Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Αλαβάνος: Δημόσια και δωρεάν παιδεία
  • [02] Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς

  • [01] Α. Αλαβάνος: Δημόσια και δωρεάν παιδεία

    Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το βράδυ στην πλατεία Κοτζιά. Ομιλητής θα είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού Αλ. Αλαβάνος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μανώλης Γλέζος.

    Την ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία επανέλαβε χθες, μετά τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Αλαβάνος, προτείνοντας ταυτόχρονα τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

    Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει δημόσια και δωρεάν παιδεία ενώ τόνισε ότι είναι ανάγκη να καταργηθεί το συντομότερο δυνατό το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, γιατί όπως είπε, "με τα στοιχεία μάλιστα που δόθηκαν πρόσφατα μέσα από μια διευρωπαϊκή έρευνα που έγινε, επειδή αρχίζουν τα σχολεία, έχουμε 200.000 παιδιά από 12 μέχρι 18 ετών τα οποία ζουν με άγχος, κατάθλιψη ή άλλα ψυχολογικά προβλήματα".

    Ελεύθερη λοιπόν πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως γίνεται στην Αυστρία, στη Γερμανία σε μεγάλο βαθμό, στις σκανδιναβικές και σε άλλες χώρες , που θα δώσει και ουσία στο Λύκειο.

    Για τους δασκάλους και τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι έχει μεγάλη σημασία η στήριξη του μεγάλου έργου τους και παράλληλα, να αναβαθμιστούν ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά.

    [02] Πρεμιέρα της νέας σχολικής χρονιάς

    Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα για τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων και ΤΕΕ. Την άλλη Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξουν τα σχολεία στο νομό Ηλείας.

    Υστερα από έγκριση που δόθηκε από το ΣτΕ, σήμερα θα διορισθούν οι ωρομίσθιοι για τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Α.Καραμάνο.

    Ο κ. Καραμάνος ανέφερε, επίσης, πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, επισημαίνοντας ότι όλα τα βιβλία του δημοτικού, πλην του βιβλίου της ιστορίας, το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία εκτύπωσης, είναι στα σχολεία.

    Για τα βιβλία του Γυμνασίου και του Λυκείου, είπε ότι θα υπάρξει καθυστέρηση, στην αποστολή του 15% εξ αυτών, και δεσμεύτηκε ότι θα καλυφθούν άμεσα τα όποια κενά παρουσιαστούν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

    Το νέο σχολικό έτος ξεκινά με τεράστια προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    «Η ανεύθυνη προσφυγή στις κάλπες, που ανακοινώθηκε στα μέσα του Αυγούστου, προκάλεσε πρωτοφανή προβλήματα στο εκπαιδευτικό σύστημα. Όλες οι διαδικασίες προετοιμασίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων έχουν παγώσει. Τα κενά είναι τεράστια. Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών κάνουν λόγο για 15.000 κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών", αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 September 2007 - 6:30:21 UTC