Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήττα της ΑΕΚ στη Σεβίλη

  • [01] Ήττα της ΑΕΚ στη Σεβίλη

    Ελάχιστες είναι πλέον οι ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 2-0 στη Σεβίλη από την κάτοχο του κυπέλλου UEFA και πλέον θα κυνηγήσει το «θαύμα» στη ρεβάνς της 28ης Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν ο Λουϊς Φαμπιάνο στο 47΄ και ο Φρεντερίκ Κανουτέ στο 68΄, ενώ η Ενωση είχε δοκάρι στο 83΄ με τον Ζούλιο Σέζαρ.

    Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ κατάφερε να μπλοκάρει την ανάπτυξη της Σεβίλης, με τους Ζήκο, Ενσαλίβα να δουλεύουν ακατάπαυστα στον ανασταλτικό τομέα και τους Δέλλα, Ζεράλντο να «καθαρίζουν» στο ψηλό παιχνίδι. Βέβαια, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες. Στο 9΄ από παράλληλη μπαλιά του Χεσούς Νάβας, ο Μαρέσκα σούταρε από το ύψος της περιοχής και ο Μορέτο απέκρουσε, στο 26΄ κεφαλιά του Λουϊς Φαμπιάνο από τη μικρή περιοχή έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 38΄ έχασαν την πιο κλασική ευκαιρία τους, όταν ο νεαρός Κάπελ βρέθηκε εντελώς μόνος, σούταρε πάνω στον Μορέτο και στη συνέχεια, σε απόσταση 2-3 μέτρων από το τέρμα, έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

    Γενικότερα, όμως, η Ενωση δεν επέτρεψε σε καμία περίπτωση στη Σεβίλη -σαφώς «σφιγμένη» από την προετοιμασία- να θυμίσει την ομάδα «φόβητρο» της τελευταίας διετίας. Οι Ισπανοί δεν είχαν γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, δεν είχαν αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους και όλα κύλησαν όπως τα είχε σχεδιάσει ο Σέρα Φερέρ στο πρώτο 45λεπτο.

    Τα προβλήματα της Σεβίλης, άλλωστε, φάνηκαν και από την κίνηση του Χουάντε Ράμος να πραγματοποιήσει δύο αλλαγές στην επανέναρξη του αγώνα. Ωστόσο, δεν έπαιξαν ρόλο οι αλλαγές στο γεγονός ότι η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωση δύο λεπτών στο β΄ ημίχρονο. Ο Χεσους Νάβας σέντραρε συρτά από δεξιά, η μπάλα έφυγε απ΄όλους και το μόνο που είχε να κάνει ο Λουϊς Φαμπιάνο ήταν να τη «σπρώξει» στα δίχτυα ακριβώς στο 47΄.

    Στο 62΄ ο Φερέρ άλλαξε όλο το σύστημα της ΑΕΚ τοποθετώντας τον Καφέ στη θέση του Ράμος και χρησιμοποιώντας τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Δέλλα, Ζεράλντο, Αρουαμπαρένα). Στο ίδιο χρονικό σημείο, η Σεβίλη έχασε μεγάλη ευκαιρία, με κεφαλιά του αμαρκάριστου Λουϊς Φαμπιάνο που έφυγε άουτ. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 67΄, ο Ριβάλντο αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Κονέ. Αμέσως μετά, στο 68΄ η Σεβίλη διπλασίασε τα τέρματά της σε μια φάση που ξεκίνησε από κόρνερ της... ΑΕΚ! Ο Χίνκελ έβγαλε στον (μακράν κορυφαίο της αναμέτρησης) Χεσους Νάβας, ο οποίος πήρε την μπάλα πριν το κέντρο του γηπέδου και περνώντας σαν σταματημένους τους «κιτρινόμαυρους» έφτασε μέχρι την περιοχή, πέρασε την ασίστ στον Φρεντερίκ Κανουτέ κι αυτός πλάσαρε τον Μορέτο για να «γράψει» το 2-0.

    Παρότι η ΑΕΚ του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πολύ χειρότερη από αυτήν του πρώτου, θα μπορούσε να διατηρήσει ολοζώντανες τις ελπίδες της για πρόκριση, αν ήταν πιο τυχερή στη φάση του 83ου λεπτού. Ο Ζούλιο Σέζαρ κατάφερε με σουτ έξω από την περιοχή να αιφνιδιάσει τον Πάλοπ, όμως η μπάλα προσέκρουσε στη συμβολή των δοκαριών κι οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο. Τώρα, μετά το 2-0 οι ελπίδες για ανατροπή είναι ελάχιστες.

    Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

    Κίτρινες: Μαρέσκα - Αρουαμπαρένα

    ΣΕΒΙΛΗ (Χουάντε Ράμος): Πάλοπ, Φάζιο, Χίνκελ, Μπουλαρούζ (46΄ Κεϊτά), Ντραγκουτίνοβιτς, Πόουλσεν, Ντιέγκο Κάπελ, Χέσους Νάβας, Μαρέσκα (46΄ Ρενάτο), Κανουτέ, Λουίς Φαμπιάνο (71΄ Μαρτί)

    ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Μορέτο, Δέλλας, Ζεράλντο Άλβες, Ράμος (62΄ Καφές), Αρουαμπαρένα, Ζήκος (90+΄ Τόζερ), Ενσαλίβα, Μαντούκα, Ζούλιο Σέζαρ, Λυμπερόπουλος, Ριβάλντο (67΄ Κονέ)


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 August 2007 - 22:30:21 UTC