Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές
  • [02] Στο Ίδρυμα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ο Ριβάλντο

  • [01] Μέτρα για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

    Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Κορινθίας για τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος των αποζημιώσεων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο κ.Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης προς όλους τους πληγέντες, αλλά και τη συγνώμη της πολιτείας για την ταλαιπωρία και τις απώλειες που υπέστησαν.

    Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες της κυβέρνησης στους πυροσβέστες, τους δασικούς, την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και στον κόσμο, που -όπως είπε- προσέφερε πολλά.

    Στη σύσκεψη μετείχαν η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος και ο υφυπουργός Οικονομιών Χρήστος Φώλιας.

    Ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των δασών και των δασικών εκτάσεων. "Οπου ήταν δάσος θα παραμείνει δάσος" είπε, υπενθυμίζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, και σημείωσε πως θα υπάρχει δορυφορική πρακολούθηση των καμένων περιοχών και οποιοδήποτε κτίσμα εμφανίζεται θα κατεδαφίζεται άμεσα.

    Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα αποκατασταθούν πλήρως οι αγροτικές καλλιέργειες, ενώ για τα καμμένα σπίτια είπε πως η περιοχή θα κυρηχθεί πυρόπληκτη και το υπουργείο Εσωτερικών θα καταβάλλει πρόσθετο ποσό για την αποκατάστασή τους.

    Αύριο ο κ.Παυλόπουλος, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, θα επισκεφθεί την περιοχή της Αιγιάλειας.

    Τα μέτρα

    Ποσό 1,3 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί σε πρώτη φάση για την ανακούφιση των πυροπαθών της Αχαΐας, ενώ με απόφαση των δημοτικών συμβουλίων των πυρόπληκτων δήμων θα δοθούν 3.000 ευρώ στους πολίτες, που έχουν αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές στιγμές. Παράλληλα, αρχίζει η καταγραφή των ζημιών τόσο σε ό,τι αφορά το ζωικό κεφάλαιο, όσο και στη γεωργική παραγωγή, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση για παροχή άμεσης βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους.

    Οι κάτοικοι της Κορινθίας και της Αιγιαλείας, των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις πυρκαγιές, θα λάβουν το 1/3 του συνολικού κόστους ανοικοδόμησης δωρεάν, ενώ το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί από άτοκο δάνειο 15ετους διάρκειας με διετή περίοδο χάριτος. Για τις επισκευές, θα χορηγηθεί βοήθεια 130 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και για την αντικατάσταση της οικοσκευής 6.000 ευρώ.

    Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε επίσης την αποστολή κονδυλίων στην Νομαρχία Αχαΐας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Τα κονδύλια που θα αποσταλούν σύμφωνα με τον περιφερειάρχη είναι τα εξής: 600.000 ευρώ θα δοθούν στην Νομαρχία Αχαΐας, 300.000 ευρώ θα δοθούν στο Δήμο Αιγίου, 200.000 ευρώ στον δήμο Διακοφτού, 150.000 ευρώ στον δήμο Ακράτας και 50.000 ευρώ στην κοινότητα Λεοντίου.

    Οπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Σπύρος Σπυρίδων «κλιμάκια εξειδικευμένων γιατρών από τα νοσοκομεία της Πάτρας και του Αιγίου αρχίζουν αυτή την εβδομάδα επισκέψεις στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την μεγάλη φωτιά, με σκοπό την παροχή άμεσης ιατρικής και φαρμακευτικής φροντίδας.»

    Ο κ.Σπυρίδων ανέφερε ακόμα ότι κλιμάκια από τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομίας, ΥΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουριστικής Ανάπτυξης θα επισκεφθούν αύριο την Αιγιάλεια, προκειμένου να ανακοινωθούν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα της κυβέρνησης για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές».

    Εξελίξεις στα μέτωπα των πυρκαγιών

    Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβέστες στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία η "εικόνα" των πυρκαγιών έχει βελτιωθεί, αφού η μόνη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι αυτή στην περιοχή Φτέρι της Πιερίας. Στην Κοζάνη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο δημοτικό διαμέρισμα Καταφυγίου του δήμου Βελβεντού και στο δημοτικό διαμέρισμα Ιμέρων του δήμου Σερβίων. Ίδια είναι η εικόνα του πύρινου μετώπου και στην Καστοριά, όπου οι πυροσβέστες εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε περιοχή της κοινότητας Αρρένων και στην Παλιά Κοτύλη του δήμου Νεστορίου. Στο νομό Φλώρινας, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη θέση Βάρμπα- Σφίκα του δήμου Πρεσπών και Σμαρδέσι του δήμου Κρυσταλλοπηγής.

    Σε εξέλιξη είναι επίσης, οι φωτιές στην Άνω Τιθορέα Φθιώτιδας, στον Αμάραντο Κόνιτσας και στη Βάσιανη Θεσπρωτίας.

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού, καθώς και η πυρκαγιά στη περιοχή Συκοράχης- Αύρας Αλεξανδρούπολης.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά στο δάσος της Αισύμης Αλεξανδρούπολης, έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της περιοχής με πυκνή βλάστηση και χώρους δασικής αναψυχής. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με την συνδρομή δυο αεροπλάνων Πεζετέλ και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

    Εφθασε το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος

    Στη μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών, αναμένεται να ριχθούν από σήμερα το πυροσβεστικό αεροσκάφος και τα ελικόπτερα που παρέχει η Ρωσία στη χώρα μας, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης.

    Το ρώσικο πυροσβεστικό απεροπλάνο, προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Πρόκειται για το αμφίβιο τζετ πολλαπλών ρόλων ΒΕ-200, το οποίο έχει τη δυνατότητα να λάβει έως 12 τόνους νερού.

    [02] Στο Ίδρυμα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ο Ριβάλντο

    Την υπόσχεση που είχε δώσει μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό έκανε πράξη σήμερα το πρωΐ ο Ριβάλντο. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει, λίγες ημέρες αφότου αποφάσισε να φύγει από τους πρωταθλητές, ο Βραζιλιάνος άσος της ΑΕΚ είχε δεσμευτεί δημόσια πως διέθετε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς τα χρήματα που του όφειλαν οι "ερυθρόλευκοι".

    Σήμερα, λοιπόν, συνοδευόμενος από τη γυναίκα του, ο σούπερ σταρ της Ένωσης επισκέφθηκε το Ίδρυμα Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και παρέδωσε στην πρόεδρό του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, επιταγή ύψους 195.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα (περίπου άλλα τόσα) θα τα μοιράσει σε κοινωφελές ίδρυμα της πατρίδας του, όπως έχει δεσμευτεί.

    «Ευχαριστούμε πολύ τον Ριβάλντο για την προσφορά του. Με την κίνησή του αυτή αποδεικνύει πως πέρα από μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι και μεγάλος άνθρωπος» δήλωσε η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία μάλιστα τόνισε πως στο νέο ογκολογικό νοσοκομείο, το οποίο πρόκειται να κτιστεί με χρήματα που συγκεντρώνει ο σύλλογος, μία από τις πτέρυγές του θα λάβει το όνομα του 35χρονου άσου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 July 2007 - 14:30:19 UTC