Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: "Σημαντική ενίσχυση όλης της Αριστεράς"

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: "Σημαντική ενίσχυση όλης της Αριστεράς"

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή της δεσμεύεται απέναντι στους ψηφοφόρους του ότι "θα σταθεί κοντά τους στους αγώνες που έρχονται, θα συνεχίσει να παλεύει μαζί τους για την καθημερινή ανατροπή του νεοφιλελεύθερου πολιτικού και κοινωνικού σχεδίου, για την ήττα των αστικών κομμάτων εξουσίας, την αποδοκιμασία της δικομματικής νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, για την ενότητα του εργατικού κινήματος και την ανάπτυξη των κοινωνικών κινημάτων και την προστασία και διεύρυνση του Δημόσιου Χώρου των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών, των πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών".

    Εκτίμηση της ΠΓ είναι ότι «η ΝΔ είχε μείωση της δύναμής της σε ψήφους και σε ποσοστά και πλήρωσε, σε ένα βαθμό, το κόστος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της".

    Παρβόλα αυτά,προσθέτει,"διαθέτει, δυστυχώς, μια κοινοβουλευτική αυτοδυναμία έστω και ισχνή" και προβλέπει ότι "η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι ακόμη σκληρότερη απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι "τώρα, από καλύτερες θέσεις, μέσα σε ένα τοπίο κρίσης του δικομματισμού και ογκούμενης αμφισβήτησης του νεοφιλελεύθερου πλαισίου, μπορούμε να δυναμώσουμε τους αγώνες και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική".

    Στην αναφορά του για το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "δεν πρέπει να επιτρέψουμε η είσοδος στη Βουλή του ακροδεξιού, λαϊκιστικού και ξενοφοβικού ΛΑΟΣ,να μολύνει με τις αντιδραστικές, σωβινιστικές και ρατσιστικές ιδέες του,την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου".

    Στην εκτίμηση που κάνει για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι το κόμμα αυτό "υπέστη μια βαριά ήττα, ακριβώς γιατί δεν κατάφερε έστω και προσχηματικά να διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική της κυβέρνησης.Πλήρωσε την ταύτιση του με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη λιτότητα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κατάργηση του δημοσίου πανεπιστημίου,(την υποταγή της έρευνας στα ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια ),τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής ασφάλισης".

    Η ΠΓ προβλέπει ότι "σήμερα,ο χώρος της σοσιαλδημοκρατίας έχει εισέλθει σε μια φάση οξείας κρίσης και ρευστότητας και σε συγκρούσεις χωρίς αρχές. Ένα μεγάλο μέρος των οπαδών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δυσανασχετούν και αντιδρούν για την ανικανότητα του φορέα τους να αντισταθεί στη νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική πολιτική, ενώ τα πιο πρωτοπόρα και οργανωμένα τμήματά του αναζητούν να συναντηθούν με τις δυνάμεις της Αριστεράς, όχι μόνο στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, αλλά και στο πολιτικό επίπεδο".

    Αναφερόμενη στην εικόνα που εμφανίζει η Αριστερά μετά τις εκλογές, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "υπάρχουν σήμερα αυξημένες δυνατότητες έκφρασης", ωστόσο, τονίζει ότι "πρέπει αυτή η δυνατότητα να μην απαξιωθεί στο όνομα ενός ενδοαριστερού ανταγωνισμού που εκ των πραγμάτων ενισχύει τον κοινωνικό αντίπαλο, το κεφάλαιο".

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη λύπη του γιατί "δυστυχώς η ηγεσία του ΚΚΕ πυροδοτεί ένα τέτοιο εμφύλιο και υπονομεύει τις προσπάθειες για συμπαράταξη όλης της Αριστεράς στα κινήματα, στην κοινωνία, αλλά και στην πολιτική".

    Μέσα στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ "θα δουλέψουν για ένα πρόγραμμα πάλης και ανάπτυξης των κοινωνικών κινητοποιήσεων και συγκρούσεων, με ένα πολιτικό πρόγραμμα που θα ανακεφαλαιώνει και θα συνοψίζει στο πολιτικό επίπεδο τους υπαρκτούς σημερινούς και αυριανούς αγώνες".

    Η ΠΓ αποφάσισε την πραγματοποίηση εντός του 2007 Πανελλαδικής συνάντησης των δυνάμεων που συγκροτούν τον ΣΥΡΙΖΑ για τον προγραμματισμό της πολιτικής παρέμβασής τους αλλά και σε μόνιμη λειτουργία επιτροπών, ανά τόπους και χώρους εργασίας, όπου "θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι και όλες που μας στήριξαν και επιλέγουν να δουλέψουν μαζί μας".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 20 September 2007 - 16:30:23 UTC