Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 07-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών η ανεργία

  • [01] Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών η ανεργία

    Η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος και ανακοίνωσε ότι η ανεργία για το μήνα Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 8,4%, βρίσκεται δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η ανεργία βαίνει σταθερά μειούμενη. Ενδεικτικό είναι ότι τον Απρίλιο του 2004 η ανεργία βρισκόταν στο 10,6%, ενώ εντός της τελευταίας τετραετίας παρουσίασε μείωση κατά 2,2%.

    Νομοσχέδια

    Ο υπουργός Οικονομίας παρείχε εκτενή ενημέρωση στον πρωθυπουργό για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης μέσα στους επόμενους μήνες, με αιχμή τα τρία βασικότερα -όπως τα χαρακτήρισε- νομοσχέδια τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

    Πρόκειται για:

    Πρώτον, σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το οποίο -σύμφωνα με τον υπουργό- βρίσκεται στη φάση κατάθεσης και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

    Δεύτερον, το Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, το οποίο και αφορά τη διαχείριση των πόρων.

    Τρίτον, το νομοσχέδιο του Εθνικού Ταμείου Εθνικής Συνοχής (Ταμείο Φτώχειας), το οποίο αφορά την ενίσχυση των πολιτών που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μια πρωτοβουλία που, όπως είπε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, αποτελεί μεγάλη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης.

    Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε εξάλλου ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εργάζεται για την καλή εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού, η οποία βρίσκεται σε καλό δρόμο, παρά τις δυσκολίες.

    Ερωτηθείς, τέλος, για το χρόνο κατάθεσης του προϋπολογισμού του νέου έτους, ο υπουργός απάντησε πως εργαζόμαστε παράλληλα για την προετοιμασία του προσχεδίου.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με μέλη του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος"

    Στο χώρο του παλαιού ιπποδρόμου στο Φάληρο ξεναγήθηκε, το πρωί, ο κ. Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για τα σχέδια κατασκευής του Εκπαιδευτικού Πάρκου μέσα στο οποίο θα ανεγερθεί η νέα Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή.

    Τον πρόεδρο της κυβέρνησης ξενάγησαν και ενημέρωσαν για τα σχέδια κατασκευής της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Λυρικής Σκηνής τα μέλη του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", Σπύρος Νιάρχος, Φίλιππος Νιάρχος και Ανδρέας Δρακόπουλος , οι οποίοι προηγουμένως συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά την επίσκεψη ο πρωθυπουργός δήλωσε:

    «Όπως γνωρίζετε, στις 11 Ιουνίου, υπέγραψα με τους εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου έργου πνοής, προϋπολογισμού 300 εκ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί πλήρως από το Ίδρυμα.

    Εδώ, στη δημόσια έκταση περίπου 200 στρεμμάτων του Παλαιού Ιπποδρόμου, θα δημιουργηθεί το Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Πάρκο. Ένας πνεύμονας πρασίνου για τους κατοίκους της Αθήνας. Ένα πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Ένα κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού για όλους τους Έλληνες πολίτες, αφού εδώ θα ανεγερθούν οι υπερσύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον εγκαταστάσεις της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης και της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν με «πράσινη ενέργεια» και θα είναι προσβάσιμες στους συμπολίτες μας με αναπηρίες.

    Οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε, σύντομα, να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει η κατασκευή των έργων.

    Θέλω για μια ακόμη φορά - και πιστεύω ότι διερμηνεύω τα αισθήματα όλων των πολιτών - να συγχαρώ και να ευχαριστήσω το Ίδρυμα και τους ανθρώπους του Ιδρύματος ββΣταύρος Σ. Νιάρχοςββ για τα όσα - πολλά και σημαντικά - προσφέρει στον Τόπο μας».

    Αύριο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 10:00 το πρωί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Μάρκο Κυπριανού, στις 11:00 πμ με το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ και στις 12.30 το μεσημέρι με το προεδρείο της ΕΝΑΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 July 2007 - 12:30:15 UTC