Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-08-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝ: "Μπαράζ παροχολογίας"
  • [02] Ιδρύεται Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεσσαλών

  • [01] ΣΥΝ: "Μπαράζ παροχολογίας"

    Προκλητικό χαρακτήρισε ο ΣΥΝ το μπαράζ της παροχολογίας της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ότι γυρίζει τη χώρα πίσω, στον δρόμο του παλαιοκομματικού Δεληγγιαννισμού.

    "Το καλοκαίρι, όπου κάηκε η μισή περίπου Ελλάδα, η κυβέρνηση σχεδόν απουσίαζε. «Ζωντάνεψε» αιφνιδίως τις τελευταίες μέρες μόνο και μόνο για να επιδοθεί σε μια πρωτοφανή επιχείρηση αποπροσανατολισμού και επιλεκτικής, συχνά ευτελούς, παροχολογίας ενόψει των εκλογών-εξπρές, που όλα δείχνουν ότι ετοιμάζει",δήλωσε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, Π.Λαφαζάνης.

    "Ο κ. Κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του, με τα καθημερινά δελτία μέτρων προεκλογικής σκοπιμότητας που εκδίδουν, γυρίζουν τη χώρα πολύ πίσω, στο δρόμο του παλαιοκομματικού Δεληγγιανισμού. Η κυβέρνηση, αν θέλει να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, οφείλει, πριν τη διεξαγωγή τους, να καταθέσει επισήμως τον προϋπολογισμό του 2008 και να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής του κ. Αναλυτή για το Ασφαλιστικό, αντί να επιδίδεται σε ανέξοδες ασκήσεις Δεληγγιανισμού,τόνισε ο κ.Λαφαζάνης.

    [02] Ιδρύεται Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεσσαλών

    Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Λιμανάκι της Γατζέας του Δήμου Μηλεών το "3ο Αντάμωμα των Θεσσαλών της Ευρώπης" που συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, ο Δήμος Μηλεών και η Ομοσπονδία Θεσσαλών Γερμανίας και άλλων χωρών Ευρώπης "Βασ. Τσιτάνης". Σε αυτό το αντάμωμα συμμετείχε μεγάλος αριθμός αποδήμων από όλες σχεδόν της χώρες της Ευρώπης, αλλά και απόδημοι από όλες τις άλλες Ηπείρους ενώ αναμνηστικά με την αναπαράσταση ανάγλυφης τοιχογραφίας που δείχνει τον ΄Αργο να κατασκευάζει την Αργώ, δόθηκαν προς τους απόδημους. Οι απόδημοι από την πλευρά τους προσέφεραν δένδρα προς του Δημάρχους και εκπροσώπους των Θεσσαλικών δήμων που επλήγησαν από τις τελευταίες πυρκαγιές.

    Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Μηλεών κ. Αρέθας, υπογράμμισε πως μέχρι τώρα οι Μηλιές έχουν προχωρήσει σε αδελφοποιήσεις με τη Λάρνακα της Κύπρου και την πόλη της Μελισσάνης στη Γαλλία, στη περιοχή της Μασσαλίας, ενώ κάθε χρόνο, συμπλήρωσε, ο Δήμος πραγματοποιεί φιλοξενίες παιδιών, νέων και ηλικιωμένων αποδήμων.

    Στη συνέχεια ο Νομάρχης Μαγνησίας, κ. Παπατόλιας, δήλωσε πως "η ιδέα, να συναντώνται οι Θεσσαλοί της Ευρώπης σε ανταμώματα και φεστιβάλ που διοργανώνονται στη Θεσσαλία και στην Ευρώπη είναι θαυμάσια και δίνει την ευκαιρία επικοινωνίας ανάμεσα στους Θεσσαλούς εντός των συνόρων και των Θεσσαλών της Διασποράς". Ο Νομάρχης Μαγνησίας αναφέρθηκε ακόμα:

    α) Στο Γραφείο Αποδήμων, μία υπηρεσία που συστάθηκε με τον Οργανισμό της ΝΑΜ και από τότε λειτουργεί αδιαλείπτως.

    β) Στο "Κοινόν των Μαγνήτων" ένα σπουδαίο δημοκρατικό όργανο συσπείρωσης, ενεργοποίησης και χειραφέτησης του Απόδημου στοιχείου της Μαγνησίας. Σε πρώτη φάση οι προσπάθειες της Ν.Α.Μ. επικεντρώνονται στην καταγραφή των Αποδήμων Μαγνήτων, εντός και εκτός της Ελλάδας, και στην ένταξή τους στο " Κοινόν των Μαγνήτων". Σε αυτό ζήτησε την υποστήριξη όλων των παρισταμένων.

    γ) Στο θεσμό των "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΩΝ" , που άρχισαν ως μία συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Καϊρου για εκδηλώσεις στη μνήμη των αδελφών ΑΧιλλόπουλων και στη συνέχεια, εξελίχτηκαν σε θεσμό. Ανακοίνωσε και τη συνεργασία με το Σύλλογο νομού Μαγνησίας "Αργοναύτες" της Ν.Υόρκης , που ανέλαβε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των πληγών που άφησαν στο νομό Μαγνησίας οι τελευταίες πυρκαγιές.

    Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και λοιπών κρατών της Ευρώπης "Βασ.Τσιτσάνης" κ. Διαμαντής Γκίκας, περιέγραψε τις δραστηριότητες και τους τομείς δράσης της Ομοσπονδίας, η οποία παίρνει την πρωτοβουλία ώστε να οργανώνονται δύο ανταμώματα το χρόνο, ένα στο Εξωτερικό και ένα σε κάθε νομό της Θεσσαλίας, λέγοντας: "Η Ομοσπονδία ιδρύθηκε το 2004 και συσπειρώνει στους κόλπους της οκτώ συλλόγους, επτά από τη Γερμανία και έναν από την Ελβετία". Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιδρυτική συνέλευση παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου στα Τρίκαλα.

    Ακολούθως μίλησε ο κ Β΄Αντιπρόεδρος της βουλής κ.Γιώργος Σούρλας που απύθυνε θερμό χαιρετισμό και εξέφρασε ένθερμα αισθήματα αγάπης προς όλους του Θεσσαλούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 8 August 2007 - 8:30:21 UTC