης, κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4050 μέρες εργασίας. Σύνταξη στο 80% του μισθού, 1.120 ευρώ η κατώτερη για τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων. Επιστροφή των κλεμμένων και χρωστούμενων, κατάργηση του τζόγου".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 September 2007 - 16:30:30 UTC