Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ.Αβραμόπουλος: "Καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά"

  • [01] Δ.Αβραμόπουλος: "Καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά"

    Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Σύλλογο "Χαμόγελο του Παιδιού" υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Είμαστε σήμερα εδώ γιατί ως πολιτεία, αλλά και ως άνθρωποι, ως πολίτες και κυρίως ως γονείς έχουμε καθήκον να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών μας, μακριά από τους κινδύνους που εγκυμονούνται στο σύγχρονο, ταχέως μεταβαλλόμενο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον της εποχής μας», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας.

    Με την υπογραφή του Μνημονίου «προχωρούμε στην υλοποίηση της υπόσχεσης που είχαμε αναλάβει δημόσια, στις 2 Μαΐου, όταν παρουσιάσαμε και θέσαμε σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», είπε ο κ.Αβραμόπουλος και σημείωσε πως σημαντικό βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνουν που απειλούν τα παιδιά «αποτελεί η συνεργασία μας με το "Χαμόγελο του Παιδιού" η οποία αποκτά, με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου, συγκεκριμένα θεσμικά χαρακτηριστικά».

    Αποστολή της συνεργασίας αυτής, όπως ανάφερε ο υπουργός, είναι η επίτευξη μιας σειράς συγκεκριμένων στόχων, όπως:

    - Η προώθηση των τριμερών προγραμματικών συμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του «Χαμόγελου του Παιδιού», με τις οποίες παραχωρείται η χρήση του κτιρίου στο Δήμο Δραπετσώνας Αττικής, του κτιρίου στο Φοίνικα Θεσσαλονίκης και του Ξενώνα στον Καρέα προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανάγκη.

    - Η επιχορήγηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» από τις πιστώσεις του Υπουργείου μας, για την αντιμετώπιση των δαπανών λειτουργίας και της εκπλήρωσης του σκοπού αυτού.

    - Η αναγνώριση της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης 1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού» ως Εθνικής Γραμμής SOS για τα παιδιά σε κίνδυνο (για παράδειγμα για τα θύματα εξαφάνισης, εκμετάλλευσης και κακοποίησης), παράλληλα και επικουρικά με την Εθνική Γραμμή άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «197».

    - Η συνεργασία μεταξύ «Χαμόγελου του Παιδιού» και ΕΚΑΒ με σκοπό την παροχή στήριξης και κάλυψης των αναγκών των ανηλίκων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και χρήζουν μεταφοράς από και προς τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η διάθεση προς χρήση από το ΕΚΑΒ ασθενοφόρων, που διαθέτει ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (αρκετά εκ των οποίων διαθέτουν τον εξοπλισμό και για τη μεταφορά νεογνών).

    - Η εφαρμογή, με παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη συνεργασία των διοικητών των Νοσοκομείων, Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης σε όλα τα παιδιατρικά τμήματα των Νοσοκομείων της χώρας από «το Χαμόγελο του Παιδιού», ιδιαίτερα δε στα Νοσοκομεία όπου περιθάλπονται παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Αντίστοιχα προγράμματα λειτουργούν ήδη στα Νοσοκομεία Αγ. Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», στο «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

    - H προώθηση υπό την αιγίδα του Υπουργείου μας «Πανελληνίου Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής». Για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού, προβλέπεται η συνεργασία και με άλλα Υπουργεία, όπως το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού και με άλλους τοπικούς φορείς, όπως οι ιατρικοί και οδοντιατρικοί σύλλογοι, για τη συντονισμένη εφαρμογή του σε σχολεία, και δήμους της χώρας.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου "Χαμόγελο του Παιδιού" κ. Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή σήμερα, όπου μετά από 12 χρόνια από το όραμα ενός 10χρονου παιδιού, λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει την απεγνωσμένη προσπάθεια που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού, την υλοποίηση του οράματος του μικρού Ανδρέα αλλά και την ανάγκη όλων αυτών των ανθρώπων μέσα στη ελληνική κοινωνία, να δημιουργήσουν και να κάνουν πράγματα για αυτή τη χώρα και για τα παιδιά. Είναι μεγάλη τιμή λοιπόν η αναγνώριση αυτή αλλά και από την άλλη μεριά μας δίνει και μεγαλύτερες ευθύνες για να συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε. Το Χαμόγελο του Παιδιού δεν είναι κάποιοι φιλάνθρωποι, είναι άνθρωποι που έχουν διάθεση, να στηρίξουν, να βάλουν τους ώμους τους, να στηρίξουν τις υπηρεσίες που δεν λειτουργούν ή να γίνουν καλύτερες. Κύριε Υπουργέ, κάποτε εγκαινιάσατε το πρώτο μας σπίτι. Ήταν γούρικο. Μετά από λίγα χρόνια εγκαινιάστε το σπίτι μας στο Περιστέρι. Θα ήθελα λοιπόν να ευχηθώ αυτή η διάθεση η δική σας, να έχει ανταπόκριση από όλους όσους έχουν διάθεση να προσφέρουν, για να κάνουμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 July 2007 - 12:30:19 UTC