Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Υγιής λύση οι εκλογές"
  • [02] Α.Παπαρήγα: "Καταψήφιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ"

  • [01] "Υγιής λύση οι εκλογές"

    "Επιμένουμε ότι η υγιής λύση είναι οι εκλογές και όσο γρηγορότερα γίνουν τόσο καλύτερα για την χώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου,μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συνεργασία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με το Γραμματέα Νίκο Αθανασάκη.

    Ο κ. Ευθυμίου πρόσθεσε πως "όλοι οι Έλληνες νιώθουν ότι έχουμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που βρίσκονται σε θέση αδυναμίας, σε καθεστώς πανικού και προφανώς σε μια εκ νέου απόπειρα συγκάλυψης των έργων και των ημερών. Είναι φανερό ότι, όπως έχουμε προβλέψει, κάτω από την πίεση του λαού, κάτω από την πίεση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής θα αναγκαστεί να ορίσει, αργά ή γρήγορα, την ημερομηνία της ήττας του».

    Ο κ. Ευθυμίου ερωτηθείς σχετικά δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για την ημερομηνία εκλογών, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν έχει κανένα απολύτως νόημα ποιά ημερομηνία θα διαλέξει ο κ. Καραμανλής, γιατί αυτή είναι ημερομηνία αποφάσεων του λαού, στις κατευθύνσεις που ο ίδιος ο λαός έχει, ήδη, επιλέξει».

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις για τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι "δεν έχει νόημα να ασχολείται κανείς με τον κ. Μητσοτάκη, όταν έχουμε το μεγάλο κατόρθωμα του κ. Καραμανλή να έχει ξεπεράσει τον κ. Μητσοτάκη. Τα τρισήμισυ χρόνια του κ. Καραμανλή αποδείχθηκαν πολύ χειρότερα και από εκείνα του κ. Μητσοτάκη. Άρα ο λαός προτιμά να ασχολείται με τα νέα φαινόμενα που αντιμετωπίζει, παρά με τα παλαιότερα φαντάσματα που, ήδη, τα έχει εξορκίσει».

    Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην Κρήτη είχε δήλώσει, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "δεν κάνει για αρχηγός".

    Δ. Ρέππας: "Πιθανόν εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου"

    "Στις 16 Σεπτεμβρίου πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές" δήλωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση της Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος.

    Ο κ.Ρέππας μίλησε για "κατάσταση αποσύνθεσης και διάλυσης, με ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού", προσθέτοντας ότι για το ΠΑΣΟΚ οι εκλογές είναι καλοδεχούμενες και τις χαρακτήρισε ως "πρώτης τάξεως ευκαιρία για να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατό ο ελληνικός λαός από μια κακή κυβέρνηση".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ακρόαση του Προέδρου της Αρχής για την καταπολέμηση του "βρώμικου χρήματος" Γ. Ζορμπά από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, ο Δημήτρης Ρέππας επέκρινε την κυβέρνηση για "νόθευση της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών" και "παρεμπόδιση των διαδικασιών της Βουλής που οδηγούν στην διαφάνεια" και τόνισε ότι ο κ. Γ. Ζορμπάς πρέπει να προσέλθει στην Επιτροπή.

    Ο Δ. Ρέππας ανέφερε ότι "ένας από τους λόγους που επισπεύεται η προσφυγή στις κάλπες μπορεί να είναι η αποφυγή μιας τέτοιας συνεδρίασης" και παράλληλα ετάχθη υπέρ της δημοσιοποίησης του πορίσματος Ζορμπά. Είναι, είπε, δικαίωμα κάθε πολίτη να γνωρίζει το περιεχόμενο αυτής της έρευνας, που αφορά "μια μόνο πτυχή, ενός μόνο ομολόγου, προκειμένου να σταθμίσει, μεταξύ άλλων, την ψήφο του και με αυτόν τον παράγοντα στις εκλογές".

    Σε ό,τι αφορά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι αυτές έχουν "μηδενικό αντίκρυσμα αλήθειας", προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να έλθουν στην Βουλή και να ψηφιστούν κάποια νομοσχέδια που περιλαμβάνουν και μέτρα παροχών, καθώς η συζήτηση ενός νομοσχεδίου στην Βουλή προβλέπει συγκεκριμενοποίηση της κοστολόγησης και των ουσιαστικών μέτρων που αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ η κυβέρνηση θέλει να γίνεται γενική συζήτηση και να δημιουργείται η εντύπωση ότι η πολιτική παροχών αφορά πολύ περισσότερους και είναι πιό γενναιόδωρη, από αυτό που θα αποτυπωθεί αν γίνει συζήτηση στην Βουλή.

    Ο Δημήτρης Ρέππας ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υποκλέψει και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού και ζητεί και πάλι λευκή επιταγή, αλλά είπε ότι αυτήν την φορά ο ελληνικός λαός, σοφότερος, δεν θα της την προσφέρει.

    [02] Α.Παπαρήγα: "Καταψήφιση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ"

    Την καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την υπερψήφιση του ΚΚΕ, ζητεί από τους πολίτες η Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωσή της που δημοσιεύεται στον αυριανό "Ριζοσπάστη".

    "Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να έχουν αμφιβολία ότι είτε η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ αναδειχτεί στην κυβέρνηση, αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια νέα ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους: στο Ασφαλιστικό, στο εισόδημα, στα εργασιακά, στην Παιδεία, στην Υγεία", αναφέρει Αλέκα Παπαρήγα και σημειώνει πως "ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ψήφισε 11 από τα 13 νομοσχέδια που πέρασαν στα θερινά τμήματα της Βουλής, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν μέτρα ενίσχυσης του κεφαλαίου".

    Ως εκ τούτο, σημειώνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ οι πολίτες "δεν πρέπει να έχουν τον παραμικρό δισταγμό να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Καμία προσμονή: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Ας αλλάξουν επιλογή οι εργαζόμενοι".

    Στη δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα σημειώνει επίσης ότι "η εκλογολογία και οι προεκλογικές εξαγγελίες -παροχές πτωχοκομείου- τα «σκληρά ροκ», οι οξυμένοι μα ανούσιοι δικομματικοί καυγάδες, είναι στην ημερήσια διάταξη. Οι εργαζόμενοι, τα μικρομεσαία λαϊκά στρώματα, πρέπει να μείνουν παγερά αδιάφοροι σε όλα αυτά που βλέπουν και σε όσα θα ακολουθήσουν. Μπροστά στις εκλογές, οφείλουν και πρέπει να αξιοποιήσουν τη συσσωρευμένη εμπειρία των τελευταίων 20 χρόνων".

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ακόμη ότι "η αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αφορά αποκλειστικά και μόνο το ποιος θα καταλάβει την κυβερνητική εξουσία και όχι το ποια πολιτική θα ακολουθήσουν. Αυτή είναι δεδομένη. Γιατί και τα δύο κόμματα έχουν αποδεδειγμένα την ίδια στρατηγική κατεύθυνση, τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της ΕΕ που μαζί έχουν διαμορφώσει και αποσκοπεί στην προώθηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου".

    Στη δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα τονίζει:

    "Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι αυτό που φοβίζει την πλουτοκρατία και τα κόμματά της, γιατί γνωρίζουν καλά ότι το ΚΚΕ εκφράζει τη λαϊκή ανυπακοή και σηματοδοτεί τη λαϊκή αντεπίθεση. Γνωρίζουν ότι ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό κίνημα μπορούν να βάλλουν εμπόδια στα σχέδιά τους. Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι και το ξέρουν. Εκφράζει και μάχεται για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες των εργαζομένων. Έχει πολιτική συμμαχιών και πρόταση διεξόδου που αναδεικνύει το λαό σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Το ΚΚΕ εμπιστεύεται τη λαϊκή δύναμη, το λαϊκό δίκιο και προοπτική. Τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, όλοι οι ριζοσπάστες και προοδευτικοί άνθρωποι, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη των εκλογών με πείσμα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Για να είναι μια άλλη μέρα η επόμενη των εκλογών».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 14 August 2007 - 14:30:14 UTC