Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης
  • [02] Συνεδριάζει η γραμματεία εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Σύσκεψη για φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Δημήτρη Σιούφα έχει από τις 10.30 το πρωί,στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής.

    Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για τη δημιουργία Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής ενέκρινε χθές η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την μεταρρύθμιση της κοινωνικής πολιτικής.

    Η ίδρυση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής θα χρηματοδοτεί προγράμματα για την εισοδηματική ενίσχυση των συμπολιτών μας, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης και τόνισε ότι στοχεύει στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας του κοινωνικού κράτους.

    Σε ερώτηση για το αν το μέτρο αυτό συνιστά προεκλογική παροχή, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει την δημοσιονομική προσαρμογή και έχει εμπεδώσει την δημοσιονομική πειθαρχία. Πρόσθεσε δε ότι παραμένει δεσμευμένη στην δημοσιονομική πειθαρχία, μέχρις ότου πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέχρι το 2010.

    Αυτό, όμως, υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

    Σε ερώτηση σχετική με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παροχών, ο Υπουργός ανέφερε ότι παροχές έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που βρίσκονταν σε κατάσταση αδυναμίας.

    Εξ άλλου, σημαντική κατάκτηση για το κοινωνικό κράτος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος υπογράμμισε ότι με τη σημερινή απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβερνητικής επιτροπής υλοποιείται μία προγραμματική δέσμευση για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

    Από την πλευρά του ο Υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας επεσήμανε την εξαιρετική σημασία της απόφασης της κυβερνητικής επιτροπής για την ίδρυση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

    Μέχρι σήμερα, ανέφερε ο κ. Μαγγίνας,εκταμιεύονταν σημαντικοί πόροι που δεν είχαν ανάλογη αποτελεσματικότητα. Τώρα, είπε, οι πόροι θα αφορούν στοχευμένες δράσεις και θα υπάρξει αρμονία ανάμεσα στους πόρους και στην αποτελεσματικότητά τους.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι τίποτε από ό,τι αποφασίζεται δεν αποτελεί προεκλογική παροχή, αλλά συνιστά υλοποίηση προγραμματικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

    Σε ερώτηση για το χρόνο των εκλογών, ο Βασίλης Μαγγίνας απάντησε ότι ισχύουν για το θέμα όσα έχει πει ο πρωθυπουργός.

    Παρουσίαση του νομοσχεδίου

    Οι βασικές αρχές του νομοσχεδίου παρουσιάστηκαν στη συνέχεια από τον κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, σε συνέντευξη Τύπου.

    Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής (δηλαδή το Ταμείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας) θα προβλέπει στοχευμένη εισοδηματική ενίσχυση σε όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ταμείο, όπως διευκρίνισε ο κ. Αλογοσκούφης, θα ενισχυθεί με 500 εκατομμύρια ευρώ το 2008, ενώ το σύνολο των πόρων που θα διαχειρίζεται, θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ το 2010.

    Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο υπουργός, ότι κατά μέσο όρο το ταμείο θα ενισχύει με 1.000 ευρώ το χρόνο κάθε άτομο που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας. Στόχος της πολιτικής αυτής, όπως διευκρινίστηκε, είναι η μείωση του ποσοστού των φτωχών πολιτών της χώρας μας, από 19,6% που είναι σήμερα, στο επίπεδο του 15% σε πέντε χρόνια, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση με το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους των εισοδηματικών ενισχύσεων που θα προβλέπει το Ταμείο, πρόκειται να τεθούν αντικειμενικά κριτήρια. Μεταξύ αυτών, πάντως, θα είναι άνεργοι φτωχοί, μακροχρόνια άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και άλλοι.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε επίσης ότι πρόκειται να ιδρυθεί και ειδική μονάδα Έρευνας Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης, που θα εισηγείται προγράμματα αντιμετώπισης της φτώχειας.

    Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι στην κυβερνητική επιτροπή δεν έγινε συζήτηση για την εθνική σύνταξη. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η εθνική σύνταξη θα αφορά συνταξιούχους κάτω από το όριο της φτώχιας με βάση τις εξαγγελίες που έχουν γίνει ήδη από τον πρωθυπουργό.

    Αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των φτωχών στη χώρα μας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν αφορούν το 2004 και επεσήμανε τα παρακάτω:

    - Το όριο της φτώχιας για οικογένεια με δύο εξαρτώμενα παιδιά ανέρχεται σε 11.864 ευρώ το χρόνο. Για ένα άτομο το όριο αυτό είναι 5.649 ευρώ το χρόνο.

    - Φτωχή θεωρείται μια οικογένεια με δύο παιδιά με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα.

    - Τα υψηλότερα επίπεδα φτώχειας παρουσιάζονται σε κατηγορίες του πληθυσμού όπως οι γυναίκες, τα άτομα πάνω από 65 ετών, καθώς και όσοι βρίσκονται μεταξύ 16 και 24 ετών, όπως και οι άνεργοι.

    - Το 50% των φτωχών οικογενειών δεν απέχουν πολύ από όριο της φτώχειας.

    Ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φτώχειας βρίσκεται μέσα στα όρια αντοχής του προϋπολογισμού, για τον οποίο παραμένει ως στόχος ο ισοσκελισμός του έως το 2010. Για την πορεία του φετινού προϋπολογισμού ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι είναι ικανοποιητική και ως το τέλος του έτους θα έχει υπερκαλυφθεί ο στόχος για τα έσοδα.

    Τέλος, ανέφερε ότι, με βάση τα στοιχεία, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους με ρυθμό 4,2%.

    Βασικά σημεία του νομοσχεδίου για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής

    Με το νομοσχέδιο επιδιώκεται η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κοινωνικών δαπανών μέσω της στοχευμένης μεταφοράς πόρων σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ειδικότερα:

    Β· Ιδρύεται Ταμείο με την επωνυμία «Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής» (ΕΤΑΚΣ), το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.

    Β· Σκοπός του Ταμείου είναι η χρηματοδότηση προγραμμάτων ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης ατόμων ή νοικοκυριών που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο από το κατβ έτος εκάστοτε εκτιμώμενο όριο της φτώχειας στην Ελλάδα.

    Β· Θεσπίζονται συγκεκριμένα επίπεδα προϋπολογισμού, που ξεκινούν το 2008 από 500 εκατ. ευρώ και κλιμακώνονται ετήσια έως το ποσό των 2 δισ. ευρώ το 2010 και εφεξής.

    Β· Το ΕΤΑΚΣ θα χρηματοδοτεί ολοκληρωμένα προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης κατηγοριών δικαιούχων, τα οποία καταρτίζονται κυρίως από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, καθώς και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Β· Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να είναι άτομα ή νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο του ορίου της φτώχειας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα εκάστοτε διαθέσιμα στοιχεία και τις σχετικές εκτιμήσεις της Γενικής Γραμματείας της ΕΣΥΕ.

    Β· Τα προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης εγκρίνονται με κοινές υπουργικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, ύστερα από γνώμη του ΕΤΑΚΣ. Στις αποφάσεις αυτές καθορίζονται τα κριτήρια υπαγωγής των δικαιούχων, το ύψος και ο τρόπος καταβολής των ενισχύσεων, καθώς και κάθε άλλη σχετική με την εφαρμογή των προγραμμάτων λεπτομέρεια.

    Β· Το ΕΤΑΚΣ υποστηρίζεται από επιστημονικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

    Β· Στο ΕΤΑΚΣ συστήνεται ειδική αυτοτελής Μονάδα Έρευνας, Ανάλυσης και Τεκμηρίωσης με έργο την υποβολή εισηγήσεων επί θεμάτων εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και των εκδιδόμενων κανονιστικών αποφάσεων για τα ολοκληρωμένα προγράμματα εισοδηματικής ενίσχυσης κατηγοριών δικαιούχων αρμοδιότητας και την εν γένει υποστήριξη των συναρμοδίων Υπουργείων στην κατάρτιση και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων.

    Β· Ρυθμίζονται οι διαδικασίες κατάρτισης, έγκρισης και εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Ταμείου, καθώς και του τακτικού ελέγχου της οικονομικής διαχείρισής του.

    Β· Πλέον των διαδικασιών που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο για το δημόσιο λογιστικό των Ν.Π.Δ.Δ., προβλέπεται η ανάθεση σε ορκωτούς ελεγκτές ή αναγνωρισμένη ελεγκτική εταιρία του ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης και του ισολογισμού του Ταμείου και η υποβολή, από τους τελευταίους, σχετικής έκθεσης προς την αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων της Βουλής των Ελλήνων και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

    Βασικά χαρακτηριστικά της φτώχειας στην Ελλάδα

    Β· Το ποσοστό φτώχειας ορίζεται ως το ποσοστό των νοικοκυριών με εισόδημα που είναι κάτω από το 60% του διάμεσου εισοδήματος.

    Β· Για τα εισοδήματα του 2004, το όριο της φτώχειας ήταν στα 5.649,78 ευρώ ανά άτομο ετησίως ή για ένα νοικοκυριό με δυο ενηλίκους και δυο εξαρτώμενα παιδιά κάτω των 13 ετών ήταν 11.864 β¬.

    Β· Με βάση τα εισοδήματα του 2004, το 19,6% των πολιτών της χώρας ήταν μέλος νοικοκυριού με εισόδημα κάτω του ορίου φτώχειας.

    Β· Το ποσοστό κινδύνου οικονομικής επισφάλειας είναι υψηλότερο στις γυναίκες (20,9%) σε σχέση με τους άντρες (18,3%).

    Β· Το ποσοστό για άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών υπολογίζεται στο 27,9% του συνολικού πληθυσμού, ενώ για άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών είναι 22,7%.

    Β· Το ποσοστό οικονομικής επισφάλειας των εργαζομένων είναι 12,9%, ενώ των μη εργαζομένων είναι 25,9% και των ανέργων 32,8%.

    Β· Τα περισσότερο από τα φτωχά νοικοκυριά δεν είναι πολύ χαμηλότερα από το όριο της φτώχειας.

    Β· Το 50% των φτωχών νοικοκυριών είναι συγκεντρωμένο πολύ κοντά στο όριο της φτώχειας. Αυτό το στοιχείο καταγράφεται στην έρευνα ως «το βάθος ή το χάσμα της φτώχειας», δηλαδή πόσο απέχει η διάμεσος του εισοδήματος των φτωχών νοικοκυριών από το όριο της φτώχειας. Λαμβάνουμε μόνο τα φτωχά νοικοκυριά - αυτά που είναι κάτω από το 60% - και στη συνέχεια βλέπουμε πόσο απέχει από το όριο της φτώχειας το δικό τους εισόδημα. Απέχει περίπου 1.360 ευρώ το χρόνο, είναι δηλαδή 24,1% κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Β· Το 50% των φτωχών νοικοκυριών έχει εισόδημα πάνω από το 75,9% του ορίου της φτώχειας. Είναι δηλαδή συγκεντρωμένα πολλά νοικοκυριά κοντά στο όριο.

    [02] Συνεδριάζει η γραμματεία εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ

    Υπό την προεδρία του κ.Γιώργου Παπανδρέου συνεδριάζει σήμερα, από τις 11:00, για πρώτη φορά η Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το Κίνημα βρίσκεται σε διαρκή εκλογική ετοιμότητα.

    Στην Γραμματεία της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του προέδρου του Κινήματος Γιώργου Παπανδρέου, συμμετέχουν οι: Νίκος Αθανασάκης,Ευάγγελος Βενιζέλος, Άννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Λαλιώτης, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Δημήτρης Ρέππας και Θανάσης Τσούρας.

    Στις συνεδριάσεις της θα μετέχουν, επίσης ο νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος (πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), η τοποθέτηση του οποίου ανακοινώθηκε, καθώς και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του Κινήματος Παύλος Γερουλάνος.

    Αθανασάκης:Για εξαγγελίες της κυβέρνησης

    "Ο παροξυσμός της παροχολογίας συνεχίζεται. Κάθε μέρα νέες εξαγγελίες, κάθε μέρα νέα ψέματα. Τώρα φτάσαμε μετά το 2010! Το πράγμα θα ήταν φαιδρό, αλλά υποτιμά την νοημοσύνη των πολιτών και πλήττει την αξιοπρέπειά τους, ιδιαίτερα όσων δυσπραγούν", δήλωσε ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης είναι υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος διακυβέρνησης ή πάμε σε πρόωρες εκλογές.

    Ο κ. Αθανασάκης πρόσθεσε ότι "η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, έχει να επιδείξει μόνο τα ψέματα, την αναξιοπιστία της, την οπισθοδρόμηση για την χώρα, την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των πολλών υπέρ των λίγων και ισχυρών. Ο λαός έχει γνώση και κρίση και την απάντησή του θα την δώσει στις εκλογές".

    Β. Παπανδρέου: "Πρόκειται για Ταμείο Εκλογικής Φτώχειας"

    "Η Νέα Δημοκρατία εδώ και μερικές μέρες έχει συστήσει ένα Ταμείο Εκλογικής Φτώχειας. Ο πανικός τους είναι πλέον φανερός σε όλους τους Έλληνες, καθώς δεν μπορούν να μετακινήσουν τις εκλογές πέρα από τις αρχές του φθινοπώρου, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι, εξ αιτίας της πολιτικής τους οι εξελίξεις προδιαγράφονται οδυνηρές για το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας", δήλωσε η υπεύθυνη Οικονομίας και Οικονομικών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής.

    "Οι δήθεν παροχές που με τόση ευκολία εξαγγέλλει καθημερινά ο κ. Αλογοσκούφης, δεν είναι παρά η επανάληψη υποσχέσεων που η Νέα Δημοκρατία είχε ξεκινήσει να δίνει ακόμα και πριν από τις εκλογές του 2004. Ελπίζουν τώρα να κοροϊδέψουν και πάλι τον Ελληνικό λαό υποσχόμενοι τα ίδια, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που θα κληθεί να τα υλοποιήσει", τόνισε η κα Παπανδρέου.

    "Η Νέα Δημοκρατία στοχεύει γι άλλη μια φορά στον εμπαιγμό των πολιτών. πραγματική της πρόθεση είναι, όχι μόνο να βάλει στο ράφι αυτές τις υποσχέσεις την επόμενη των εκλογών αλλά να προχωρήσει και σε νέες επιβαρύνσεις, όπως ακριβώς συνέβη μετά τις εκλογές του 2004. ρόκειται για συνταγές Μαυρογιαλούρων που δεν περνάνε πια", πρόσθεσε.

    [03] Σύσκεψη για φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη

    Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα υπό την προεδρία του υπουργού Απασχόλησης . Β. Μαγγίνα και με τη συμμετοχή των υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Γιαννόπουλου και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γ. Γιακουμάτου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Μαμμωνά, του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Γ. Μέργου, του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, του Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κ. Κόντου και εκπροσώπου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

    Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν διάφορα θέματα σχετικά με τη φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ασφαλισμένων και συνταξιούχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, εποπτείας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

    Χθές σύσκεψη με τους προέδρους των 36 Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), οι οποίοι επελέγησαν με τη διαδικασία του ν. 3556/07, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Β. Μαγγίνα και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Μαμμωνά.

    Ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη χρηστής διοίκησης, διαφάνειας, καθώς και πιστής εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για την αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων. «Θα είμαι παραστάτης, βοηθός στις προσπάθειές σας, αλλά και αυστηρός κριτής σας», τόνισε χαρακτηριστικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 9 August 2007 - 8:30:27 UTC