Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ.Αλαβάνος:Ολοκαύτωμα στην Αιγιάλεια

  • [01] Αλ.Αλαβάνος:Ολοκαύτωμα στην Αιγιάλεια

    "Βρισκόμαστε μπροστά σ΄ένα ολοκαύτωμα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Α.Αλαβάνος, συνοψίζοντας τις εντυπώσεις του από την περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα σε περιοχές του νομού Αχαΐας που επλήγησαν από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

    Ο κ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τους κκ Μ.Γλέζο και Μ.Παπαγιαννάκη επισκέφθηκε τα χωριά Μελίσσια και Μαυρικι και συνομίλησε με τους δημάρχους Αιγίου, Διακοφτού, Ακράτας, Συμπολιτείας και φορείς της περιοχής στο Δημαρχείο Αιγίου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε στις δηλώσεις του ότι ολοι πρέπει να καταλάβουν τις δύο ιδιαιτερότητες της καταστροφής στην περιοχή. Η πρώτη είναι ότι σχεδόν η μισή καμένη Ελλάδα φέτος βρίσκεται στην Αιγιάλεια. Η δεύτερη είναι ότι, μαζί με τα δάση, κάηκε και όλη η οικονομία αυτού του τόπου. Κι αυτό, σημείωσε ο κ. Αλαβάνος "πρέπει να το αντιληφθούν όλοι και πρώτη απ΄όλους η κυβέρνηση η οποία, φοβάμαι, ότι δεν έχει καταλάβει πολλά πράγματα. Έχουν περάσει 15 μέρες και ακόμη δεν έχει κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή, δεν έχουν μπει οι υπογραφές όλων των υπουργών".

    Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι οι αποζημιώσεις πρέπει να δοθούν άμεσα, χωρίς καθυστέρηση και να καλύπτουν και τα καμένα σπίτια και τις οικοσκευές και τις καταστροφές στην αγροτική οικονομία. Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι "πρέπει να υπάρξει μία παρέμβαση σε βάθος χρόνου προκειμένου να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και να μην φύγουν οι άνθρωποι". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ακόμη ότι "δεν πρέπει να παραδοθούν στις τράπεζες αυτοί οι πολίτες και οι οικογένειές τους, μέσα από τους μηχανισμούς των δανείων", ενώ ζήτησε να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, προκειμένου να μην έχουμε ένα νέο κύκλο πια καταστροφών.

    Κληθείς να σχολιάσει τις παροχές που εξαγγέλλει η κυβέρνηση ο κ.Αλαβάνος δήλωσε: "Εδώ δεν είδα καμία παροχολογία. Μάλλον είδα λόγια, αλλά δεν είδα παροχές. Και οι άνθρωποι δεν έχουν εισπράξει όσα άμεσα, κατεπείγοντα απαιτούνταν, με συνέπεια να αρχίζουν να κινητοποιούνται κάποιοι δήμοι αυτόνομα. Επομένως, θάλεγα, ότι εδώ δοκιμάζεται και η πολιτική της κυβέρνησης και η παροχολογία είναι εξίσου καμένη όπως και τα δάση".

    Ο κ.Μ.Γλέζος σε δήλωσή του είπε: «Εδώ μπορούμε να πούμε το στίχο του ποιητή «Όπου πάω, με πληγώνει η Ελλάδα». Είναι τεράστια η πληγή που άνοιξε και πρέπει να κλείσει το γρηγορότερο. Και δεν κλείνει η πληγή με ασπιρίνες. Θέλει άμεσες, δραστικές επεμβάσεις σε βάθος χρόνου και στο βάθος του προβλήματος".

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στο Νομό Αχαίας ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος όπου κριθεί τελικά ότι χρειάζεται να πάει. "Πάντως θα πάω σε μια άγονη περιοχή, εκλογικά", επισήμανε.

    Ο κ. Μ.Παπαγιαννάκης υπεύθυνος του ΣΥΝ σε θέματα περιβάλλοντος, δήλωσε ότι "όλη αυτή η κινητοποίηση που κάνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν είναι μόνο για να παρηγορήσει τους κατοίκους, που χρειάζεται κι αυτό, αλλά για να θυμίσει ότι ίσως είναι μία, τραγική βέβαια, αλλά καλή ευκαιρία να ξαναδούμε όλο το πρόγραμμα της περιφερειακής ανάπτυξης. Διότι δεν είναι απλώς και μόνο να αποζημιωθούν οι άνθρωποι. Επειδή όλο και κάτι καινούργιο εμφανίζεται, πότε παγετοί, πότε πυρκαγιές, μεθαύριο ίσως πλημμύρες, πρέπει κάποιος να σκεφτεί κάποια προγράμματα σύγχρονης ανάπτυξης της περιοχής.

    Υπάρχουν κονδύλια, υπάρχουν προγράμματα, υπάρχουν σχέδια. Και δεν πρέπει να ξεχαστούν κάτω από τις δραματικές συνέπειες που είχε η πυρκαγιά", τόνισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 August 2007 - 16:30:16 UTC